ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

CES 2020: Η εικονική ματιά της Honda στη γυάλινη σφαίρα

ces-2020-η-εικονική-ματιά-της-honda-στη-γυάλινη-σφ-257460

Στην Έκθεση CES 2020 η Honda στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον της αυτόνομης οδήγησης και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν το νέο concept της επαυξημένης οδήγησης (augmented driving concept).

Στην Έκθεση CES 2020 η Honda θα παρουσιάσει το νέο concept επαυξημένης οδήγησης (augmented driving concept), το οποίο προσομοιώνει το ασύρματο πέρασμα από την αυτόνομη στην ημιαυτόνομη λειτουργία οδήγησης. Το αυτόνομο σύστημα βρίσκεται σε μόνιμη βάση σε ετοιμότητα, ώστε να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης και να αναλάβει την οδήγηση του αυτοκινήτου. Το σύστημα κίνησης της Honda παρέχει οκτώ προγράμματα, τα οποία ενεργοποιούνται μέσω διακόπτη. Πολυάριθμοι αισθητήρες επαγρυπνούν κατά τη διάρκεια της πορείας του αυτοκινήτου και εκτιμούν τις προθέσεις του οδηγού, ώστε να εναλλάσσονται τα προγράμματα οδήγησης χωρίς καθυστέρηση.

Ουσιαστικής σημασίας παράγοντας του νέου συστήματος της ιαπωνικής εταιρείας είναι το πρόσφατα εξελιγμένο τιμόνι. Μάλιστα, μέσω του διπλού χτυπήματος του χειριστηρίου του συστήματος διεύθυνσης τίθεται σε λειτουργία ο κινητήρας του αυτοκινήτου της Honda. Αν ο οδηγός τραβήξει το τιμόνι, τότε το αυτοκίνητο επιβραδύνει, κι αν το πιέσει, τότε αυτό επιταχύνει. Οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου CES θα είναι σε θέση να βιώσουν την επίδειξη της λειτουργίας του συγκεκριμένου οχήματος από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου 2020 στο Las Vegas των Η.Π.Α.!

Η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) στις Εκθέσεις δεν αποτελεί πια κάποια καινοτομία. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο γίνεται εφικτό οι νέες εξελίξεις να γίνουν πιο προσιτές στο -μελλοντικό- χρήστη, χωρίς πολλές εξηγήσεις. Στο άμεσο μέλλον, μάλιστα, είναι πιθανό να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη μιας Έκθεσης από την πλευρά των ενδιαφερομένων, από τη στιγμή, που μέσω των γυαλιών AR μπορούν να ενημερωθούν για κάθε τι από το σπίτι τους. Έτσι, θεωρούμε πως η Honda βρίσκεται στο σωστό δρόμο, με το εν λόγω concept να υπόσχεται πολλή διασκέδαση.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

eleftherostypos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου