Εντόπισαν εξαφανισμένο άνδρα εδώ και 22 χρόνια, μέσω του Google Maps

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-13, 15:32:02
Εντόπισαν εξαφανισμένο άνδρα εδώ και 22 χρόνια, μέσω του Google Maps

Το πτώμα ενός άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από δύο δεκαετίες στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο, χάρη στο Google Maps.

Η εξαφάνιση του Γουίλιαμ Μολντ από τη Λαντάν της Φλόριντα είχε αναφερθεί στις 7 Νοεμβρίου 1997. Δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ μετά από μια έξοδό του σε κλαμπ όταν ήταν 40 ετών. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά δεν απέφεραν καρπούς.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στην ανακάλυψη του αγνοούμενου 22 χρόνια μετά

Και στις 28 Αυγούστου του τρέχοντος έτους -22 χρόνια μετά- η αστυνομία κλήθηκε μετά την εύρεση ενός αυτοκινήτου σε μια λίμνη στο Μουν Μπέι Σίρκλ στο Γουέλινγκτον. Όταν οι Αρχές έβγαλαν το όχημα από το νερό, βρήκαν σκελετικά υπολείμματα μέσα σε αυτό. Και μια εβδομάδα αργότερα, τα υπολείμματα ταυτοποιήθηκαν πως ανήκουν στον Μολντ.

Το περίεργο σε όλο αυτό αλλά και στον τρόπο ανακάλυψης του αυτοκινήτου είναι το γεγονός πως το βυθισμένο όχημα εντόπισε ένας πρώην κάτοικος της περιοχής μετά από έρευνα που έκανε στο Google, όπως ανέφερε η αστυνομία. Ο άνδρας στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με έναν σημερινό κάτοικο της περιοχής και του είπε τι είχε δει στο Google Maps. Χρησιμοποιώντας το δικό του drone, ο κάτοικος αυτός επιβεβαίωσε πως υπήρχε ένα αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Κανείς δεν είχε προσέξει το όχημα στο Google Maps

Σύμφωνα με το Charley Project, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για άλυτες υποθέσεις στις ΗΠΑ, το αυτοκίνητο ήταν ορατό σε μια δορυφορική φωτογραφία στο Google Earth από το 2007, αλλά προφανώς κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι το 2019.

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής ανέφερε στο BBC πως ο Μολντ πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στη λίμνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όχημα δεν ήταν ορατό στις αρχικές έρευνες, αλλά μετά από μια μετατόπιση του νερού άλλαξαν τα πράγματα. «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τερέζ Μπαρμπέρα. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου Γης και τώρα βρέθηκε».

Να σημειωθεί πως τη νύχτα της εξαφάνισής του ο Μολντ είχε φύγει από ένα κλαμπ περίπου στις 11 το βράδυ. Ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος που δεν μιλούσε και με πολύ κόσμο, δεν έδειχνε μεθυσμένος και έφυγε μόνος του. Αν και δεν ήταν συχνός πότης, εκείνο το βράδυ είχε πιει μερικά ποτάκια, όπως αναφέρει η έκθεση. Τέλος, η οικογένεια του Μολντ έχει ενημερωθεί για την ανακάλυψη.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=