ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Twitter επιχειρεί να εμποδίσει τη δράση των νεοναζί

το-twitter-επιχειρεί-να-εμποδίσει-τη-δράση-τω-745402

Οι υπεύθυνοι του Twitter έδωσαν στη δημοσιότητα τους επικαιροποιημένους κανονισμούς λειτουργίας τους που απαγορεύουν τις αναρτήσεις οι οποίες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αποσκοπούν στην υποβάθμιση μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να ανακόψει τη δράση των νεοναζί και άλλων ακραίων ομάδων.

Όπως διευκρινίζει το twitter, «απάνθρωπος λόγος» είναι η γλώσσα που αντιμετωπίζει άλλους ως «λιγότερο ανθρώπους». «Συμβαίνει όταν κάποιος αρνείται τις ανθρώπινες ιδιότητες άλλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρομοίωση κοινωνικών ομάδων με ζώα ή ιούς ή ο χαρακτηρισμός τους με βάσει τα γεννητικά τους όργανα». Όλα αυτά θα απαγορευθούν. «Παράλληλα προβλέπονται απαγορεύσεις για διακρίσεις βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας, της ασθένειας, του επαγγέλματος, των πολιτικών πεποιθήσεων και του τόπου διαμονής».

Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας θα τεθούν σε ισχύ πριν την αλλαγή του έτους και θα απαγορεύουν τις αναρτήσεις που προτρέπουν ακόμα και εμμέσως σε εκδηλώσεις βίας εκτός της πλατφόρμας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου