ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Ζούκερμπεργκ έδωσε εξηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο Facebook

ο-ζούκερμπεργκ-έδωσε-εξηγήσεις-στο-ευ-6350

Εξηγήσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Ο Ζούκερμπεργκ δέχθηκε ερωτήσεις και εξήγησε – όπως είχε κάνει πρότινος στο Κογκρέσο -σχετικά με τα κενά ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην προστασία των στοιχείων των χρηστών.

Σύμφωνα με το NBC ο ιδρυτής του Facebook ζήτησε συγγνώμη για τον χειρισμό του σκανδάλου.

«Έχει γίνει σαφές τα τελευταία χρόνια ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που έχουμε κατασκευάσει από το να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν ζημιά», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

«Είτε πρόκειται για fake news, είτε για ξένη παρέμβαση σε εκλογές, είτε για προγραμματιστές που κακομεταχειρίζονται τις πληροφορίες των χρηστών, δεν λάβαμε υπόψη τις ευρύτερες ευθύνες μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και λυπάμαι», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου