ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 8 Plus: Περίπτωση διογκωμένης μπαταρίας και στην Ελλάδα

iphone-8-plus-περίπτωση-διογκωμένης-μπαταρίας-κ-281937

Ένας αρκετά μικρός αριθμός κατόχων iPhone 8 Plus έχει μοιραστεί φωτογραφίες από τις συσκευές του, όπου φαίνεται να έχουν διογκωθεί οι μπαταρίες και να έχουν ανοίξει οι συσκευές.

Ένας αναγνώστης του MacRumors από τον Καναδά, ο Anthony Wu, ανέφερε ότι αγόρασε τη συσκευή του και την επόμενη ημέρα αναγκάστηκε να την επιστρέψει, επειδή η οθόνη είχε πεταχτεί προς τα έξω. Η ζημιά φαίνεται να προκλήθηκε από διογκωμένη μπαταρία, η οποία άσκησε πίεση στην οθόνη.

Αντίστοιχη φωτογραφία έλαβε το site από το iRepair, ένα κατάστημα επιδιόρθωσης συσκευών στην Ελλάδα. Ο κάτοχος της συγκεκριμένης συσκευής αφού αγόρασε τη συσκευή, την φόρτισε το ίδιο βράδυ και το πρωί είδε τη συσκευή όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Όπως υποστηρίζει, χρησιμοποίησε επίσημο φορτιστή της Apple και Lightning to USB καλώδιο.

Ως τώρα έχουμε έξι περιπτώσεις ελαττωματικής μπαταρίας (καθώς φαίνεται), έπειτα από αναφορές στην Ταϊβάν, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Έπειτα από τις δύο πρώτες αναφορές, εκπρόσωπος της Apple είχε αναφέρει στο MacRumors ότι η εταιρεία είναι ενήμερη και εξετάζει το θέμα. Η πιθανότητα κάποιων ελαττωματικών μονάδων δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός σε ολόκληρη τη βιομηχανία των τεχνολογικών προϊόντων. Γι’ αυτό τον λόγο, οι πέντε συσκευές από τα εκατομμύρια που πωλήθηκαν δεν αποτελεί ποσοστό που θα έπρεπε να ανησυχεί.

Η αντίστοιχη περίπτωση του Galaxy Note 7 είχε φτάσει σε εκατοντάδες ελαττωματικές μπαταρίες, οπότε και η Samsung είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει. Έπειτα από εκτενείς έρευνες, η Samsung είχε καταλήξει στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός της μπαταρίας που φορούσαν τα Note 7 ήταν ελαττωματικός.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου