ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Καμπάνα» 1,2 εκατ. ευρώ στο Facebook από την Ισπανία

καμπάνα-12-εκατ-ευρώ-στο-facebook-από-την-ισπα-316594

«Καμπάνα» ύψους 1,2 εκατ. ευρώ επέβαλε ισπανική εποπτική Αρχή στο Facebook, επειδή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν κατάφερε να εμποδίσει διαφημιστικές εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα χρηστών από την Ισπανία χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς να τους ενημερώσει πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Το Facebook συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με ιδεολογία, σεξ, θρησκευτικές πεποιθήσεις, προσωπικές προτιμήσεις χωρίς να ενημερώνει ξεκάθαρα για τη χρήση και τον σκοπό των στοιχείων αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εποπτική Αρχή, οι οδηγίες για την πολιτική ασφαλείας «περιέχουν γενικούς και ασαφείς όρους» και «δεν λαμβάνουν την επαρκή συναίνεση είτε των χρηστών είτε των μη χρηστών, γεγονός που συνιστά σοβαρή παράβαση».

Το 1,2 εκατ. ευρώ πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι… σταγόνα στον ωκεανό των διαφημιστικών κερδών ύψους 9,2 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τετράμηνο.

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου