ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην Κίνα φτιάχνουν πόλη-δάσος για τη ρύπανση [εικόνες]

στην-κίνα-φτιάχνουν-πόλη-δάσος-για-τη-ρ-407329

Στην Κίνα, έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης «Πόλης-Δάσους» στον κόσμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να γίνει η χώρα πιο «πράσινη».

Στο Λιουζού, στην επαρχία Γκουανγκσί, θα γεννηθεί μια καινούργια πόλη 30.000 κατοίκων σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτζάνγκ.

Πρόκειται για κοινό πρότζεκτ του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Steffano Boeri Architetti Milan – έδωσε το masterplan- και της Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Company.

Η «Πόλη-Δάσος Λιουζού» θα φιλοξενήσει 40.000 δέντρα και σχεδόν 1 εκατομμύριο φυτά (από περισσότερα των 100 φυτικά είδη).

Η βλάστηση θα καλύψει κάθε κτίσμα και εκτιμάται ότι θα απορροφά 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων τον χρόνο.
Επιπλέον, θα δίνει σχεδόν 900 τόνους οξυγόνου. Θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την πόλη Λιουζού.

Η ολοκλήρωσή της τοποθετείται εντός του 2020.

Το πρότζεκτ αυτό δεν είναι η πρώτη δραστηριοποίηση του μιλανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου στην «πράσινη αρχιτεκτονική».

Πριν τρία χρόνια, ολοκλήρωσε στο Μιλάνο την κατασκευή του «Κάθετου Δάσους» (δύο πύργοι, ύψους 110 και 76 μέτρων αντιστοίχως, οι οποίοι καλύπτονται από περισσότερα από 20.000 φυτά).

Αν αυτό το αστικό περιβάλλον δεν είναι ο ορισμός του «καινούργιου life style», τότε τι είναι «καινούργιο life style»;

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου