ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα της Nintendo

αρχές-σεπτέμβρη-αναμένεται-να-κυκλοφ-414732

Τη διάθεση του Super Nintendo Entertainment System (SNES) Classic πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η Nintendo, μια νέα κλασσική κονσόλα, η οποία η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές της παλιάς παιχνιδομηχανής.

Το αρχικό σύστημα Super Nintendo Entertainment (SNE) είχε κυκλοφορήσει στην αγορά το 1990, καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων, αφού ξεπέρασε τις 50 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Το SNES Classic ακολουθεί το NES Classic, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο η διάθεσή του σταμάτησε απότομα τον Απρίλιο, προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστών.
Η Nintendo είχε ανακοινώσει την περίοδο εκείνη ότι η διακοπή της κυκλοφορίας της συσκευής οφειλόταν σε περιορισμένους πόρους, ωστόσο τώρα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο λάθος και με το SNES.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε εάν σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή των συσκευών πέρα από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το «Super Nintendo Entertainment System: Το Super SNES Classic αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως το τέλος του ημερολογιακού έτους 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Προσφέρουμε το SNES Classic εις αναγνώριση του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι θαυμαστές για το κλασσικό μας περιεχόμενο».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ανάμεσα στους τίτλους παιχνιδιών που αναμένεται να κυκλοφορήσουν για τη συσκευή θα είναι το Super Mario World, το Starfox και το Yoshi’s Island. Η κονσόλα αναμένεται να κοστίζει 79 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ λίγο πιο ακριβό αναμένεται να είναι στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου