ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεκάδες γερμανοί εκδότες επιμένουν ότι η Google πρέπει να τους πληρώνει

δεκάδες-γερμανοί-εκδότες-επιμένουν-ό-824869

Έφεση υποβλήθηκε στην απόφαση δικαστηρίου του Βερολίνου τον Απρίλιο να απορρίψει το αίτημα 40 γερμανών εκδοτών να υποχρεωθεί η Google να πληρώνει για την προβολή άρθρων των εφημερίδων τους online, καταχραζόμενη τη θέση της στη διαδικτυακή αγορά. Ανάμεσα στους ενάγοντες, η Axel Springer, εκδότης της Bild και της Die Welt.

Η Google κατέχει το 90% της γερμανικής αγοράς και δεν φέρεται στους ενάγοντες εκδότες όπως θα έπρεπε, υποστηρίζουν, εντούτοις το γερμανικό δικαστήριο είχε κρίνει ότι αμφότεροι κερδίζουν όπως έχουν σήμερα τα πράγματα: η Google κερδίζει από τις διαφημίσεις που προβάλλονται, οι εκδότες κερδίζουν από την αυξημένη κίνηση στους δικτυακούς τους τόπους από τα κλικ στις ειδήσεις που συγκεντρώνονται στο Google News, στο YouTube και άλλα προϊόντα της Google.

Οι γερμανοί εκδότες πάντως σημειώνουν ότι η συμπεριφορά της Google είναι ποινικά κολάσιμη, αναφερόμενοι σε «απειλές» από τον ιντερνετικό κολοσσό για τιμωρία όσων τολμούν να απαιτήσουν αντίτιμο για την προβολή τμήματος των άρθρων των εφημερίδων τους στις υπηρεσίες της. Όπως αναφέρει το Reuters, μια συναφής απόφαση αναμένεται να ληφθεί σχετικά με το εάν πράγματι οι γερμανοί εκδότες θα έπρεπε να πληρώνονται από την Google για την προβολή των άρθρων τους.

tech.in.gr, Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου