Η Google εγκαινιάζει μια τοπική έκδοση του YouTube μόνο στο Πακιστάν

Τελευταία ενημέρωση: 2016-01-19, 19:47:55
Η Google εγκαινιάζει μια τοπική έκδοση του YouTube μόνο στο Πακιστάν

Η Google παρακάμπτει την απαγόρευση που έχει εφαρμόσει το Πακιστάν με τη δημιουργία μιας τοπική έκδοσης του YouTube.

Το Πακιστάν δήλωσε σήμερα ότι έχει αφαιρεθεί η τριετής απαγόρευση που είχε εφαρμοστεί για το YouTube, αφού η ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο που ανήκει στη Google, ξεκίνησε μια τοπική έκδοση η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να αφαιρέσει το υλικό που θεωρεί προσβλητικό.

Yπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν απαγόρευσε την πρόσβαση στο εν λόγω site τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από την κυκλοφορία μιας ταινίας που ήταν κατά του Ισλάμ με τίτλο «η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η οποία ανέβηκε στο site, προκαλώντας βίαιες διαμαρτυρίες σε μεγάλες πόλεις στη μουσουλμανική χώρα των 190 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Όπως αναφέρει το secnews, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η Google κατάφερε να παρακάμψει την απαγόρευση δημιουργώντας μια μεταφρασμένη έκδοση του YouTube μόνο για το Πακιστάν. Ο κορυφαίος φύλακας όσον αφορά στο Διαδίκτυο του Πακιστάν, το Υπουργείο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, είπε σε μια δήλωση ότι, σύμφωνα με τη νέα έκδοση, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν μπορεί να ζητήσει πρόσβαση σε υλικό που θεωρεί προσβλητικό ώστε να αποκλειστεί.

«Σχετικά με τη σύσταση του PTA, η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει επιτρέψει την πρόσβαση στην έκδοση του YouTube η οποία ξεκίνησε πρόσφατα στη χώρα για τους χρήστες του Διαδικτύου στο Πακιστάν», ανέφερε το υπουργείο.

«Η Google παρέχει μια ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για την παρεμπόδιση της πρόσβασης του παράνομου υλικού απευθείας από το PTA στην Google και το Google / YouTube θα περιορίσει άμεσα και ανάλογα την πρόσβαση στο εν λόγω παράνομο υλικό για τους χρήστες μέσα στο Πακιστάν.»

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=