ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google απορρίπτει τις αιτιάσεις της ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό

η-google-απορρίπτει-τις-αιτιάσεις-της-εε-για-358867

Την απάντησή της έδωσε τελικά χθες η Google, στα όσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλογίζει στην εταιρεία περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπενθιμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει την άνοιξη από την Google να τοποθετηθεί ως τα τέλη Αυγούστου έναντι αιτιάσεων της για αθέμιτο ανταγωνισμό και βλάβη των καταναλωτών, λόγω ευνοϊκής μεταχείρισης των δικών της υπηρεσιών σύγκρισης αγορών, με αυτές αντιπάλων της.

Δια στόματος του SVP & General Counsel της, Kent Walker, η Google απάντησε χθες, απορρίπτοντας τις εν λόγω αιτιάσεις ως αβάσιμες και λανθασμένες και τονίζοντας τη δέσμευσή της στην ποιότητα των υπηρεσιών της. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες της αυξάνουν τις δυνατότητες επιλογής για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, θεωρώντας επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τεκμηριώσει επαρκώς τις κατηγορίες της, ούτε έχει παρουσιάσει ένα νομικό πλαίσιο ικανό να υποστηρίξει τη λύση που προτείνει.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει στην Google να εμφανίζει στον δικό της διαφημιστικό χώρο στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, διαφημίσεις που προέρχονται και ταξινομούνται και από άλλες εταιρείες.

Η Google υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την ποιότητα και σχετικότητα των αποτελεσμάτων. Τονίζει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει υπόψιν της τη συνεχιζόμενη άνοδο υπηρεσιών αγορών όπως η Amazon και το eBay, θεωρώντας παράλληλα ότι οι καινοτομίες στις οποίες προχωρά, αυξάνουν τις ευκαιρίες για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά την τοποθέτηση της Google, πριν προχωρήσει στην ανάληψη οποιασδήποτε ενέργειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η στάση που η Google επιλέγει να κρατήσει μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα με τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διακύβευμα δυσθεώρητα πρόστιμα που μπορούν να αγγίξουν και το 10% των ετήσιων εσόδων της εταιρείας.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου