ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google αναδιαρθρώνεται και δημιουργεί την Alphabet

η-google-αναδιαρθρώνεται-και-δημιουργεί-τη-383576

Στην ουσία, αυτό που φαίνεται να επιδιώκει η Google είναι η δημιουργία μίας ισχυρής «συλλογής» εταιρειών υπό την ομπρέλα της Alphabet, που η καθεμία θα έχει τον δικό της διευθύνοντα σύμβουλο και θα μπορεί να λειτουργεί πιο αυτόνομα και ανεξάρτητα στον τομέα της.

Η είδηση της αναδιοργάνωσης της Google, μέσω της ίδρυσης μιας εταιρείας «ομπρέλας» και «ανασχηματισμού» στην ηγεσία της έσκασε σαν βόμβα στον χώρο της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Ως εκ τούτου, οι θεωρίες και εκτιμήσεις σχετικά με τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν στη συγκεκριμένη αιφνιδιαστική κίνηση και τι μπορεί αυτή να σημαίνει ποικίλλουν.

Στο σχετικό blogpost, μέσω του οποίου ανακοινώθηκε η ίδρυση της Alphabet, ο Λάρι Πέιτζ, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος (καθήκοντα αναλαμβάνει ο Σούνταρ Πιτσάι- ο Πέιτζ θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet) γράφει ότι η Alphabet θα καταστήσει τις δραστηριότητες του τεχνολογικού κολοσσού πιο διαφανείς και «ξεκάθαρες», παραδεχόμενος ότι κάποια από τα ενδιαφέροντα της εταιρείας ενδεχομένως να φαντάζουν…περίεργα.

«Προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε πράγματα που άλλοι νομίζουν ότι είναι τρελά, αλλά εμάς μας συναρπάζουν απίστευτα» έγραψε σχετικά.

REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου