ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το «περίπτερο του ίντερνετ» επεκτείνεται

το-περίπτερο-του-ίντερνετ-επεκτείν-478325

Ολλανδική start-up πουλάει άρθρα εφημερίδων με το «κομμάτι»

Μια ολλανδική start-up εταιρεία που πουλάει άρθρα εφημερίδων με το «κομμάτι», ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της στη Γερμανία, πριν στραφεί και σε άλλες χώρες.

Ο λόγος για τη Blendle, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία με συνολικά 33 γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά.

Η Blendle, η οποία προτείνει την αγορά άρθρων «με το κομμάτι» στο Ίντερνετ, σε αντίθεση με την συνδρομή σε μια ολόκληρη εφημερίδα που προσφέρουν οι εκδοτικοί όμιλοι, έχει σε ένα χρόνο «κερδίσει» 300.000 ολλανδούς αναγνώστες.

Η τιμή πώλησης είναι κατά μέσον όρο περίπου 20 λεπτά το άρθρο, καθορίζεται από το μέσο παραγωγής και η start-up αυτή εταιρεία παίρνει προμήθεια 30%.

Η Blendle Γερμανίας προτείνει κυρίως την ανάγνωση άρθρων του Spiegel, της Bild, της Die Welt.

Οι χρήστες που θα εγγραφούν στον ιστότοπο θα λάβουν πρόσβαση σε μια δοκιμαστική εκδοχή προτού αυτή μετατραπεί σε οριστική, έπειτα από μια χρονική περίοδο την οποία δεν διευκρίνισε η εταιρεία.

Η Blendle είχε υπογράψει τον Μάρτιο συμφωνία για την διανομή στην Ολλανδία τριών αμερικανικών εφημερίδων: της Wall Street Journal, της New York Times και της Washington Post. Η εταιρεία προτείνει στους αναγνώστες της και το The Economist.

Οι New York Times και ο κολοσσός των γερμανικών μέσων ενημέρωσης Axel Springer επένδυσαν 3 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο στο «περίπτερο του ίντερνετ», η οποία έχει έδρα στην Ουτρέχτη και απασχολεί 56 πρόσωπα, για να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό.

Για τη συνέχεια, η Blendle θέλει να επεκτείνει τη λειτουργία της στις ΗΠΑ και στην Γαλλία.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου