ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης ετοιμάζει η Google

τεχνολογία-φωνητικής-αναζήτησης-ετο-488296

Στοιχείο «κλειδί» η προφορά των χρηστών

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί για να προβλέπει… ποιες ταινίες θέλετε να δείτε ή ακόμη και πού θα σας άρεσε να πάτε για φαγητό.

Η Google αναπτύσσει μια τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης, η οποία θα προσαρμόζει τα αποτελέσματά της ανάλογα με την προφορά των χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Quartz, η οποία ανακάλυψε ότι η εταιρεία κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου κατέθεσε μια πατέντα πριν από λίγες ημέρες.

Στα έγγραφα αυτά η Google αναφέρει περιληπτικά: «Αν όσοι ομιλούν την αγγλική γλώσσα με γαλλική προφορά δείχνουν μια προτίμηση για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (π.χ. εστιατόρια στο Σκράντον) απ’ ό,τι εκείνοι που μιλούν αγγλικά με ρωσική προφορά, τότε η μηχανή αναζήτησης είναι πιο πιθανό να επιλέξει εκείνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για έναν άλλο χρήστη, ο οποίος θα κάνει φωνητική αναζήτηση στα αγγλικά με γαλλική προφορά. Η προτίμηση σε εκείνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναζήτησης δε θα αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης που θα παράγονται για άλλους χρήστες, που δε θα έχουν αυτήν την προφορά».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου