ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ετοιμάζει κουμπί «αγοράς»

η-google-ετοιμάζει-κουμπί-αγοράς-509886

Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε κάποιο προϊόν μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google, όπως για παράδειγμα ένα DVD, κάποιο καλλυντικό προϊόν, ηλεκτρονική συσκευή ή κάποιο αντικείμενο για το σπίτι, μπορεί να είστε σε θέση να το αγοράσετε απ’ ευθείας μέσα από τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα σας βγάλει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο «γίγαντας της αναζήτησης» στο διαδίκτυο σχεδιάζει μια νέα υπηρεσία, με την επιλογή ενός καινούριου κουμπιού «αγοράς» στο Shopping tab που διαθέτει ήδη.

Οι αγορές θα εξακολουθήσουν να γίνονται μεν από το αρχικό σημείο λιανικής πώλησης και η Google δε θα λαμβάνει καμία προμήθεια, ωστόσο το νέο αυτό εργαλείο έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κουμπί αγοράς θα εμφανίζεται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης στον τομέα «Shop on Google». Όταν ένας πιθανός αγοραστής επιλέξει να πατήσει το κουμπί «αγοράς» θα οδηγείται σε μια ειδικά σχεδιασμένη σελίδα προϊόντων μέσα στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Το κουμπί αυτό θα εμφανίζεται σε ένα «μικρό αριθμό αναζητήσεων», παρότι οι λεπτομέρειες για το ποιους λιανοπωλητές θα αφορά και τι είδους συνεργασίες θα περιέχει, δεν είναι ακόμη γνωστές. Επίσης, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, αν οι λεπτομέρειες πληρωμής θα αποθηκεύονται, για παράδειγμα, στο Google Wallet ή αν θα πρέπει να εισάγονται κάθε φορά.

Η υπηρεσία αυτή μπορεί ακόμη να επωφεληθεί από την υπηρεσία παράδοσης εντός της ίδιας ημέρας Google Shopping Express, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στη Βοστώνη, το Σικάγο, το Μανχάταν, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσινγκτον και το δυτικό Λος Άντζελες.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου