AROUND THE WEB

Σε 11 ατυχήματα έχουν εμπλακεί τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google

σε-11-ατυχήματα-έχουν-εμπλακεί-τα-αυτο-ο-519423

Η Google παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ορισμένα από τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητά της έχουν εμπλακεί σε συνολικά 11 ατυχήματα, ωστόσο η εταιρεία επέρριψε τις ευθύνες στους οδηγούς για κακή διαχείριση των οχημάτων, αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Google παραδέχτηκε ότι ο στόλος αυτο-οδηγούμενων οχημάτων της -20 στο σύνολο- έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα μέσα στα 6 χρόνια από την έναρξη του εγχειρήματός. Ωστόσο, η εταιρεία έσπευσε να επισημάνει ότι αιτία των περισσοτέρων ατυχημάτων ήταν το ανθρώπινο λάθος και όχι το σύστημα των αυτοκινήτων της.

«Εάν ξοδεύτε πολύ χρόνο στον δρόμο, ατυχήματα είναι πιθανό να συμβούν είτε βρίσκεστε μέσα σε ένα κανονικό αυτοκίνητο είτε σε ένα αυτο-οδηγούμενο», δήλωσε ο Κρις Έρμσον, επικεφαλής του προγράμματος αυτό-οδήγησης της Google. «Κατά τη διάρκεια των 6 ετών, από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, τα αυτοκίνητά μας έχουν εμπλακεί σε 11 μικροατυχήματα (ελαφριές ζημιές αλλά καθόλου τραυματισμοί) στα 2.700.000 χιλιόμετρα που έχουν διανύσει οι οδηγοί μας σε αυτόνομη ή χειροκίνητη οδήγηση και ουδεμία φορά δεν αποτέλεσε το σύστημα αυτο-οδήγησης αιτία για το ατύχημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ακόμα κι όταν το λογισμικό και οι αισθητήρες αναγνωρίζουν μια δύσκολη κατάσταση και αναλαμβάνουν έγκαιρη και αμεσότερη δράση από τον οδηγό, μερικές φορές δεν θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε την ’πραγματικότητα’ της ταχύτητας και της απόστασης», δήλωσε ο Έρμσον. «Ορισμένες φορές ίσως εμπλακούμε σε ατύχημα ακόμα κι όταν απλά περιμένουμε να ανάψει το φανάρι».

Η απάντηση της Google ήρθε μετά από δημοσίευμα του Associated Press στο οποίο αναφερόταν ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν συμβεί στην Καλιφόρνια 4 ατυχήματα με αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, 3 από τα οποία ανήκαν στην εταιρεία. Σύμφωνα με το άρθρο, σε 2 από τα 4 περιστατικά, τον έλεγχο του αυτοκινήτου είχε το αυτόματο σύστημα, ενώ στα άλλα δύο οδηγοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου