ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο «έξυπνος» κάδος που σκουπίζει πατώματα

ο-έξυπνος-κάδος-που-σκουπίζει-πατώμ-532502

Κάδος-ηλεκτρική σκούπα δυο σε ένα!

Το σκούπισμα αποτελεί μέρος της ρουτίνας ενός νοικοκυριού, όμως το σκύψιμο με το φαράσι είναι κουραστικό –ιδιαίτερα για όσους υποφέρουν από πόνους στη μέση- και σαν να μην έφτανε αυτό… πάντα αφήνει πάντα μέρος της σκόνης στο πάτωμα.

Τη λύση έρχεται να φέρει ένας «έξυπνος» κάδος, που λειτουργεί και σαν ηλεκτρική σκούπα.

Ο κάδος ονομάζεται Bruno Smartcan και είναι ο πρώτος κάδος κουζίνας που συνδέεται με… το διαδίκτυο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «στατική» ηλεκτρική σκούπα.

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες που βρίσκονται στη μπροστινή πλευρά του μπορεί να «διαισθανθεί» πότε η σκόνη και τα σκουπίδια που υπάρχουν στο πάτωμα τον πλησιάζουν και… τα εξαφανίζει στο λεπτό!

Ο έξυπνος κάδος συμπληρώνεται και από ειδική, ενσωματωμένη θήκη για τις σακούλες, η οποία στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη όταν ο αριθμός τους αρχίσει να μειώνεται, αλλά και για το πότε έχει έρθει η ώρα να αδειάσει κανείς τα σκουπίδια.

Οι εφευρέτες του «Bruno», Jim Howard και Lori Montag από την Οκλαχόμα, υποστηρίζουν ότι ο κάδος τους μπορεί να ρουφήξει τα πάντα: από τρίχες σκύλων μέχρι τρίμματα ψωμιού στο πάτωμα.

Η μπαταρία του διαρκεί για 30 ημέρες προτού χρειαστεί ξανά φόρτιση, ο κάδος έχει χωρητικότητα 59 λίτρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές σακούλες ή αυτές που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο.

Το κόστος του ανέρχεται στα 250 δολάρια περίπου, ωστόσο όπως αναφέρει η MailOnline όσοι επενδύσουν-προπαραγγείλουν μέσω του Kickstarter μπορούν να τον αποκτήσουν έναντι 140 δολαρίων.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου