Η Google θέλει να καταργήσει τα τέλη περιαγωγής

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-07, 19:20:13
Η Google θέλει να καταργήσει τα τέλη περιαγωγής

Εξετάζει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του δικού της δικτύου κινητής τηλεφωνίας, η Google έχει αρχίσει να αναζητά τρόπους για την κατάργηση των τελών περιαγωγής.

Η εταιρεία-κολοσσός στο χώρο της τεχνολογίας βρίσκεται σε συζητήσεις με την Hutchison Whampoa, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του δικτύου Three, προκειμένου να βρουν ένα τρόπο για να επιτρέπει στους χρήστες του δικτύου της να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου κι αν βρίσκονται, χωρίς επιπλέον κόστος.

Πηγές από το χώρο αναφέρουν, ότι οι εταιρείες συζητούν μια «συμφωνία πρόσβασης χονδρικής» (wholesale access agreement), η οποία θα βοηθήσει τη Google να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο, σημειώνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Οι πελάτες του δικτύου θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το παγκόσμιο δίκτυο για να κάνουν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα και να χρησιμοποιούν data στο πλαίσιο του δικού τους προγράμματος, ανεξάρτητα από το ποιο μέρος του κόσμου βρίσκονται.

Ο αντιπρόεδρος της Google, Sundar Pichai, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία του να λανσάρει ένα σχέδιο δικτύου κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο πλαίσιο του παγκόσμιο συνεδρίου Mobile World Congress που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φλεβάρη στη Βαρκελώνη.

newsbeast.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=