ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρίζει βραβείο ρομποτικής σε μαθητές δημοτικού

εργοστάσιο-ανακύκλωσης-χαρίζει-βραβ-579775

Το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού κατέκτησε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών.

Στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 μικροί «επιστήμονες» από όλη την Ελλάδα.

Με θέμα «Η Δική μου Πόλη» περισσότερες από 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης, συνδυασμένο με τον μύθο του Θησέα και της Αριάδνης.

Το τρίτο βραβείο κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας Κρήτης για μια κυλιόμενη ράμπα. Οι νικήτριες ομάδες έλαβαν δώρα υψηλής τεχνολογίας από τον ΟΤΕ και την Cosmote.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εκτός από τους μαθητές και περισσότεροι από 1150 εκπαιδευτικοί και γονείς.Αξιοποιώντας ένα εκπαιδευτικό kit που δόθηκε στις ομάδες με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, οι τελευταίοι συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων.

econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου