ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Εξαγοράζει το WhatsApp προς 16 δισ. δολάρια

facebook-εξαγοράζει-το-whatsapp-προς-16-δισ-δολάρια-223147

Στην εξαγορά του γνωστού chat app WhatsApp προς 16 δισ. δολάρια, πρωχώρησε το Facebook. H εφαρμογή πάντως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς ενοποίηση με τον Facebook Messenger.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα, το WhatsApp διαθέτει 450 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, ενώ δέχεται περίπου 1 εκατομμύριο εγγραφές νέων χρηστών κάθε ημέρα. Ο ίδιος ο CEO της WhatsApp, Jan Koum, διαβεβαίωσε μέσω δημοσίευσης του πως η εξαγορά δεν σημαίνει καμία απολύτως αλλαγή για τους τελικούς χρήστες της υπηρεσίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επιτρέψει στην εφαρμογή την περαιτέρω επέκταση της, υπογραμμίζοντας πως οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για διαφημίσεις «που θα διακόπτουν την επικοινωνία», μιας και, όπως αναφέρει, η εξαγορά δεν θα είχε προχωρήσει εάν έμπαινε στις συζητήσεις τέτοιος όρος, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν διαφημίσεις.

Nα σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, οι δημιουργοί του WhatsApp θα λάβουν άλλα 3 δισ. δολάρια σε μετοχές, φτάνοντας το deal στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

fpress.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου