ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google εισβάλει στο ιντερνετικό real estate

η-google-εισβάλει-στο-ιντερνετικό-real-estate-246473

Στο real estate εισέρχεται η Google μέσω του Google Capital, του επενδυτικού της οχήματος, το οποίο ανακοίνωσε την τοποθέτηση 50 εκατ. δολαρίων στην Auction.com, τη δυναμικά αναπτυσσόμενη διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών σε ακίνητα. Το 2013, κατά την Αuction.com, κατοικίες και εμπορικά ακίνητα αξίας 7 δισ. δολαρίων και πλέον άλλαξαν χέρια στην πλατφόρμα της. Πρόκειται για επενδυτικές κινήσεις, τις οποίες συνηθίζει η Google Capital. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για μειοψηφικά μερίδια σε μη εισηγμένες εταιρείες σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Τον Φεβρουάριο είχε επενδύσει στην ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα Renaissance Learning, ενώ είχαν προηγηθεί οι επενδύσεις στον ηλεκτρονικό επενδυτικό οίκο Lending Club και την εταιρεία λογισμικού δημοσκοπήσεων Survey Monkey. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το ότι η ίδια η Goοgle συγκρότησε την εταιρεία Google Capital το 2013, αλλά μόλις τον Φεβρουάριο αποκάλυψε την ύπαρξή της. Οπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγκυρες πηγές, η μητρική εταιρεία δέσμευσε 300 εκατ. δολάρια για την Goοgle Capital αναφορικά με το τρέχον έτος. Επικεφαλής της έχει τοποθετηθεί ο πρώην επικεφαλής της ομάδας εταιρικής ανάπτυξης της Google, Ντέιβιντ Λόβι. Πέραν τούτου ο κολοσσός της Google διαθέτει ένα ακόμα επενδυτικό όχημα, το οποίο έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την Google Capital. Λέγεται Google Ventures και λειτουργεί με τη μορφή επενδυτικών καινοτομικών κεφαλαίων. Η Google Ventures επιλέγει εταιρείες σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και αποκτά μειοψηφικά μερίδια.

Τα διαθέσιμα κεφάλαια και στους δύο επενδυτικούς βραχίονες της Google προέρχονται από την ίδια, χωρίς να εμπλέκονται εξωτερικοί επενδυτές. Τέλος, αναφορικά με την επιλογή της Auction.com για την τωρινή επένδυση της Google Capital, πρόκειται για εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2007. Το 2008 τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Stone Point Capital απέκτησαν μερίδιο σε αυτήν. Το 2013 υπήρξε στην αγορά και μεταξύ επενδυτών μία συζήτηση για τις προθέσεις της διαδικτυακής πλατφόρμας ακινήτων να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Αφορμή δόθηκε με την πρόσληψη από την Auction.com του βετεράνου της υψηλής τεχνολογίας Μπρους Φελτ, ο οποίος ανέλαβε γενικός οικονομικός διευθυντής της.

kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου