ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google και Facebook μεταξύ των κολοσσών που ζητούν αλλαγές στην «παρακολούθηση»

google-και-facebook-μεταξύ-των-κολοσσών-που-ζητούν-547160

Οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί, μεταξύ τους οι Facebook, Twitter, Google και Apple, δημοσιοποίησαν σήμερα ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την οποία ζητούν “μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης” της Ουάσινγκτον, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.

“Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα”, γράφουν οι Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.

“Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό απουδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει”, τονίζουν.

Οι οκτώ που υπογράφουν την επιστολή “καλούν τις ΗΠΑ να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης να ορίζονται σαφώς από το νόμο, να είναι ανάλογες με τους κινδύνους και διαφανείς”.

“Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες παρακολούθησης των κυβερνήσεων κλόνισαν την εμπιστοσύνη των χρηστών μας”, εξηγεί η πρόεδρος του Yahoo! Μαρίσα Μάγερ.

“Είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας, και είναι καιρός να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον κόσμο”.

Άρθρα που δημοσιεύονται από τον Ιούνιο σε πολλές εφημερίδες, μεταξύ τους η Washington Post και η Guardian, μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, απέδειξαν το εύρος του συστήματος παρακολούθησης, κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, προκαλώντας την οργή της Ουάσινγκτον και την αμηχανία του Λονδίνου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου