ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αμεσα

αμεσα-567052

Πρωτοβουλίες, όπως δεσμεύτηκαν, αναμένεται να αναλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλής που βρέθηκε προχθές στο Βόλο μαζί με το συντοπίτη Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Γηροκομείο Βόλου. Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Βόλου, καθώς και άλλων 50 Γηροκομείων πανελλαδικά, λόγω έλλειψης πόρων, χρεών προς το ΙΚΑ και αναφέρθηκε στις ευθύνες των καθυστερήσεων του ΕΟΠΠΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τα εν λόγω ιδρύματα. Η λύση πάντως πρέπει να είναι άμεση, διότι και το πρόβλημα είναι χρονίζον…
Β.Κ

Απρόβλεπτη
κάλπη

Δεν υπήρχε ιδιαίτερος ανταγωνισμός στις εκλογές για τους τομεάρχες της Ν.Δ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα Τμήμα βρέθηκε μόνο ένα ψηφοδέλτιο. Μόνο στον τομέα της Υγείας «δόθηκε» μάχη, την οποία τελικά κέρδισε η Μάγδα Σελαμανίδου απέναντι σε στενό συνεργάτη της Υφυπουργού Υγείας που τελικά δεν κατάφερε να εκλεγεί παρά τα «υποτιθέμενα κονέ». Η κάλπη έτσι είναι απρόβλεπτη, ειδικά στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Β.Κ

Αλλεργία

Πρέπει να έχουν μία… αλλεργία με τη Νέα Δημοκρατία οι Οικολόγοι Πράσινοι. Δεν το είπαν φόρα – παρτίδα οι εκπρόσωποί τους κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, το εννοούσαν. Όταν τους ρωτήσαμε τι άλλαξε σε σύγκριση με το 2010 και άλλαξαν τη στάση τους απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή, απάντησαν «… δεν υπήρχε τότε συγκυβέρνηση ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ». Στη συνέχεια βέβαια άφησαν αιχμές και για τη στάση της Δημοτικής Αρχής την οποία μέμφθηκαν ότι μολονότι τη στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δεν ζητήθηκε ποτέ η συμμετοχή τους σε κάποια όργανα και θέσεις ευθύνης του Δήμου…

Τον πήραν από το χέρι…
Στην εταιρεία από τις Σέρρες που κατασκευάζει το έργο αποχέτευσης στην Αγριά, ανάμεσα στους μετόχους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι και ο πρώην Υφυπουργός και ισόβιος βουλευτής του Νομού Σερρών Αχιλλέας Καραμανλής. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, λένε οι ίδιες πληροφορίες, σημαίνον πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τον πρώην Δήμο Αγριάς πήρε πριν αρκετές εβδομάδες από το χέρι εργολάβο χωματουργικών έργων του Βόλου και τον πήγε στην έδρα της εταιρείας στις Σέρρες, προκειμένου να του ανατεθεί η σχετική υπεργολαβία…

Λείπουν στελέχη

Μέσα στη διετία 2014 – 2015 θα είναι σε εξέλιξη είκοσι περίπου εργοτάξια της ΔΕΥΑΜΒ για την εκτέλεση των έργων αποχέτευσης σε όλο το παραλιακό μέτωπο του ενιαίου Δήμου Βόλου. Για την επίβλεψη των παραπάνω έργων γίνεται κατανοητό ότι απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός από επιβλέποντες μηχανικούς της ΔΕΥΑΜΒ που είναι η Διευθύνουσα Υπηρεσία. Οι μηχανικοί όμως της Δημοτικής Επιχείρησης είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Κάτι οι συνταξιοδοτήσεις, κάτι το «πάγωμα» των προσλήψεων, έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό ένας πολύ μικρός αριθμός μηχανικών να έχει την υποχρέωση να αναλάβει το βαρύ φορτίο εκτέλεσης έργων συνολικής αξίας 40 εκ. ευρώ.

Ζητούσε
και τα… ρέστα
Κάποιοι στους Δρόμους Συνεργασίας έχουν σοβαρό πρόβλημα. Πολύ σοβαρό. Για να γίνουμε πιο σαφείς. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου μας τηλεφώνησε από τη Συντονιστική Επιτροπή των Δρόμων Συνεργασίας ο κ Σταύρος Κατσούρας και μας παρακάλεσε να φιλοξενηθεί μία ανακοίνωση της παράταξης που καλούσε τον κόσμο στην ανοικτή συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής που ήταν να συγκληθεί χθες στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα ο κ. Κατσούρας μας ευχαρίστησε, καθώς η ανακοίνωση θα φιλοξενούνταν στο φύλλο της Κυριακής παρά την καθυστερημένη τηλεφωνική του επαφή με την εφημερίδα μας. Επαναλαμβάνω ότι η ανακοίνωση έκανε λόγο για ανοικτή συνέλευση. Παρόλα ταύτα χθες βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Μολοχίδης λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνέλευσης ζητούσε τα… ρέστα για την παρουσία του φωτογράφου της εφημερίδας μας που μετέβη στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Νέας Ιωνίας για να καλύψει φωτογραφικά το σχετικό ρεπορτάζ. Ποιος σας φώναξε; ήταν το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου που για μία ακόμη φορά συνελήφθη αδιάβαστος, καθώς δεν μπήκε στον κόπο όχι μόνο να διαβάσει μία εφημερίδα, αλλά δεν φρόντισε να ρωτήσει τα μέλη της Γραμματείας της παράταξης στην οποία συμμετέχει…

Υμνοι για την Αννα…

Ενας μεταθανάτιος ύμνος για την προσφορά της Αννας Αιβάζόγλου, που παραλίγο να σκιάσει ακόμη και την ομιλία του Στρατηγού Φρ. Φράγκου για το βιβλίο του, ήταν η χθεσινή εκδήλωση από τους ΙΩΝΕΣ στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας. Πολλά και ποικίλα τα σχόλια τόσο από την προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Μαγνησίας Αννίτας Πρασσά που συντόνισε την εκδήλωση, όσο και από της νέα πρόεδρο των Ιώνων Αννα Πετσιάβα. Από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στην αείμνηστη Αννα Αιβαζόγλου ξεχωρίσαμε τη φράση της κ. Πρασσά που χαρακτήρισε την αποθανούσα «εκρηκτική και κιμπάρισσα Μικρασιάτισσα»…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Επιτυχία

Μεγάλη η επιτυχία της ΔΚΜ στις εκλογές των μηχανικών στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην ενίσχυση της εκλογικής δύναμης της παράταξης, φαίνεται να συντέλεσε και ο εσωτερικός -καλώς εννοούμενος- ανταγωνισμός.
Πάντως, φαίνεται ότι επιβραβεύεται η συλλογική δουλειά της Νάνσυ Καπούλα. Από τα 23 μέλη που εκλέγει η ΔΚΜ στη Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, οι 15 έχουν διαβεβαιώσει με κάθε τρόπο, ότι θα στηρίξουν την κ. Καπούλα για τη θέση της Προέδρου, απόφαση που δεσμεύτηκαν -προεκλογικώς- ότι θα σεβαστούν στο πλαίσιο της ενδοπαραταξιακής πλειοψηφίας και οι υπόλοιποι οκτώ.
Ε.Χ.

Τα λεφτά πάνω
από τους ανθρώπους
Οι περιπτερούχοι του Βόλου σβήνουν. Έπεσαν οι δουλειές κι η κυβέρνηση τους αφήνει πλέον ελάχιστο κέρδος απ’ τα τσιγάρα. Κι ενώ σε σύνολο 150 περιπτέρων στην πόλη έκλεισαν ήδη τα 70, ήρθε κι ο δήμος Βόλου να δώσει τη χαριστική βολή, αποφασίζοντας να αυξήσει τα τέλη σε επίπεδα απαγορευτικά για τους περιπτεράδες.
…Χτες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Βόλου. Σβήνουμε, δείξτε κατανόηση, είπαν με μια φωνή. Δεν γίνεται τίποτα, θα χάσει ο δήμος έσοδα, απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλ. Ξηρακιάς.
Μπράβο, ρε! Και σ’ ανώτερα!
Φ.Τ.

Οδοστρωτήρας
Σε κώμα η Υγεία. Στη Μαγνησία και σ’ όλη τη χώρα. Για να τα κονομήσουν πάλι οι λίγοι ισχυροί εις βάρος των πολλών .(Έτσι είναι, αγαπητοί μου, ο καπιταλισμός. Άπαιχτος. Οδοστρωτήρας. Έτσι κι η ολιγαρχική κυβέρνηση. Θεραπαινίς του).
…Κυρία Ζέττα, αληθεύει ότι μαζί με τον υπουργό σου, τον Άδωνι, μειώνετε με νόμο τις τιμές μόνο σε 16 φάρμακα, ενώ ισχυρίζεστε πως τις μειώνετε σε… 12.000;
Φ.Τ.

Πλειστηριασμοί
ή η ειρωνεία της Ιστορίας
Αυτό σημαίνει ειρωνεία της Ιστορίας! Αντί να πάρουν τα σπίτια του λαού οι κομμουνιστές, τα παίρνουν ο δεξιός Σαμαράς κι ο σοσιαλδημοκράτης Βενιζέλος!!!
…Κι όσοι τα σώσουν τι θα καταλάβουν; Θα ανάβουν σόμπα και θα εισβάλλουν οι χωροφύλακες! Θα κάνουν ντους με τη συνοδεία της ΔΕΥΑΜΒ, για να έχει λεφτά ο δήμαρχος για… έργα! Θα ανάβουν το φως κι οι εφοριακοί θα μετρούν πόση ώρα είναι αναμμένο, για να το φορολογήσει ως τεκμήριο πλούτου ο Στουρνάρας!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου