ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σπάει τα κοντέρ

σπάει-τα-κοντέρ-569126

Αυτοδιοικητικοί της Μαγνησίας που βρέθηκαν στο συνέδριο «Πόλις» στη θεσσαλονίκη είχαν να λένε για την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που ήταν επίσημη ομιλήτρια στο συνέδριο, τόσο για την κατάρτισή της σε θέματα τουρισμού όσο και σε θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. Ίσως για αυτό και όλες οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν πρώτη και καταλληλότερη για το Δήμο Αθηναίων. Σπάει όλα τα κοντέρ η Όλγα…
Β.Κ

«Κόλλησε» και ο Τόμσεν

Kαλό παλικάρι αυτός ο Τόμσεν. Ήρθε για να κόψει υποτίθεται σε εμάς τις «κακές συνήθειες» και τις άρχισε αυτός. Έτσι διαβάζουμε ότι μένει σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων ή σε βίλες στη Φιλοθέη, γευματίζει σε καλά εστιατόρια, αλλά παράλληλα, επισκέπτεται τακτικά γνωστό γυμναστήριο.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», τα μέλη της Τρόικα δείχνουν να απολαμβάνουν τις πτυχές μιας πολυτελούς ζωής, ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν έχουν πει «όχι» και σε νυχτερινές εξόδους που περιλαμβάνουν από το θρυλικό «Villa Mercedes» μέχρι και μπουζούκια στον Σφακιανάκη. Όχι παίζουμε…
Β.Κ

Πρόταση
Την πρότασή του για κατάργηση του αφορολόγητου στους βουλευτές και την τήρηση βιβλίου εσόδων – εξόδων επανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «κατανοητή την οργή του κόσμου, όχι όμως και τις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών». Και δεν έχει άδικο σε αυτό αφού τη μία μέρα το παίζουν «Μάρθα Βούρτση» και την άλλη λεβεντόπαιδα που αδικήθηκαν.
Β.Κ

Στρατούς
Μαθαίνω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι προσπαθούν να συγκροτήσουν «στρατούς» ενόψει τω αυτοδιοικητικών εκλογών και των τελικών επιλογών του υποψηφίου στο Δήμο Βόλου και άρχισαν τις εγγραφές νέων μελών προκειμένου να αυξηθούν τα «κουκιά» επιρροής. Έτσι όμως μόνο μεγαλύτερες εσωτερικές έριδες μπορούν να δημιουργήσουν,.
Β.Κ

Το νου σας, κύριοι
Οι νεκροί της Ρόδου από τη θεομηνία να μη φεύγουν στιγμή από το μυαλό του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων της Μαγνησίας.
…Η αποψίλωση του δάσους από τις πυρκαγιές και τη λαθροϋλοτόμηση, η καταστροφή και η εγκατάλειψη των υποδομών σε πόλεις και χωριά, το μπάζωμα των ρεμάτων, δημιουργούν και στην περιοχή μας προϋποθέσεις παρόμοιες με της Ρόδου, οι συνέπειες των οποίων δεν πρέπει να επαναληφθούν.
(Σε κάθε περίπτωση ο λογαριασμός από τους πολίτες θα σταλεί σε εσάς. Και μάλιστα προεκλογικά. Αν θα είναι χρεωστικός ή πιστωτικός, μένει να αποδειχτεί).
Φ.Τ.

Ολοι συμφωνούν
Μέρκελ και Σόιμπλε, Όλι Ρεν και Ντάισενμπλουμ συμφωνούν. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
…Κι ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί, μολονότι έτσι ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο, ακόμη χειρότερο κύμα λιτότητας και οριζόντιων μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν στις πλάτες μας με καμτσίκια γερμανικής κατασκευής, απλά και σύνθετα, μέχρι να χάσουμε κάθε απαντοχή και να δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι μεγάλων συμφερόντων.
Φ.Τ

Κυπαρισσάκι μας ψηλό
Αντώνης Σαμαράς. Ο ηγέτης που ’ναι ψηλός και όμορφος και τον αγαπάμε όλοι.
…Και που γι’ άλλη μια φορά έσκυψε το κεφάλι στη Μέρκελ.
Φ.Τ.

«Μποναμάς»
Από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου θα παρακρατηθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στις ημέρες της απεργίας στην οποία προχώρησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι καθηγητές της Μαγνησίας, διεκδικώντας ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο για τους μαθητές και την κοινωνία.
Κοντά στις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων οπότε και οι ανάγκες σε χρήματα αυξάνονται, το πορτοφόλι των καθηγητών θα είναι άδειο.
«Βοήθειά μας», σχολίασαν με νόημα καθηγητές όταν πληροφορήθηκαν το γιορτινό μποναμά.
Ε.Χ.

Αναστάτωση
Αναστάτωση στους συμμετέχοντες στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, προκλήθηκε χθες στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που λειτουργούσε ως εξεταστικό κέντρο.
Το σχολείο και οι αίθουσες άργησαν να ανοίξουν, με αποτέλεσμα η έναρξη της εξέτασης να καθυστερήσει περίπου μία ώρα επιτείνοντας την αγωνία των υποψηφίων που εξετάζονταν σε πέντε γλώσσες.
Ε.Χ.

Ο Νικόλας Δεληγεώργης για τις δωρεές στο Δήμο Βόλου

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Νικόλας Δεληγεώργης, ανέφερε ότι από την παρούσα Δημοτική Αρχή το ίδρυμα απαξιώθηκε ποικιλοτρόπως, αγνοώντας την προσφορά του προς το Δήμο Βόλου.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Παντσάς δήλωσε απαξιωτικά ότι η προσφορά του ιδρύματος ήταν μόνο 30.000 ευρώ, ενώ όπως δήλωσε ο Νικόλας Δεληγεώργης είναι 300.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δεληγεώργης είναι αριστούχος του Πανεπιστημίου στην Πάντοβα της Βορείου Ιταλίας, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, όπου σπούδασαν ο Καποδίστριας, ο Κωλέττης, ο Μαυροκορδάτος και άλλοι διάσημοι.
Ε όχι και τόση ζήλεια, λιγότερη χολή για επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση που προσέφεραν έργο στην Ελλάδα και έχουν τιμηθεί, θα έλεγε κανείς σχολιάζοντας τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης.
Ν.Τ.

Εξω από τα δόντια
Τα είπε έξω από τα δόντια στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Βόλου για τις πλημμύρες και τα χιόνια ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κυρίτσης που μετατέθηκε σχετικά πρόσφατα στο Βόλο από την Πτολεμαΐδα. Στη Βόρεια Ελλάδα οι πολίτες έχουν άλλη σχέση όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης από τα χιόνια. Εχουν ειδικά λάστιχα στα αυτοκίνητά τους και όλοι έχουν αντιολισθηρές αλυσίδες. Στο Βόλο ελάχιστοι έχουν αλυσίδες και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν να τις χρησιμοποιούν, είπε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που μεταξύ μας δεν έχει και άδικο …

Ψάχνουν νέα … κονέ
Ψάχνουν να βγάλουν άκρη με το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου, μήπως και προωθήσουν το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου το οποίο είναι σε εκκρεμότητα η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι δύο Διευθύντριες του Υπουργείου με τις οποίες είχαν …κονέ οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου αποχώρησαν. Η μία συνταξιοδοτήθηκε και η άλλη μετακινήθηκε στους Ελεγκτές Περιβάλλοντος, οπότε τώρα προσπαθούν ξανά …μανά να βγάλουν άκρη με το Διευθυντή του Υπουργείου που χειρίζεται τα Ρυθμιστικά Σχέδια.

Eνα μήνα πριν τις εκλογές ;
Να επιλέξουν τον υποψήφιό τους στις 15 Απριλίου και να γίνει η επιλογή του επικεφαλής με debate ανάμεσα σε αυτούς που ενδιαφέρονται να είναι επικεφαλής, είναι μερικές από τις προτάσεις που ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε. Να μην πω τώρα ότι με κάτι τέτοια κάνουν το Σκοτινιώτη να γελάνε ακόμη και τα μουστάκια που δεν έχει;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου