ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχία

ανησυχία-570980

Δεν κρύβουν στο Δήμο Βόλου την ανησυχία τους για το γεγονός ότι συνταξιοδοτείται ο Επίτροπος και ότι θα παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα για την αντικατάστασή του. Την αγωνία του Δήμου Βόλου δημοσιοποίησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Βόλου η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου η οποία δεν δίστασε να σημειώσει ότι με τον απερχόμενο Επίτροπο είχε εμπεδωθεί μία σχέση καλής συνεργασίας μαζί του για την ελάφρυνση, στο βαθμό του εφικτού, του ασφυκτικού δημοσιονομικού ελέγχου που έχει επιβληθεί στα οικονομικά των ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια.

Δεν πέρασε
από τις Διαβιβάσεις

Ο συλληφθείς ταγματάρχης μπορεί να είχε περάσει από τους πεζοναύτες και τα αλεξίπτωτα, αλλά μάλλον δεν είχε περάσει ποτέ από τις Διαβιβάσεις, όπου το μότο συνοψίζεται ως γνωστόν, στο τρίπτυχο «Ακου, βλέπε, σώπα». Αντίθετα ο ταγματάρχης μιλούσε πολύ, τόσο στις παρέες με τις οποίες συγχρωτίζονταν στην Αγριά, όσο και με αυτούς που επικοινωνούσε μέσω του facebook. Oπότε…

Ετρεχαν
…Πάντως όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις την… μπόρα την πλήρωσαν τα φανταράκια. Από νωρίς το πρωί έτρεχαν και δεν έφταναν μέσα στο Γεωργούλα.

Ποτέ δεν πλήττουν
Τελικά στην Αγριά πότε δεν πλήττουν. Κάτι ο Μποτσιβάλης και ο Μπέος που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή, κάτι το νερό με το… αρσενικό, κάτι ο… Επιθεωρητής Κλουζώ, κατά κόσμον Μπάμπης Ζάχος, που εποπτεύει τον τρόπο κατασκευής του έργου της αποχέτευσης, κάτι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας για τον Χρυσαυγίτη ταγματάρχη, κρατούν ενεργό το ενδιαφέρον των κατοίκων και τροφοδοτούν με διαρκή τροφή τις συζητήσεις στις παρέες και στις συντροφιές της περιοχής. Περιμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο… «κτύπημα».

Εδώ είναι Ελλάντα
Σε 68 συνολικά ρέματα πρέπει να έχουν το νου τους οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου. Ούτε ένα, ούτε δύο…
Εκείνο, ωστόσο, για το οποίο ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου κ. Αλέκος Μεταφτσής δεν έκρυψε την… απορία του, ήταν για το ρέμα της Αλλης Μεριάς, το οποίο σε κάποιο σημείο του, όπως είπε, γίνεται δρόμος!!! Απορώ πως έκτισαν εκεί; διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Βόλου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Παρέμβαση Κ. Πουλάκη για τον προϋπολογισμό
Τα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 που αφορούν την Αυτοδιοίκηση έθεσε, με προ ημερησίας διατάξεως παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Κώστας Πουλάκης, τονίζοντας ότι η έτι περαιτέρω περικοπή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, «αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα, στη μακρά πορεία διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, την οποία ακολουθεί η παρούσα, αλλά και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις», με δύο βασικά χαρακτηριστικά : αφενός «ψαλίδι παντού» και αφετέρου «ασφυκτική επιτήρηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου – κατ’ ευφημισμόν – Αυτοτέλειας ΟΤΑ».
Ο κ. Πουλάκης υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να παραμένουμε απαθείς θεατές της πλήρους απαξίωσης και διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, την οποία υποτίθεται ότι έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε, διότι έτσι συναινούμε και καθιστάμεθα συνένοχοι του συντελούμενοι εγκλήματος» και σημείωσε ότι «θα είμαστε πίσω από τις ανάγκες των καιρών και πίσω από τις απαιτήσεις των πολιτών που μας έφεραν σε αυτή τη θέση, αν επιλέξουμε απλώς το ρόλο εκείνων που θα διαχειριστούν τη μιζέρια».
Ν.Τ.

Κλέφτες κι αστυνόμοι
Χτες από το ΙΚΑ Αγριάς έκλεψαν τις χάλκινες υδρορροές.
…Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει σε ποια από τα ελάχιστα χυτήρια της Θεσσαλίας καταλήγουν τα κλοπιμαία, γι’ αυτό κι οι επιτήδειοι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους;
Φ.Τ.

Ανάλγητοι
Διέγραψε ο Δήμος Βόλου τα χρέη του προς τους διάφορους επαγγελματίες της πόλης λόγω παρέλευσης πενταετίας. Νόμιμο αλλά όχι ηθικό. Πώς όμως να χαρακτηριστεί η διαγραφή χρέους του Δήμου προς επαγγελματία, ο οποίος δικάστηκε επειδή χρωστούσε στο κράτος και καταδικάστηκε σε έξι (6) μήνες φυλακή, ποινή που όφειλε να εκτίσει επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσει; Και πώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου εκμεταλλεύεται σήμερα αυτόν τον άνθρωπο, έχοντάς τον να εκτελεί κοινωνική εργασία στο Βόλο για συμψηφισμό χρεών, που μέρος τους ανήκει στο… Δήμο;;;!!!
…Αναρωτήθηκαν ποτέ οι της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου τι μπορεί να κρύβει η απόφασή τους για διαγραφή χρεών;
Φ.Τ.

Κι άλλες θυσίες
Κοιτούσα το βιντεάκι όπου η Μέρκελ σκάρωνε κάτι σύνθετες ζεϊμπεκιές με τα μνημόνια κι οι Σαμαροβενιζέλοι έτρεχαν για κουβάδες και μου ’ρθε αυτόματα στο μυαλό ο απίστευτος τυπάκος που ακόμα υποστηρίζει την κυβέρνηση. Κι έσκαγα που δεν τον είχα μπροστά μου να του μάθω πώς παίζεται η κορνέτα.
…Μέχρι που γυρνάει η Μέρκελ και λέει στο Σαμαρά «χρειάζονται κι άλλες θυσίες» (του λαού, βεβαίως, όχι των πλουσίων) και μου ’φυγε η μαγκιά. Μετά από αυτό τι άλλο να πεις πια σε δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου