ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρακαλεί για διαφορετικούς λόγους

παρακαλεί-για-διαφορετικούς-λόγους-572428

Εχει μία ιδιότυπη σχέση με το χιούμορ ο πρώην Αντινομάρχης και νυν Δασάρχης Βόλου Νίκος Ντίτορας. Στη χθεσινή σύσκεψη για την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στον ενιαίο Δήμο Βόλου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Εσείς μπορείτε να μη θέλετε για τους δικούς σας προφανείς λόγους να μη χιονίσει το φετινό χειμώνα. Εγώ το αντίθετο. Θέλω, είπε, να χιονίσει πολύ, για να μη γίνεται παράνομη υλοτόμηση στο Πήλιο…

Εορταστικό κλίμα
Εορταστικό το κλίμα χθες στο Δημαρχείο του Βόλου, με τους εργαζόμενους του κεντρικού κτιρίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου να περνούν την πόρτα του Δημάρχου για να ευχηθούν χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή στον Πάνο Σκοτινιώτη.

Κλέβουν τα πάντα
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση στη χθεσινή σύσκεψη του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς Δημ. Ντουρμπαλή, ότι δηλαδή κάποιοι αφαιρούν τις γειώσεις από τις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα. Την ίδια ώρα στην ίδια σύσκεψη ο Διευθυντής της Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χρ. Τσιλιός αποκάλυπτε ότι οι γνωστοί – άγνωστοι που έχουν ρημάξει όλα τα δημόσια δίκτυα υποδομής, αφαιρούν ακόμη και τα μεταλλικά μέρη από τους κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω και μερικά λεπτά του ευρώ, από την πώλησή τους.

Κόσμος
και κοσμάκης
Κόσμος και κοσμάκης κατέθεσε αίτηση προκειμένου να κριθούν για τις θέσεις των προϊσταμένων των διαφόρων Τμημάτων του Δήμου Βόλου, που προκήρυξε τον περασμένο μήνα ο Δήμαρχος και οι οποίοι αφού κριθούν πρώτα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στη συνέχεια θα γίνει η τοποθέτησή τους από τη Δημοτική Αρχή. Βασικό κίνητρο που οδήγησε τους περισσότερους στην κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκτιμάται ότι είναι τα 250 ευρώ που παίρνουν επιπλέον στο μισθό τους οι προϊστάμενοι των διαφόρων τμημάτων.

Αλλαγές
στο ισόγειο;
Είναι μέσα στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου να υπάρξουν αλλαγές σε Τμήματα που στεγάζονται στο ισόγειο του Δημαρχείου και τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες την ενόχλησαν (και εξέθεσαν) σφόδρα για αμέλειες και παραλείψεις που πήραν ευρεία δημοσιότητα από τις τοπικές εφημερίδες;

Αλλαγή
φρουράς
Αλλαγή φρουράς πρόκειται να έχουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο Τμήμα του Ληξιαρχείου, αφού μετά από πολλά χρόνια κατέθεσε την πρώτη αίτηση συνταξιοδότησης η κ. Αλεξάνδρα Τέντη. Το άτομο που θα την αντικαταστήσει έχει ήδη βρεθεί και θα είναι και αυτή, όπως μαθαίνουμε, γένους θηλυκού. Σημειώνεται πως σε λίγο καιρό το Ληξιαρχείο του Δήμου Βόλου θα μεταφερθεί στο δεύτερο όροφο του κτιρίου Σκενδεράνη, από τον πρώτο που είναι σήμερα, στον οποίο θα παραμείνει μόνο το Δημοτολόγιο…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ανακάλεσε
Ούτε… μάντης να ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης, όταν προχθές, δήλωνε στον «Τ» ότι το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Μιχ. Σπανός, θα ανακαλέσει την παραίτησή του.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το… μελάνι και χθες το πρωί, ο κ. Σπανός, κατέθεσε έγγραφο που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου, βάσει του οποίου ανακαλεί την παραίτηση που είχε υποβάλλει μόλις την περασμένη Δευτέρα και άφηνε αιχμές κατά του κ. Μπασδάνη.
Πιέσεις που φέρεται ότι δέχθηκε από άλλα μέλη του Επιμελητηρίου, έκαναν τον κ. Σπανό να το ξανασκεφτεί και να επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο.
Ε.Χ.

Πρόταση

«Εκτός από τις κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εγκρίνει την προκήρυξη και άλλων κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να μπορέσουν να απορροφηθούν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από άλλους φορείς και οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία, είτε χάριν των ειδικοτήτων τους, είτε επειδή προηγουμένως θα δεχθούν μια σχετική εκπαίδευση και κατάρτιση». Η πρόταση ανήκει στο Δυπεάρχη Λάζαρο Μακρή και θα υλοποιηθεί ίσως για να ανακουφίσει μερικώς ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο…
Β.Κ

Το προφίλ της Τρόικα
Ο κ. Κοτζαμπασάκης, ψυχαναλυτής, σκιαγραφώντας τους τροϊκανούς «βλέπει», σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» τον Τόμσεν ως αρχηγό (των «τριών σωματοφυλάκων») και τους Μορς και Μαζούχ ως ανθρώπους… τρομαγμένους, τουλάχιστον κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα.
Για το διαβόητο πλέον Πολ Τόμσεν ο ψυχαναλυτής υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «μόνιμα συγκεντρωμένο στις κατευθύνσεις που του δίνονται αφειδώς από τα αφεντικά του, μα με βαυαρική πρόζα σοβαροφανούς εγκράτειας, μαζί με ένα ευφυές μείγμα αυστηρότητας που γνωρίζει ότι είναι θεατρική».
Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ, είναι άνθρωπος φοβισμένος, που αποστρέφεται τη δημοσιότητα, ενώ όσον αφορά τον Ματίας Μορς, ο φυσιογνωμιστής τον περιγράφει ως εξής: «Δείχνει να είναι τρομαγμένος με τα όσα βιώνει καθημερινά στην Ελλάδα. Επιπλέον, «εμφανίζεται αποσβολωμένος από τις κοινωνικές αντιδράσεις γύρω του». Γενικώς δηλαδή και οι τρεις… ένα θέμα μετά την παραμονή τους στην Ελλάδα «το’ χουν»…
Β.Κ

Χωρίς να βγάλουν κιχ
Ηλ. Ξηρακιάς (αντιδήμαρχος Βόλου): Η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος επέβαλε τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα.
…Εσείς, όμως, ως πολιτικό πρόσωπο και οι συνάδελφοί σας της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όχι μόνον δεν κάνατε κάτι για να αποτρέψετε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά την αποδεχτήκατε χωρίς να βγάλετε κιχ, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την… αναγκαστική εφαρμογή του νόμου εκ μέρους των υπαλλήλων!!!
Για πολιτικές ευθύνες δεν έχετε ακουστά, κύριε; Ή περνάτε τους δημότες για αφελείς;
Φ.Τ.

Ποδόσφαιρο και πολιτική
Γερούν Ντάισελμπλουμ (πρόεδρος του Eurogroup): Ανάγκη νέων θυσιών από τους Έλληνες.
…Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο όπου ο Αλέφαντος όταν λέει σέντερ μπακ εννοεί σέντερ μπακ, μιλάμε για φιλοολιγαρχική πολιτική όπου ο πρωθυπουργός όταν λέει success story εννοεί νέες θυσίες του λαού.
Φ.Τ.

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μόλις είδα τις ειδήσεις στην τηλεόραση για την κατάσταση στην Παιδεία, την Υγεία, για νέες διαθεσιμότητες, νέες θυσίες του ελληνικού λαού κ.τ.λ.
…Είναι να τρελαίνεται κανείς. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, σε κατάσταση πανικού, κάνουν αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση!!!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου