ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Και άλλος υποψήφιος

και-άλλος-υποψήφιος-574223

Αυξάνονται και πληθύνονται τα άτομα που θέλουν να εκτεθούν ως υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας. Ο λόγος για το Γιάννη Αντωνιάδη που μας διαμήνυσε χθες την πρόθεσή του να εκτεθεί στις εσωκομματικές εκλογές που ξεκινά η δημοτική παράταξη για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Βόλου. Τουλάχιστον ο Γιάννης είναι Βολιώτης και δεν μας ήλθε φυτευτός από την Κρήτη.

Ούτε περίπτερο
Τιμή και δόξα στους περιπτεράδες που διαμαρτύρονται για την επιβολή τέλους για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από τα περίπτερα. Είναι μία τάξη βιοπαλαιστών που προσπαθούν όλο το 24ωρο για να βγάλουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. Αν μη τι άλλο αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, σε αντίθεση με μερικούς άλλους που θέλουν να διοικήσουν το Δήμο χωρίς μέχρι τώρα να έχουν διευθύνει ούτε περίπτερο…

Μακρά εμπειρία
απ΄όλους
…Οτι τα κομματικά επιτελεία πολλές φορές είναι αποκομμένα από τη ζώσα πραγματικότητα δεν είναι κάτι που ακούγεται ή γράφεται πρώτη φορά. Είναι όμως ουτοπικό να μπαίνουν στην κονίστρα και στην ονοματολογία, έστω και σαν σκέψεις, άτομα που δεν έχουν ούτε μία θητεία από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι όλοι όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι Βόλου τα τελευταία σαράντα χρόνια είχαν προηγούμενη μακρά θητεία ως δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ δύο εξ αυτών που δεν είχαν προηγούμενη θητεία στην Αυτοδιοίκηση πριν την ανάδειξή τους στη θέση του Δημάρχου Βόλου συμμετείχαν σε υπουργικά συμβούλια (Πιτσιώρης, Βούλγαρης). Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας.

Βαθειά νυχτωμένοι
…Γιατί τα κόμματα βγάζουν προς τα έξω ονόματα χωρίς καμία δυναμική στην τοπική κοινωνία και τα οποία δεν έχουν καλά – καλά την έξωθεν καλή μαρτυρία ούτε στον επαγγελματικό τους κλάδο; Μήπως είναι η απονομιμοποίηση της πολιτικής από άτομα άξια και ικανά να προσφέρουν; Μήπως είναι οι μυωπικοί και παραμορφωτικοί φακοί με τους οποίους βλέπουν για λόγους προσωπικής ανασφάλειας και ιδιοτέλειας οι κομματικοί ινστρούχτορες; Επαναλαμβάνουμε ότι ειδικά ο Δήμος Βόλου δεν είναι ο Δήμος Ανω Μαγουλίτσας. Οσοι νομίζουν ότι εκμεταλλευόμενοι τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία θα κάνουν περίπατο, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Ο σημερινός Δήμαρχος είναι αρκετά έμπειρος και ευφυής για όποιον κάνει το λάθος να τον υποτιμήσει, έστω και σε αυτή τη δραματική για τον ίδιο και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν πολιτικοοικονομική συγκυρία…

Ιση μεταχείριση
Επανέρχεται ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου Χαρ. Ζάχος στην ισότιμη μεταχείριση που θα πρέπει να υπάρχει όσον αφορά την ισχύ της κανονιστικής απόφασης με τα νάυλον ανάμεσα σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αφορμή όπως λέει ο δημοτικός σύμβουλος είναι τα νάυλον που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο του ΚΑΠΗ στον πρώην Δήμο Αγριάς…

Η παχυσαρκία είναι νόσος

Με το σύνθημα «η παχυσαρκία είναι νόσος» πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου εκδήλωση από τα στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου. Στους διερχόμενους θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και παροχή συμβουλών από ειδικούς επιστήμονες
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αναφορά

Εκτεταμένη αναφορά στη δημοσκόπηση της ALCO για το Δήμο Βόλου έκανε χθες το aftodioikisi.gr με τίτλο μάλιστα «Βόλος: Αμφίρροπη μάχη με «σφήνα» τον Μπέο» και αναφέρεται αναλυτικά στο ότι «χωρίς κάποιο φαβορί αλλά με μία έκπληξη ξεκινάει η μάχη για το Δήμο Βόλου» όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» .
Ν.Τ

Κότσια
Δεν πείστηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης για την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ., Μιχ. Σπανού, παρόλο που το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες Μιχ. Σπανού, ο κ. Μπασδάνης δήλωσε ότι άλλοι είναι οι λόγοι της παραίτησης του πρώην συνεργάτη του.
«Η παραίτηση έγινε για λόγους εντυπωσιασμού. Και πιστεύω ότι θα την ανακαλέσει. Δεν έχει τα κότσια αξιοπρεπούς παραίτησης», ανέφερε αυτολεξεί ο κ. Μπασδάνης.
Ε.Χ.

Μια επίσκεψη
Το μεγάλο αφεντικό της Lafarge, σύμφωνα με το Νew moneyο Μπρούνο Λαφόντ στη σύντομη επίσκεψη του στην ελληνική πρωτεύουσα πρόλαβε και συναντήθηκε με τρεις υπουργούς. Τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζιδάκη και τον υπουργό Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη. Οι συναντήσεις του επικεφαλής του Ομίλου Lafarge -που έχει την δυνατότητα, όπως λέγεται στους κύκλους της γαλλικής πρωτεύουσας, να σηκώνει το τηλέφωνο και να μιλά με την Γερμανίδα Καγκελάριο για τα μεγάλα θέματα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας- δεν πήραν δημοσιότητα αλλά η ατζέντα που έπεσε στο τραπέζι ήταν …καυτή. Μέρος αυτής της ατζέντας που εκφράζει τα συμφέροντα των ισχυρών βιομηχανικών ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχομένως να περάσει στην ελληνική νομοθεσία ως μέρος μνημονιακής υποχρέωσης, σύμφωνα με το New money.
Β.Κ

Αποδείξεις, κύριοι
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων «φωτογραφίζει» τους Ματσαγγίτες για την επίθεση με μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου.
…Τέτοιες «φωτογραφίες» δεν είναι παίξε – γέλασε και μάλιστα σε πονηρούς καιρούς, γι’ αυτό λοιπόν αποδείξεις, κύριοι. Άμεσα και δημόσια.
Φ.Τ.

Παπαλάμπραινα καημένη
Ξεμένουν από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Αλλά το πρόβλημα θα λυθεί με εντολή υφυπουργού. Της Ζέττας εν προκειμένω, όπως πολλάκις έχει διαβεβαιώσει η ίδια.
…Τ’ ακούς Παπαλάμπραινα;
Φ.Τ.

Αφεντικά κι υπάλληλοι
Υστατες προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα με την τρόικα.
…Είπε ο πρόθυμος υπάλληλος αναφερόμενος στο αφεντικό του.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου