ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι «ορεινοί»

οι-ορεινοί-576089

Εξυπακούεται ότι μετά την προχθεσινή παραίτηση – ανεξαρτητοποίησή του ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καραπατάκης πήγε και κάθισε στα «ορεινά» της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, εκεί όπου κάθονται πλέον τα υπόλοιπα… «απολωλότα» πρόβατα τα οποία αποσκίρτησαν, ήδη από πέρυσι, από τους κόλπους της Ομάδας Πλειοψηφίας και πιο συγκεκριμένα οι Γ. Κουρτίνας, Νίκος Χαυτούρας και Αθηνά Μπαϊράμη.

Τι να σχολιάσω;
Ζητήσαμε προχθές στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου ένα σχόλιο από το Δήμαρχο Βόλου για τη «δεξιόστροφη πορεία» για την οποία τον κατηγορεί στην προχθεσινή δήλωση παραίτησής του ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της Ομάδας Πλειοψηφίας Ηλίας Καραπατάκης. Τι να σχολιάσω; μας είπε. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014;…

Τώρα αρχίζουν τα… «σκληρά»

Σε κάποια άλλη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και βλέποντας το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγη Διαμαντένια να χάνει τις αισθήσεις του από την έντασή του να υπερασπιστεί το αίτημα όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας για μικρή αναβολή της έγκρισης του θέματος για την Α΄Φάση του ΓΠΣ της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να κωδικοποιηθούν οι πολλές ενστάσεις που υπάρχουν για τις προτάσεις που έχουν κάνει οι μελετητές, ο Δήμαρχος ακούστηκε κάποια στιγμή μέχρι τα δημοσιογραφικά έδρανα, να φυσά και να ξαναφυσά αναφωνώντας: «Πόσο άλλο να αντέξει κάποιος;».
Αμ τώρα αρχίζουν τα… σκληρά…

Είχε το δικό του… ζόρι

Τις ενστάσεις τους για τις προβληματικές προτάσεις που κατέθεσαν οι μελετητές για το ΓΠΣ της Νέας Αγχιάλου ανέπτυσσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αντ. Ακτσιαλής φαίνεται πως είχε το δικό του… ζόρι. Ρωτούσε να πληροφορηθεί από τη Δημοτική Αρχή να τον πληροφορήσει αν ιδιοκτησία που έχει στην περιοχή θα συμπεριλαμβάνεται ή όχι στις περιοχές που επεκτείνεται το Σχέδιο.

Ελπίδες για την αναστήλωση

Την αισιοδοξία ότι μέσα από το χρηματοδοτικό πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 θα είναι εφικτή η χρηματοδότηση του έργου για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου των Φθιώτιδων Θηβών, εξέφρασε κατά την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης κατά τη συζήτηση για την έγκριση της Α ΄ Φάσης της Μελέτης για το ΓΠΣ της Νέας Αγχιάλου.

Οριακή υπέρβαση το ντουμάνι

Οριακή υπέρβαση στα αιωρούμενα σωματίδια, μόλις 52μg/ m3 έναντι 50 μg που είανι η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή, είχαμε προχθές το βράδυ στην ατμόσφαιρα του Βόλου, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κατέγραψαν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που είναι στην οδό Μακρινίτσης και το οποίο είναι on – line συνδεδεμένο με το σύστημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τα μέτρα ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού ξεκινούν αν τα μικροσωματίδια ξεπερνούν για τέσσερις συνεχείς ημέρες τα 90μg, ενώ η λήψη μέτρων ξεκινά όταν οι μετρήσεις δείξουν υπέρβαση πάνω από 110 μg, επίσης για περισσότερες από τέσσερις μέρες.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

«Κι αν είχα γκόμενα;…»

Σκηνές ροκ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συζήτηση για την κάλυψη του κόστους μετακίνησης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στο Βόλο, όπου παρέστη σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5» δημάρχων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης εξαπέλυσε επίθεση στον κ.Μπουτάρη, τον οποίο ρώτησε γιατί δεν μετέβη μαζί με την αντιδήμαρχο Καλυψώ Γούλα με ένα όχημα στο Βόλο. «Στο Βόλο πήγα με το δικό μου αυτοκίνητο. Αυτή η δαπάνη αφορά την επιστροφή μου από την Αθήνα, διότι μετά το Βόλο πήγα στην Αθήνα», απάντησε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Θα σας έδινα λόγο αν θα πήγαινα στο Βόλο; Και αν είχα γκόμενα;».O κ. Μάτης απάντησε στον κ. Μπουτάρη πως το ήθος του είναι για έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κι ο Δήμαρχος είπε: «Να βάλεις το ήθος εκεί που ξέρεις».
Ν.Τ.

Η δημοσκόπηση

Μοναδικό θέμα συζήτησης στα χθεσινά πηγαδάκια, όπου και εάν κυκλοφορούσε κανείς, ήταν η δημοσκόπηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το Δήμο Βόλου. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης ήταν λογικό να «κεντρίσουν» το πολιτικό ενδιαφέρον ένθεν κακείθεν, καθώς η κούρσα για το δημαρχιακό θώκο θα είναι μακρά, μέχρι να οριστικοποιηθούν υποψηφιότητες, σχήματα και ψηφοδέλτια.
Β.Κ

Πολύωρη συνεργασία

Πολύωρη συνεργασία είχαν χθες στα γραφεία της ΕΒΟΛ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο. Συζητήθηκε ολόκληρο το φάσμα των αγροτικών θεμάτων της Θεσσαλίας και τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, έθεσε μια σειρά ζητημάτων και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσής τους. Λεπτομέρειες της μακράς συζήτησης δεν έγιναν γνωστές. Το μόνο που πληροφορηθήκαμε ήταν ότι ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα στον Περιφερειάρχη την κατάσταση του αγροτικού κόσμου και μάλιστα του ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες μεγάλης εμβέλειας. Αναμένουμε.
Αθ.Τ

Περί όνου σκιάς

Σφοδρή σύγκρουση Πατσιαντά – Παπατόλια με φόντο τη χτεσινή δημοσκόπηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Ο ένας ξιφουλκεί εναντίον του άλλου, κι οι δυο μαζί εναντίον του Μπέου.
…Οταν το «έπαθλο» είναι η καρέκλα του Δήμου τα πολιτικά παραγωγικά άτομα συχνά αποστασιοποιούνται καταρχήν μόνο παρορμητικά από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Αντί να μάχονται περί όνου σκιάς καλό και να αλληλοεξουδετερώνονται, καλό θα ήταν γι’ αυτούς (και για όλους μας) να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στα πραγματικά προβλήματα του Βόλου και των Βολιωτών. Πάνω σ’ αυτά και τις προτάσεις που θα καταθέσουν για τη λύση τους θα πρέπει να επιζητούν να κριθούν από τους δημότες.
Φ.Τ.

Πιπέρι στη γλώσσα

Στη Μαγνησία θα παραμείνουν 41 γιατροί για ένα πληθυσμό 200.000 κατοίκων και αυτό το βαπτίζετε πρωτοβάθμια περίθαλψη! βροντοφωνάζει προς την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
…Σουτ! Σιωπή, αναιδέστατοι! Πιπέρι στη γλώσσα! Αν ξαναπείτε τέτοια λόγια εναντίον της υφυπουργού Ζέττας, η οποία προσφάτως… αναβάθμισε την Υγεία στη Μαγνησία, κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει! Ντροπή πια! Γνωρίζετε σεις ποιο είναι το καλό μας καλύτερα από την τρόικα και την κυβέρνηση;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου