ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επαινοι

επαινοι-577938

Επαίνους για την επάρκεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου έκανε στη συνέντευξη του περασμένου Σαββάτου ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Κ. Καραμπάτσας. Είναι μία ελάχιστη ηθική επιβράβευση του έργου των γιατρών που δείχνει ταυτόχρονα τη θεαματική βελτίωση που έχει σημειωθεί στις σχέσεις Διοίκησης και προσωπικού από τον περασμένο Αύγουστο που είχαμε αλλαγή στα ηνία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Μη Βολιώτες
Το 1990 το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του Παντελή Λαζαρίδη για το Δήμο Βόλου, με ένα από τα επιχειρήματα να είναι ότι ήταν ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν ήλκε την καταγωγή του από τη Μαγνησία. Ανάλογη κριτική, σε μερικές περιπτώσεις ιδιαίτερα αυστηρή, δέχονταν αρκετά χρόνια αργότερα και ο βουλευτής του κόμματος Κ. Καρτάλης. Θα πει κάποιος γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί ανάλογη συζήτηση έχει αρχίσει ήδη να γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προωθείται η υποψηφιότητα ατόμου που δεν κατάγεται από το Βόλο…

Η ενασχόληση
με την Αυτοδιοίκηση
Η πιο σημαντική όμως ένσταση που εκφράζεται είναι ότι το όνομα που προωθούν από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Βόλου είναι ότι δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία με το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Χώρια που, όπως λένε, ότι μολονότι ο ίδιος είναι πρόεδρος του επιστημονικού φορέα που εκπροσωπείται τόσο στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, όσο και στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, δεν τον έχει δει να πατά το πόδι του στο Δημαρχείο…

Συλλυπητήρια
Η στήλη και σύσσωμη η οικογένεια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στο δημοτικό σύμβουλο Βόλου Γ. Κουρτίνα για το θάνατο του αδελφού του Αποστόλη, που σε ηλικία μόλις 55 ετών έχασε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο, τη μάχη με τη ζωή.

Εκ περιτροπής θητεία!!!
Εκ περιτροπής θητεία στην ηγεσία του Δήμου Βόλου πρότειναν ορισμένοι από τους ομιλητές στην ανοικτή Γενική Συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο του Βόλου. Ερώτημα: Υπάρχουν τόσοι… πολλοί Ναπολέοντες στο χώρο της Αριστεράς που μπορούν μέσα σε ένα ή δύο χρόνια να ενημερωθούν, να χαράξουν πολιτική και να υλοποιήσουν δημοτικό έργο; Μήπως θεωρούν ότι ο έκτος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας είναι ο Δήμος Ανω Μαγουλίτσας;
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Η Κέρσα και οι άλλοι
Η Κέρσα Σπανομήτρου στη Δημοτική Οργάνωση Βόλου της Ν.Δ ήρθε πρώτη στις εσωκομματικές διαδικασίες και όχι τυχαία, αφού στηρίχθηκε σε παλιές και νέες δυνάμεις και είναι ένα άτομο που εάν μη τι άλλο ξέρει την κομματική βάση καλά. Οι εκλογές προκάλεσαν πάντως και πολλές μουρμούρες, καθώς υποψήφιος που διέδιδε όλες τις προηγούμενες μέρες ότι έχει «γερές πλάτες» ήρθε τρίτος, βλέποντας ουσιαστικά από εκεί τις πλάτες των άλλων. Αμ τι την ήθελε τέτοια «διαφήμιση». Σε κακό του βγήκε τελικά.
Β.Κ

Στο πόδι
Στο πόδι είναι οι αγρότες του Κάμπου και όχι άδικα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη διανομή εκτάσεων στην Κάρλα και απορούν τελικά πότε θα γίνει αυτό, αφού ο καιρός περνά… και η καλλιεργήσιμη περίοδος υπάρχει κίνδυνος να χαθεί. Παίζει κάτι;
Β.Κ

Εχασε τις αισθήσεις του
Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγης Διαμαντένιας. Ο δημοτικός σύμβουλος, από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, αμέσως μετά την τοποθέτησή του, έχασε τις αισθήσεις του και έγειρε προς τα δεξιά. Αμέσως έπεσαν επάνω του οι γιατροί – δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Χαυτούρας, Γιώργος Μουλάς και Ευθ. Τσάμης, οι οποίοι και το συνέφεραν. Λίγο νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος είχε υποστηρίξει με πάθος μία σειρά από προβληματισμούς – ενστάσεις που εγείρονται από την παράδοση από τους μελετητές της Α΄ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νέας Αγχιάλου, η οποία τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, παρά τις εκκλήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας να δοθεί παράταση ενός μήνα για τη λήψη της απόφασης, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη επεξεργασία των αντιρρήσεων που έχει ο Δήμος απέναντι στις προτάσεις των μελετητών.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Βασιλικότεροι
Ακούστηκε στη σύσκεψη που είχαν νοσοκομειακοί γιατροί με την Υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή, ότι κάποιοι εργαζόμενοι του Αχιλλοπουλείου, εμφανίζονται… Βασιλικότεροι του Βασιλέως.
Εισηγούνται μετακινήσεις, άδειες και διάφορες άλλες μικρο- διευκολύνσεις προς άλλους συναδέλφους τους φίλα προσκείμενους…
Πρακτικές που παραπέμπουν σε… συνδιοίκηση και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα όσα διαδραματίζονται -αν διαδραματίζονται- είναι σε γνώση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Υποψίες
Εξοπλισμός έρχεται στο Νοσοκομείο Βόλου μέσω ΕΣΠΑ.
Μόνο που οι γιατροί επισημαίνουν ότι από μόνος του ο εξοπλισμός, χωρίς ιατρικό προσωπικό δεν αρκεί.
Εκτός κι αν… ετοιμάζονται να παραδώσουν έτοιμο τον τομέα υγείας στα χέρια ιδιωτών, όπως υποπτεύεται ο ιατρικός κόσμος.

Απόλυση
Ξεσηκώθηκαν οι πιστοί της ενορίας Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία, με αφορμή την απόλυση του αριστερού ψάλτη του Ιερού Ναού.
Πρόκειται μάλιστα για πολύ αγαπητό πρόσωπο στην ενορία, όπου υπηρετεί τα τελευταία 30 χρόνια.
«Πώς απολύεται; Γιατί απολύεται;», ρωτάνε οι πιστοί.
Ε.Χ.

Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Πριν αποφασίσουν χτες οι της κεντροαριστερής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σκέφτηκαν λίγο και τους δημότες;
…Μη ρωτάτε, μια ματιά στα όσα έκαναν ως τώρα στην πόλη αρκεί.
Φ.Τ.

Τα ίδια και χειρότερα
Ποιος χαίρεται μετά τη δημοσιοποίηση της ανάληψης ευθύνης για τις δολοφονίες των δύο Χρυσαυγιτών; α) Οι ολιγάρχες, γιατί τόσο η δολοφονία όσο και το κείμενο ανάληψης της ευθύνης προβοκάρουν ευθέως το λαϊκό κίνημα, β) η κυβέρνηση, γιατί «νομιμοποιείται» η κίβδηλη θεωρία των δύο άκρων και εξυπηρετείται η πολιτική της έντασης. γ) η Χρυσή Αυγή, που από θύτης προσπαθεί να βγει θύμα.
…Όσο για το λαό, τα ίδια και χειρότερα.
Φ.Τ.

Μωραίνει Κύριος…
Αφού πρώτα έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησής του (κατά το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης τού… Αντρέα!), ο Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση, ανοίγοντας γι’ αυτούς την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ!
…Και να την πάρεις την εξουσία, σύντροφε, με ποιους θα κυβερνήσεις; Με τους Πασόκους; Στη βάση ποιου προγράμματος; Άσε που τέτοια τερτίπια είναι μακριά και πέρα απ’ την πολιτική κουλτούρα, το ήθος, την αισθητική της Αριστεράς.
Φ.Τ.

Ψάχνουν τον τρόπο
Μετά και τις χτεσινές συνεννοήσεις μεταξύ Στουρνάρα και εκπροσώπων των δανειστών κυβέρνηση και τρόικα συγκλίνουν στα νούμερα, διαφωνούν όμως στο μείγμα.
…Είναι σαν κάποιοι να συμφωνούν ότι ανυπερθέτως θα σε σκοτώσουν, διαφωνούν όμως ακόμα στον τρόπο.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου