ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν έχουμε συνέλθει

δεν-έχουμε-συνέλθει-581792

Εχει περάσει ένα 24ωρο από την ώρα που ο συμπαθής κατά τα άλλα Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννης Πρίγκος εκστόμισε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου τη φράση «… το λάθος μου είναι ότι δεν έχω μάθει να επικοινωνώ» και δεν το κρύβουμε ότι ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από το σοκ

Η εικόνα της πόλης
Το λέγαμε επί χρόνια ότι η πόλη του Βόλου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και ότι δεν φταίει γι΄αυτό μόνον η κρίση. Το λέγαμε χωρίς καμία απολύτως αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά από αγάπη και μόνον για την πόλη. Οι ρυπαρές επιφάνειες των κτιρίων, η τραγική εικόνα των κάδων απορριμμάτων και της καθαριότητας, οι μεγάλες ελλείψεις στον αστικό της εξοπλισμό και το αλαλούμ στο κυκλοφοριακό, συνθέτουν μία εικόνα που μόνον τιμή δεν περιποιούν στον επισκέπτη της περιοχής μας. Αυτό το χάλι που συναντάς στο Βόλο δεν το βλέπεις ούτε στα Γιάννενα, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε στην Καβάλα, ούτε στα Τρίκαλα, για να σταθούμε μόνον σε μερικές επαρχιακές πόλεις που έχουμε πρόσφατες προσωπικές παραστάσεις. Επαναφέρουμε το θέμα με αφορμή τη χθεσινή δήλωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας για την επιχείρηση απορρύπανσης δρόμων της πόλης από την παράνομη αφισοκόλληση που ξεκίνησαν από προχθές συνεργεία του Δήμου Βόλου Σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου: «Η εικόνα της πόλης μας υποβαθμίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση και τα συνθήματα, μια κατάσταση που δεν απαντάται, σε αυτή την ένταση, σε άλλες πόλεις της χώρας και που δημιουργεί την εντύπωση της βρώμικης πόλης, σχεδόν ακυρώνοντας όποιες άλλες προσπάθειες γίνονται για τον ευπρεπισμό της».
Πραγματικά ανακουφιστήκαμε από τη δήλωση της κ. Οικονόμου. Τόσο καιρό ο υπογράφων θεωρούσε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια του. Να είναι καλά. Μας γλίτωσε το 40ευρω που θα μας έπαιρνε ο οφθαλμίατρος.
Οχι, δήλωση ότι η ίδια εικόνα επικρατεί στην καθαριότητα, στον αστικό εξοπλισμό και στο κυκλοφοριακό δεν περιμένουμε. Οι ανομολόγητες αλήθειες είναι επώδυνες για τους ανθρώπους. Πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς που ασφυκτιούν κάτω από το… άγχος του πολιτικού κόστους και της πολιτικής τους επιβίωσης…

Καινούργια
Πολλά από τα μηχανήματα που θα λειτουργήσουν στο χωριό του Αη Βασίλη είναι καινούργια, είπε ο μηχανικός του επιχειρηματία που θα αναλάβει τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παγοδρόμιο και το καρουζέλ θα έλθουν από την Ιταλία…
Σημειώνεται πως στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ζητούσε με έμφαση από τους διοργανωτές να τοποθετήσουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου που θα στηθεί το Θεματικό Πάρκο και χώρους WC και για Ατομα Με Αναπηρίες.

Αναδουλειές
και μαγαζιά
Ο κόσμος λεφτά δεν έχει, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν στο κέντρο του Βόλου πέντε νέα εστιατόρια. Εχει τρελαθεί ο κόσμος. Την απορία την ακούσαμε και τη μεταφέρουμε από τον Πρόεδρο της Ενωσης Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασό.

Η κινητικότητα στους ΟΤΑ
Κάποιοι πρόλαβαν και μίλησαν για διαθεσιμότητα 400 υπαλλήλων στο Δήμο Βόλου. Τελικά πρόκειται για κινητικότητα υπαλλήλων μεταξύ των ΟΤΑ. Το γεγονός ότι συμφωνεί καταρχήν η ΚΕΔΕ είναι ενδεικτικό ότι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πρόσφατα στην εκδήλωση των «πέντε», οι Δήμαρχοι σημείωσαν με έμφαση την ανάγκη να τους δοθεί η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων από ΟΤΑ σε ΟΤΑ, όπως επίσης και η δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων από τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ στις κεντρικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων. Δυνατότητα που σήμερα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πατρέων Γιαν. Δημαράς είναι εξαιρετικά δυσχερής έως αδύνατη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ερωτηματολόγιο
«φωτιά»

Τουλάχιστον εκνευρισμό προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να διανείμει πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε εκτενέστατο και πολύ αναλυτικό ερωτηματολόγιο σε φίλους και συνεργάτες ζητώντας να μάθει πως αποτιμούν την πορεία του ως πρωθυπουργού, τα λάθη που έγιναν αλλά και τις όποιες επιτυχίες σημειώθηκαν, καθώς και αν πιστεύουν ότι υπήρξαν κάποιοι που υπονόμευσαν τον ίδιο και το έργο του!
Στη Χαριλάου Τρικούπη έχει σημάνει συναγερμός για την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για την ίδια την κίνηση, όσο και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε να την κάνει. Λέτε να ετοιμάζει κάτι ο Γιώργος;
Β.Κ

«Μάχες»
Η πρώτη «μητέρα των μαχών» είναι σήμερα για την ΝΟΔΕ με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών οργανώσεων. Θα ακολουθήσει «η μάχη» των τομεαρχών και αρχές Δεκεμβρίου, «των προέδρων». Οι συσχετισμοί στα κόμματα παίζουν μεγάλο ρόλο, διότι αυτοί διαμορφώνουν κλίμα αλλά και αποτελέσματα, οπότε το ενδιαφέρον είναι φυσικό να είναι ιδιαίτερα αυξημένο εάν και πολλά θα κριθούν και από τη συμμετοχή της κομματικής βάσης.
Β.Κ

Φοβερά πράγματα
Μιλάμε σοβαρά. Κάποιοι τύποι που κυκλοφορούν στην πασαρέλα και το παίζουν ηγεσία του Βόλου, ακριβώς επειδή παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται, είναι περισσότερο κατακριτέοι. Αφού πρώτα επί χρόνια βοούσε η πόλη για τη ρύπανση που προκαλείται από τις εργασίες στο λιμάνι (φορτοεκφορτώσεις σκραπ κ.τ.λ.), αφού έγραψε και ξαναέγραψε ο τοπικός Τύπος περιγράφοντας την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα, αφού κατήγγειλαν και ξανακατήγγειλαν οι κάτοικοι του Παλιού Λιμεναρχείου θανάτους από καρκίνο, ανακάλυψαν προχτές, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, το τεράστιο πρόβλημα και είπαν πολλά μελοδραματικά, όπως ότι ενδιαφέρονται πολύ, ότι στο παρελθόν έκαναν ενέργειες που καταδεικνύουν το μεγάλο τους ενδιαφέρον κ.τ.λ. Ποιο το αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός τους; Μηδέν! Οι Βολιώτες εξακολουθούν να εισπνέουν τη σκόνη του λιμανιού κι οι κάτοικοι του Παλιού Λιμεναρχείου να πεθαίνουν από καρκίνο!
…Φοβερά πράγματα. Τόσα χρόνια να γίνεται χαμός, και να διεγείρεται το ενδιαφέρον των αρχών της πόλης μετά την καταγγελία που κατέθεσε ο ΟΛΒ στον εισαγγελέα εναντίον του Δήμου Βόλου, επειδή ο τελευταίος πρόσφατα γέμισε με σκ… το λιμάνι.
Φ.Τ.

Περί φόρων
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ομολόγησε στη Βουλή ότι από τα σκάφη και τις θαλαμηγούς των Ελλήνων πλουσίων εισπράχτηκε φόρος… 40.000 ευρώ!!! Συνολικά!!!
…Δεν πειράζει. Η τρόικα παίρνει τα λεφτά της μιας και τα υπόλοιπα τα πληρώνουν οι φτωχοί, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος συνεχίζουν να κυβερνούν μιας και τους υποστηρίζει η τρόικα, οι Ντερμπεντέρηδες εξακολουθούν να μας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες μιας και ψωμίζονται από την εξουσία, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου