ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να δει και να ακούσει

να-δει-και-να-ακούσει-583830

Στην προχθεσινή ανοικτή συνέλευση αρκετοί ήταν εκείνοι που πήγαν στο Δημαρχείο του Βόλου για να… εισπράξουν κλίμα. Μία από αυτές και η πρώην δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη. Ηλθα για να δω και να ακούσω, μας έλεγε λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες…


Ριζοσπάστες
Ο συμπολίτης κτηματομεσίτης Δημ. Σέτσικας είναι γνωστό ότι έχει σε εκτίμηση τον πολιτικό Π. Σκοτινιώτη ακόμη και όταν ο τελευταίος αποχώρησε από το ΣΥΝ. Προχθές το βράδυ όμως στην ανοικτή συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας όταν ανέβηκε στο βήμα δεν δίστασε να απαντήσει στην Πρωτοβουλία των Πέντε που μετέχει και ο Δήμαρχος Βόλου. Μας λένε, είπε, ότι είμαστε ενάντια στις μεταρρυθμίσεις. Ο, τι είμαστε, όπως τόνισε αντι- μεταρρυθμιστές. Εχουν δίκαιο κατέληξε. Δεν είμαστε μεταρρυθμιστές. Είμαστε ριζοσπάστες μεταρρυθμιστές.

Επεσαν τηλέφωνα
Γράφαμε χθες ότι η προχθεσινή ανοικτή συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα του Δημαρχείου χωρίς να γίνει ιδιαίτερη κινητοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπεσαν… τηλεφώνα από κάποιους, δια παν ενδεχόμενο;

Το είχαμε προαναγγείλει
Είχαμε προαναγγείλει σε ανύποπτη στιγμή για την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Ηλ. Καραπατάκη. Σημειώναμε χαρακτηριστικά προ δεκαημέρου περίπου ότι η συμμετοχή του στην Ομάδα Πλειοψηφίας ήταν κάτι που αντέβαινε στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα συμμετοχής του στη δημοτική ομάδα του Π. Σκοτινιώη είχε απασχολήσει κατ’επανάληψη τα όργανα της τοπικής κομματικής οργάνωσης.

Ούτε βάρκα
Περιμέναμε… ναυμαχία χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για το λιμάνι, αλλά τελικά δεν βυθίστηκε ούτε… βαρκούλα… Κάτι η μετριοπάθεια, κάτι η έμμεση ομολογία για λάθη και παραλείψεις και κάτι η χείρα συνεργασίας που έτεινε προς το Δήμο ο Πρόεδρος του ΟΛΒ Γ. Πρίγκος, είχαν ως αποτέλεσμα να μην ανοίξει ούτε… μύτη τελικά.

Αίσιο τέλος
Μετά από μία μίνι σύσκεψη που είχαν στο γραφείο του Αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά οι Αντιδήμαρχοι Παντσάς και Δερβένης όπου υπερπηδήθηκαν προβλήματα με την έκδοση αδείας, πέρασε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η λειτουργία του χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Πριν τη συναίνεση των μελών της Επιτροπής είχε προηγηθεί αναλυτική παρουσίαση από το μηχανικό του επιχειρηματία όλων όσων θα δούμε την περίοδο των εορτών. Δεν έχουν καμιά σχέση αυτά που προτείνονται με αυτά που έγιναν πέρυσι στην Πλατεία Πανεπιστημίου, είπε το μέλος της Επιτροπής Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της. Στα αξιοσημείωτα, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν παρόντες επίσης τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Θαύμα, θαύμα!
Τρεισήμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και μόλις χτες(!!!) διαπίστωσαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει προχωρήσει σε έργα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο λιμάνι.
…Απολογηθείτε, κύριοι, στους Βολιώτες και ειδικότερα στους κατοίκους του Παλιού Λιμεναρχείου! (Το ότι μόλις χτες ανακαλύψατε την Αμερική δεν οφείλεται ασφαλώς στην πρόσφατη καταγγελία που έκανε ο ΟΛΒ στον εισαγγελέα για την αλησμόνητη πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου να γεμίσει με σκ… το λιμάνι).
Φ.Τ.

Στο πλήρωμα του χρόνου
Ηδη έχει αποφασιστεί από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας να απολυθούν 385 εργαζόμενοι. Οι 200 θα είναι από τα νοσοκομεία της Λάρισας και οι 185 από νοσοκομεία γενικά της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την κυρία Εύη Καρυδάκη, στέλεχος της ΔΑΣ ΟΤΑ.
Η υφυπουργός Υγείας, κυρία Ζέττα Μακρή, το διέψευσε.
…Το καταγράφουμε προκειμένου να απονείμουμε τα… εύσημα σε μια από τις δυο κυρίες όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Φ.Τ.

Γραφικότητες
Είδαν την πρώτη, μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του αυτοδιοικητικού σχήματος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεκδικούντες τον Δήμο Βόλου Νεοδημοκράτες και Κεντροαριστεροί, και πάγωσαν.
…Ενας τους, πιο γραφικός κι από ηλιοβασίλεμα σε καλντέρα, έσπευσε ήδη και κατασκευάζει… «αγωνιστικό» προφίλ με την ανομολόγητη ελπίδα να τον… προσέξουν.
Φ.Τ.

Περί βολέματος
Ο Τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος ομολόγησε χτες: Η Χρυσή Αυγή βόλευε τη Νέα Δημοκρατία.
…Τώρα, δηλαδή, ποιον βολεύει;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου