ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατάσχεση για 105 ευρώ

κατάσχεση-για-105-ευρώ-589373

Την ατομική ειδοποίηση που έλαβε Βολιώτης για οφειλές παράτασης του χρόνου εκταφής του πατέρα του συνολικού ύψους 105 ευρώ από το Ταμείο του Δήμου Βόλου, ανέφερε κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Γιάννης Μολοχίδης προκειμένου να τεκμηριώσει τη φοροεισπρακτική πολιτική στην οποία έχουν αποδυθεί οι Δήμοι και οι οποίοι μετέρχονται όλα τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) μέτρα για την είσπραξη των ανείσπρακτων οφειλών τους…

Είχε και ακροατήριο

Είχε και… ακροατήριο η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, καθώς παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δελημήτρος και τα στελέχη του κόμματος Νέστορας Μανιάρας, Γιαν. Κλείτσας, Αλ. Κωσταρά κ.α

Ποιος θα επιλέξει;
Απορία. Στη χθεσινή συνέντευξη οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας κάλεσαν στην αυριανή συνέλευση της παράταξης στο Δημαρχείο του Βόλου όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την πόλη. Είμαστε η μόνη παράταξη που δεν υιοθετεί τις πρακτικές του διορισμού και του αποκλεισμού των άλλων κομμάτων, είπαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας. Δεν είπαν όμως τίποτα πώς θα εκλεγεί ο επικεφαλής. Από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας ή από τα κεντρικά του κόμματος; Και αυτό γιατί υπάρχουν εδώ και καιρό διαμαρτυρίες από πολλούς για το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές με εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας η χάραξη της πολιτικής για δήμους άνω των 60.000 θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή κατόπιν διαβούλευσης και με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών οργανώσεων. Είναι μία πρόταση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο, καθώς όπως, λένε, παραβιάζει ευθέως το Καταστατικό (άρθρο 25), αφού η παραπάνω πρόνοια προβλέπεται μόνο για τους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας. Τις μεθόδευση κατήγγειλαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η τελική διατύπωση της απόφασης παραμένει αντικαταστατική.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να διορίσει τους υποψήφιους Δημάρχους ποδηγετώντας τις κομματικές οργανώσεις, τι νόημα θα έχει η αυριανή παρουσία στη συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας ενεργών πολιτών που με τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους προσβλέπουν στη συνδιαμόφωση της τελικής πρότασης, χωρίς εκ προοιμίου καθαιρέσεις και αποκλεισμούς;

Υπ΄ ατμόν
Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ελεγκτές στις Εφορίες, μας έλεγε χθες στέλεχος των ΔΟΥ στο Βόλο. Πολλοί μας έλεγε έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και είναι υπ΄ ατμόν αν μειωθούν και άλλο οι αποδοχές τους.

Πάλι τα ίδια
Μιας και ο λόγος για τις Εφορίες, χθες είχαμε πάλι τα ίδια. Ο γνωστός νεαρός Βολιώτης που απειλούσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πέσει από την ταράτσα του κτιρίου, πήγε χθες το πρωί και πάλι στο κτίριο της οδού Ξενοφώντος και απειλούσε ότι θα θέσει τέρμα στη ζωή του. Ακολούθησε κινητοποίηση από τους εφοριακούς, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και ο υποψήφιος αυτόχειρας ανέβαλε το εγχείρημά του για μία επόμενη φορά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Κλιμάκιο
Αύριο Τετάρτη κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαγνησίας θα επισκεφθεί το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, για συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Γνώριμα τα λημέρια και καλή ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι από τον Διοικητή Κ. Καραμπάτσα για την πορεία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
Β.Κ

Τώρα ναι…

Σκληρή επίθεση με ειρωνικές αναφορές εναντίον της Θεοδώρας Τζάκρη εξαπέλυσαν με ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο βουλευτής του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος όπως επίσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι δύο πρώτοι μάλιστα ήταν ιδιαίτερα «αγενείς» αναφερόμενοι στην πρώην συντρόφισσά τους με σχόλια μάλιστα που δεν αρμόζουν σε αυτούς που τα εκστόμισαν. Στο κάτω – κάτω το ότι είναι γυναίκα και έφτασε να γίνει υφυπουργός δεν τους πείραζε παλαιότερα.
Β.Κ

Κάλπες…
Το γεγονός πάντως ότι η τοπική ΝΟΔΕ όπως και σε όλη τη χώρα ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση λόγω των εσωκομματικών διαδικασιών δεν είναι τυχαίο. Κάπως έτσι κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον των κομματικών και άμα δεις ότι ζορίζει το πράγμα, τραβάς για εκλογές και άσε τους άλλους να ψάχνονται.
Β.Κ

Για την Αγριά και τη Δράκεια
Εννιά (αριθμός 9) ερωτήσεις και επερωτήσεις για την Αγριά και τη Δράκεια κατέθεσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, παρά το γεγονός ότι επειδή βρίσκεται σε μια ερεβώδη πορεία αναζήτησης επικεφαλής για το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
…Αν μια δημοτική παράταξη σε φάση εξαιρετικής εσωστρέφειας καταθέτει ωστόσο μεμιάς εννιά ερωτήσεις και επερωτήσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τον όγκο των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στην Αγριά και τη Δράκεια.
Φ.Τ.

Σύντροφοι, καμπανάκι!
Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» (ΣΥΡΙΖΑ) ανοίγουν αύριο το χορό των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Βόλου.
…Σύντροφοι, καλού κακού δεν πετάγεστε πρώτα να προσκυνήσετε την άρτι αφιχθείσα στο Βόλο κάρα του Αγίου Ραφαήλ, ίνα πρυτανεύσει μεταξύ υμών πνεύμα καταλλαγής και συμπνοίας άμα τε και της λησμονημένης συντροφικότητος; Γιατί σας έχω ικανούς, με τους αποκλεισμούς και τα συντροφικά μαχαιρώματα, να τρέξετε μόνοι και να βγείτε δεύτεροι στο Βόλο κατά τις δημοτικές εκλογές!!!
Φ.Τ.

Κυβερνητική συνέπεια
Τι και αν οριακά η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, με… αστερίσκους, παρενθέσεις, αγκύλες, υποσημειώσεις των ψηφισάντων; Τι κι αν ηττήθηκε πολιτικά στη Βουλή; Τι κι αν ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε καμιά από τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης; Τι αν κατάλαβε ως και ο τελευταίος πολίτης το πολιτικό της ποιόν και τη στόχευση; Συνεχίζει απτόητη το έργο της, εξαπολύοντας καταιγίδα απολύσεων και διαθεσιμοτήτων και «μεταφέροντας» δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες!
…Έτσι είναι αυτά. Δεν προσκυνάς τα εικονίσματα της Μέρκελ και της Λαγκάρντ στο ναό της Αγίας Τρόικας και ρίχνεις μετά πετροβάγγελα στις Δέκα Εντολές τους. Α, όλα κι όλα. Ως κυβέρνηση πρέπει να ’χεις συνέπεια.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου