ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βλέπει μπροστά

βλέπει-μπροστά-592804

Για μία ακόμη φορά με το νέο άνοιγμα που επιχειρεί με τους Ρώσους ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος έδειξε ότι είναι πολύ μπροστά. Δεν είναι τυχαίο ότι αγροτοσυνεταιριστές από όλη την Ελλάδα όταν αναφέρονται στο Νικήτα μιλούν με τα καλύτερα λόγια και το σημαντικότερο ότι θερμότεροι υποστηρικτές του είναι στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους που αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που είναι αποτελεσματικός και βλέπει μπροστά…
Β.Κ

Ο Γιατρός

Δεν ήταν εύκολο να πιάσει κανείς γραμμή για να ευχηθεί στο γιατρό… Ο Μιχάλης Μεϊκόπουλος έχει τόσους φίλους που δεν προλάβαινε να απαντάει στα τηλέφωνα για την ονομαστική του εορτή. «Γιατρός όλων…» το προσωνύμιο που του έχουν αποδώσει οι αγαπημένοι του φίλοι και δεν έχουν άδικο. Τέτοιοι άνθρωπο και τέτοιοι επιστήμονες σαν το Μιχάλη σπανίζουν…Για αυτό και δέχεται απλόχερα την αγάπη των συμπολιτών.
Β.Κ

Διαμαρτυρίες
αγροτών

Χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσίευσε τα ονόματα των 300 αγροτών της Μαγνησίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα απονιτροποίησης. Πολλοί αγρότες που αποκλείστηκαν τηλεφώνησαν για να καταγγείλουν ότι τα κριτήρια ένταξης δεν είναι και τόσο καθαρά. Κυρίως όμως, κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους υποστηρίζουν ότι ένταξη γίνεται, απονιτροποίηση δεν γίνεται! Επειδή η καταγγελία είναι σοβαρή πρέπει να διερευνηθεί.
Πιο συγκεκριμένα οι καταγγέλλοντες -μόνο τηλεφωνικά μέχρι τώρα- σημειώνουν ότι οι εκτάσεις που εντάσσονται στο επιδοτούμενο πρόγραμμα συνεχίζουν να καλλιεργούνται εντατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χρήση νιτρικών λιπασμάτων και επιδοτούνται κανονικά από τις κοινοτικές ενισχύσεις. Προσθέτουν μάλιστα ότι στο τέλος του προγράμματος η λήψη δειγμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επιτυχίας του προγράμματος και η μείωση των νιτρικών, γίνεται κατόπιν υποδείξεων και… παραγγελιών! Τι εννοούν; Εχουν δόση αλήθειας όλα αυτά;
«Τ»

Στον ιατρικό
χώρο
Στον ιατρικό χώρο συνεχίζουν να αναζητούν τα κόμματα, τον επικεφαλής για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βόλου. Χθες έγινε γνωστό ότι από την τοπική Νέα Δημοκρατία έγινε ανεπίσημα κρούση σε γνωστό γιατρό της πόλης που υπηρετούσε παλαιότερα στο Νοσοκομείο και ο οποίος απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος φόρτο εργασίας στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί τα τελευταία χρόνια. Σημειώνουμε πως είναι η δεύτερη κρούση που γίνεται σε γιατρό από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας και η οποία είχε επίσης την ίδια τύχη…

Οι κορύνες
Στο Δήμο Βόλου περιμένουν ακόμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος. Όχι, για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία μπαίνουμε δειλά – δειλά…

Τα ονόματα
της δημοσκόπησης
Δύο χωριών – χωριάτες στο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες κάποιοι από το χώρο διαμαρτυρήθηκαν γιατί στο σχόλιο για τη δημοσκόπηση της ΑLCO βάλαμε το όνομα του Μ. Πατσιαντά. Γιατί έτσι ήθελε ο παραγγελιοδόχος. Ποιος ήταν; Αγνωστο.
Ενα είναι βέβαιο, ότι αν την επόμενη δημοσκόπηση την παραγγείλουμε εμείς, δεν θα ξεχάσουμε να ρωτήσουμε προηγουμένως να μας προτείνουν τον επικεφαλής της παράταξης. Αν έχουν καταλήξει μέχρι τότε…

Εχασε
πόντους
…Την ίδια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ διακρίνω από στελέχη δυσφορία και για την κίνηση Μουτσινά για ένταξή του στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών που έχουν κατά καιρούς παραιτηθεί από ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της παρούσας κυβερνητικής θητείας. Και αυτό γιατί δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ και πρώην Δήμαρχος Ιωλκού, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να είναι μία καλή υποψηφιότητα για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Δήμο Βόλου.

Το σκέφτονται
σοβαρά
Το έχουν πει πολλοί αιρετοί κατά καιρούς και σε τοπικό επίπεδο, αλλά το θυμηθήκαμε επειδή έκανε σχετική αναφορά στην προχθεσινή συνέντευξη που έδωσαν οι «5» Δήμαρχοι, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φιλ. Φίλιος έτσι όπως του την εκμυστηρεύθηκε όπως είπε στους δημοσιογράφους, ένας απόλυτα επιτυχημένος, κοινωνικά και επαγγελματικά, καταξιωμένος Δήμαρχος της περιοχής των Ιωαννίνων, τον οποίο δεν κατονόμασε. «Δυόμισι χρόνια δεν έχω χαμογελάσει μία φορά. Τρέμω, του είπε, στην ιδέα μη συμβεί τίποτα περίεργο», εννοώντας μία πράξη, παράλειψη ή ολιγωρία του που μπορεί να τον οδηγήσει στην έκπτωσή του από το αξίωμά του για παράβαση καθήκοντος. Η αναφορά είναι δηλωτική του προβληματισμού που υπάρχει στο χώρο των αιρετών εξαιτίας του ασφυκτικού πλαισίου που ισχύει πλέον στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και που έχει οδηγήσει πολλούς να σκέφτονται σοβαρά αν θα πρέπει να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά ή όχι.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Εκατό χρόνια πίσω
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και της υφυπουργού Ζέττας (σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδίας) προκηρύχτηκαν οχτώ θέσεις επικουρικών γιατρών στη Μαγνησία.
…Εκατό χρόνια πίσω και βάλε. Σα να βρισκόμαστε στα 1910, παραμονές της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ. Τότε που η πρόσβαση στο γιατρό ήταν «δικαίωμα» μόνο των τσιφλικάδων.
Φ.Τ.

Το σύμβολο
Financial Times: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες – Η λίστα Λαγκάρντ είναι το σύμβολο.
…Αν περιμένατε τη λίστα Λαγκάρντ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας περί του σκληρού ταξικού χαρακτήρα της ολιγαρχικής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τρελός παπάς σάς βάπτισε, σερ.
Φ.Τ.

Για τα πανηγύρια
Θριαμβολογεί ο Σαμαράς. Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος. Με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρωθούν, λέει, οι κυβερνητικοί βουλευτές.
…Πράγματι. Θα συσπειρωθούν γύρω από την «απελευθέρωση» των κατασχέσεων κατοικιών, των απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ατομικών συμβάσεων με ψίχουλα για αμοιβή. Θα συσπειρωθούν γύρω απ’ τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, γύρω απ’ τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, γύρω απ’ το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, γύρω απ’ την υιοθέτηση της κρατικής βίας και καταστολής ως καθημερινής «πολιτικής» πρακτικής κ.τ.λ., κ.τ.λ.
Με τις υγείες μας. Να τους χαιρόμαστε τους συσπειρωμένους εναντίον του λαϊκού συμφέροντος κυβερνητικούς βουλευτές, Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς σαλεπιτζήδες.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου