ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το tattoo του Δημάρχου

το-tattoo-του-δημάρχου-594340

Ενα tatoo, που ήταν… χτυπημένο στο δεξί χέρι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ήταν αυτό που κίνησε την περιέργεια όλων όσων βρέθηκαν χθες και προχθές το βράδυ στο Δημαρχείο του Βόλου για τη συνέντευξη και την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία των «5». Το tatoo ήταν μία σαύρα και όπως έχει δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, την έχει αφιερώσει στη σύζυγό του που έχει φύγει πρόωρα από τη ζωή…

Πανηγυρικός
χαρακτήρας
Πανηγυρικός χαρακτήρας δόθηκε χθες το μεσημέρι από το Δήμο Βόλου στη συνέντευξη των πέντε. Μεταξύ των άλλων η εντολή του Δημάρχου ήταν να είναι παρόντες οι Αντιδήμαρχοι που κάθισαν πίσω από τους δημοσιογράφους, ενώ στη συνέντευξη εκτός από τους ντόπιους δημοσιογράφους ήταν συνεργείο από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, καθώς και δημοσιογράφος του ΑΠΕ.

Βρέχει επενδυτές;
Δεν νομίζω ότι βρέχει επενδυτές και εμείς κρατάμε ομπρέλα. Το σχόλιο από το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη σε σχετική ερώτηση συναδέλφου για τα δειλά βήματα της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Θα μας αφήσουν;
Στο θέμα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας έκανε ένα σχόλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης: Θα μας αφήσουν να την αξιοποιήσουμε ή θα έχουμε από πάνω μας, όπως είπε, τη μέγγενη του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Η κρίση
σε αριθμούς
Ολοι οι Δήμοι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πιο εντυπωσιακά ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, είναι τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Από 12.000 υπαλλήλους που είχε ο Δήμος μέχρι το 2010, σήμερα έχει περιοριστεί στους 7.500, ενώ τα άτομα που λόγω οικονομικής ένδειας απολαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές του Δήμου Αθηναίων είναι 20.000 άτομα. Ελληνες και μετανάστες, όπως έσπευσε να διευκρινίσει με νόημα ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη…

Τα αδέσποτα
Στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου περιλαμβάνονται και η λήψη μέτρων για τα αδέσποτα; Αν είναι έτσι, εκεί ο Δήμος μάλλον παίρνει κάτω από τη βάση, αν λάβουμε υπόψη μας τις αγέλες που είχαν κατασκηνώσει απέναντι από το Δημαρχείο την ώρα της εκδήλωσης των « 5» προχθές το βράδυ.

Οι Δρόμοι
Συνεργασίας
Toν απολογισμό της δημοτικής τους παράταξης στο Δήμο Βόλου θα κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη οι «Δρόμοι Συνεργασίας» στο Δημαρχείο. Όχι, για υποψήφιους δεν θα μάθουμε. Αυτός, όπως όλα δείχνουν, αργεί πολύ ακόμη…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Προσφορές
Προσφορές καθημερινά όλες τις ώρες για όλους, προσφέρει το ιστορικό καφέ Αχίλλειον στην παραλία του Βόλου, που εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ.
Ελληνικό, γαλλικό, εσπρέσσο, με εφιαλωμένο νερό και συνοδευτικά προς 2 ευρώ και μπύρα 330ml με τοστ ή πίτσα με μόλις 3,5 ευρώ, μπορούν να απολαμβάνουν οι θαμώνες του καφέ – μπαρ Αχίλλειον, που φρόντισε για τη μείωση των τιμών, κρατώντας όμως σταθερή την ποιότητά του.
Ε.Χ.

Μη μας δουλεύετε, ρε

ΣΥΡΙΖΑ (πέρσι): Καμιά θυσία για το ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ (χτες): Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη.
…Μη δουλεύετε το λαό, Συριζαίοι, θα το βρείτε μπροστά σας.
Φ.Τ.

Ελεύθερη ενημέρωση
Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ! Ε, και; Θαρρείτε θα σας λείψει η ελεύθερη ενημέρωση; Αν είναι δυνατόν! Ανοίξτε κάναν Τρεμοπρετεντέρη, ξεκουνηθείτε, μην τα περιμένετε όλα από το υπουργείο Τύπου!
…Γιατί μαύρο στην ελεύθερη ενημέρωση; Γιατί αποφασίζω σημαίνει αποφασίζω έχοντας επίγνωση. Κι εσείς δεν πρέπει να έχετε επίγνωση, πρέπει να αποφασίζετε αυτά που σας λένε να αποφασίσετε.
Φ.Τ.

Η αναγκαιότητα του αυταρχισμού
Ο ίδιος ο υφυπουργός Τύπου Παντελής Καψής με την ανάληψη των καθηκόντων του διαβεβαίωνε ότι τα ΜΑΤ δεν θα εισβάλουν στην ΕΡΤ.
…Του είχε τότε διαφύγει η αναγκαιότητα του αυταρχισμού με την παράλληλη απίσχνανση της δημοκρατίας ως μέσων για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, γι’ αυτό.
Φ.Τ.

Μομφή στην κυβέρνηση
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. …Η επίθεση στην ελεύθερη ενημέρωση ως μέσο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης πρέπει να βρει αντιμέτωπο όλο το λαό.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου