ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαφωνία από τη ΛΑΣ

διαφωνία-από-τη-λασ-598182

Τη διαφωνία του με τις προτάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Μόσχου εξέφρασε το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου κ. Απόστολος Ριζόπουλος. Οι προτάσεις, τόνισε, δεν απαντούν στο βασικό πρόβλημα, που θα βρεθούν οι τεράστιες ποσότητες νερού που απαιτούνται. Ακόμη τάχθηκε υπέρ της εκτροπής των νερών του άνω ρου του Αχελώου, ενώ ζήτησε και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το θέμα.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Περιφερειακή παράταξη της ΔΗΜΑΡ

Η Περιφερειακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλία αποφάσισε ομόφωνα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση περιφερειακής αυτοδιοικητικής παράταξης με στόχο τη συμμετοχή στις εκλογές του Μαΐου είτε με αυτόνομη κάθοδο είτε σε συνεργατικά ανεξάρτητα σχήματα ευρείας αποδοχής. Τη σχετική διακήρυξη της υπό ίδρυση παράταξης συνέταξε ήδη ο Απόστολος Παπατόλιας, ενώ έχουν προγραμματιστεί νομαρχιακές συνελεύσεις των μελών της ΔΗΜΑΡ στους 4 νομούς για να εγκριθεί το κείμενο αρχών. Λέτε να ακολουθήσουμε ανάλογη διαδικασία και για τη δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης και για το Δήμο Βόλου;

Ίδωμεν…

N.T.

Το ανέδειξε

Το θέμα που προέκυψε με την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του ΚΕΚ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και την αναγκαστική επαναπροκήρυξη της θέσης, το είχε αναδείξει στο δημοτικό συμβούλιο με ερώτηση ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Τέλης Δουλόπουλος. Σε μεγάλες φουρτούνες τους έβαλε τελικά ο Τέλης…

Γ.Ζ.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση διενεργείται τις τελευταίες μέρες στα διοικητικά όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερωτηθέντες καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους για τους παρακάτω κάτω σειρά υποψήφιους: Σκοτινιώτη, Μουλά, Πατσιαντά, Νάνο, Κοπάνα, Μιτζικό και Μπέο.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες καλούνται ακόμη να αξιολογήσουν τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης, όπως η ανεργία, η καθαριότητα κ.α.

Ο « πόλεμος της νύκτας»

Ο «πόλεμος της νύχτας» καλά κρατεί. Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου προχώρησε στο «σφράγισμα» για είκοσι μέρες καταστήματος που λειτουργεί με άδεια καφέ μπαρ στην οδό Παύλου Μελά και στο οποίο βεβαιώθηκαν μέσα στο μήνα Οκτώβριο αλλεπάλληλες παραβιάσεις για λειτουργία των μουσικών οργάνων πέραν της 3ης πρωινής καθ΄υπέρβαση των όρων της αδείας και κατά παράβαση της σχετικής αστυνομικής διάταξης. Θα ακολουθήσει και νέο σφράγισμα, είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένης. Αυτό το μαγαζί, είπε, πρακτικά λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης., ενώ έχει άδεια καφέ μπαρ. Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με την άδεια που έχει. Πρέπει να κάνει την αλλαγή της σε κέντρο διασκέδασης, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Ιγγλέσης είχε καταγγείλει ότι πολλά καταστήματα ενώ έχουν άδεια καφέ μπαρ λειτουργούν κατ΄ουσίαν ως κέντρα διασκέδασης για τα οποία ισχύουν άλλες προδιαγραφές ως προς την έκδοση της αδείας λειτουργίας τους.

Ετοιμη από νωρίς

Από χθες νωρίς το πρωί έχει ετοιμαστεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου για τη σημερινή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων. Κάτι η σημερινή απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, κάτι το άγχος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων να λειτουργήσουν όλα άψογα, έκανε τους υπεύθυνους να έχουν έτοιμη την αίθουσα από νωρίς το μεσημέρι. Σημειώνεται πως οι Δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων θα διανυκτερεύσουν σήμερα το βράδυ στο Βόλο, καθώς αύριο το μεσημέρι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Τακτικές επισκέψεις

Θα επισκεπτόμαστε τακτικά το θυρόφραγμα από εδώ και πέρα ακόμη και αν γινόμαστε γραφικοί, είπε χθες μιλώντας κατά τη συζήτηση για το έργο της Κάρλας ο Αντιδήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος. Η αρχή έγινε από χθες δίδοντας στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι το θυρόφραγμα είναι ανοικτό. Την ίδια στιγμή το μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Λεωνίδας Μαυρογιάννης σημείωνε ότι τα νερά που μπαίνουν από τον Πηνειό στην Κάρλα δεν είναι και τα καλύτερα…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Επιβραβεύτηκε

Η Μαρία Καρά oρίστηκε διοικητής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η Μαρία Καρρά είναι από τα στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο της υγείας και αυτό έχει εκτιμηθεί ανάλογα, καθώς και η αποφασιστικότητά της να αντιταχθεί σε διάφορα κρούσματα. Τελευταία της παρέμβαση… το φακελάκι… αρχισυνδικαλιστή… της υγείας… στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Β.Κ

Προσφορά

Για μία ακόμη φορά καταδείχτηκε η σημαντική προσφορά των Φίλων του Νοσοκομείου. Βρέθηκαν δίπλα και βοήθησαν τα μέγιστα τους λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν στο ΓΝΒ μετά το τροχαίο στον κόμβο Μικροθηβών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Φίλοι του Νοσοκομείου πραγματικά δίνουν σάρκα και οστά στην έννοια της προσφοράς…

Β.Κ

Για τους απλήρωτους

Για τους απλήρωτους συμβασιούχους εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος καθώς όπως αναφέρει το 10% αυτών των εργαζομένων έχουν απαιτήσεις από δεδουλευμένα για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2013 που ξεκινούν από τα 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 500 ευρώ και ακόμη περιμένουν… με το Υπουργείο Εργασίας να αρμενίζει παραπέμποντας από μέρα σε μέρα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντηση θα δώσει…

Β.Κ

Και διηγώντας τα να κλαις

Στην Πλατεία Ελευθερίας σήμερα στις 10 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ και στις 10:30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ξεχωριστή συγκέντρωση από το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Μαγνησίας στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία προς την Εφορία.

…Το γεγονός πως η πραγματικότητα δεν είναι ικανή να επιβάλει στους εργαζόμενους του Βόλου την ενότητα στη δράση σημαίνει ότι η συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου υπολείπεται των προσδοκιών του κόσμου της εργασίας.

Φ.Τ.

Ο Αντώνης και τα κατηραμένα μέτρα

Μια τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο βασιλιάς των δημοσιονομικών, πρύτανης του success story και μετρ της διαπραγμάτευσης Αντώνης Σαμαράς κι αυτή στον… Πρετεντέρη!

…Ανευ λοιπών σχολίων.

Φ.Τ.

MEGA μου

Χαμηλοσυνταξιούχοι κι ένστολοι, μη χάνετε το κουράγιο σας! Το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιτύχουμε ανυπερθέτως, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός μας τον… Πρετεντέρη (και αμφισβήτηση κι οι δυο δε σηκώνουν), θα κατευθυνθεί σε εσάς!

…Ανεργοι, άστεγοι, νεόπτωχοι και λοιποί εξαθλιωμένοι για σας δεν έχει τίποτα ο πρωθυπουργός. Ούτε ο Πρετεντέρης.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου