ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πήγε Μέγαρο

πήγε-μέγαρο-600000

Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Βόλου αποδέχθηκε την πρόταση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχε χθες σε Διεθνές Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα την ανάπτυξη στον Ευρωπαϊκό Νότο και κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Αν με ρωτάτε ποιος δίνει τη νίκη στις δημοτικές εκλογές, το ορθάδικο ή το Μέγαρο, θα σας γελάσω. Απλά να θυμίσω ότι στη συνέντευξη που έδωσε προχθές ο Δήμαρχος Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ερωτηθείς ότι ο Αργ. Κοπάνας τον κατηγορεί ότι είναι «αποκομμένος και απόμακρος από τον κόσμο», εκείνος απάντησε: «Εύχομαι ειλικρινά στον κ. Κοπάνα η σχέση του με την τοπική κοινωνία να είναι τόσο αυθεντική και να έχει τόση αντοχή στο χρόνο, όση και η δική μου…».

Σε ορθάδικο
Σε γνωστό νεανικό στέκι διασκέδασης στο κέντρο του Βόλου γιόρταζε προχθές το βράδυ ο Αργύρης Κοπάνας την ανάδειξη του Γ. Εμμανουηλίδη στη θέση του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας.

Συνέντευξη
Κινητικότητα καταγράφεται και στους «Δρόμους Συνεργασίας», καθώς το Σάββατο συνεδρίαζε ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου με τα πεπραγμένα της παράταξης και τον απολογισμό δράσης της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Πρατήρια άρτου
Θα ήταν κοινοτυπία να επαναλάβουμε ότι οι περισσότερες προεγκρίσεις που δίνονται από τη Δημοτική Ενότητα Βόλου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι για ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων καφέ. Ποια είναι η επόμενη μεγάλη κατηγορία καταστημάτων που συνεχίζουν να ανοίγουν σα μανιτάρια στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία; Τα πρατήρια άρτου…

Εταιρική ευθύνη
Μία αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση κάνει η Δημοτική Ενότητα Βόλου με την επέκταση ισχύος από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου του μαθητικού εισιτηρίου και το Σάββατο, καθώς πολλοί μαθητές, όπως λέει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου Γιώργος Μπατζιάκας, έχει διαπιστωθεί ότι κινούνται τη συγκεκριμένη μέρα προς και από τα φροντιστήριά τους. Γίνεται αντιληπτό ότι και το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε δεν περνά, όπως όλες οι επιχειρήσεις, τις πλέον ανθηρές οικονομικά μέρες του. Ωστόσο είναι ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να το δει με ευρύτητα πνεύματος και στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης που θα πρέπει να έχει μία κοινωφελής επιχείρηση όπως τα ΚΤΕΛ

Περιμένουν
την Περιφέρεια
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας περιμένουν οι Αγριώτες για να καθαρίσει την κοίτη του χειμάρρου Βρύχωνα. Καθαρισμός που, όπως σημειώνουν, θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον σε μήκος ενός χιλιομέτρου και ο οποίος δεν έχει γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα Αυτό, όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, έχει ως αποτέλεσμα να έχει γεμίσει ο χείμαρρος από φερτές ύλες και να έχει ανέβει αρκετά η στάθμη της κοίτης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κατακλυστούν τα κτήματα που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του χειμάρρου.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Συνεργασία
Επίσκεψη στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Πόπη Γερακούδη, πραγματοποίησε η νέα διοίκηση του Γ.Ν. Βόλου. Ο Διοικητής κ. Κ. Καραμπάτσας, ο Αν. Διοικητής κ. Χ. Μπαλής και το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, μέλος της ομάδας εργασίας για δράσεις ΕΣΠΑ, κ. Α. Ανδριώτης, ενημέρωσαν την κ. Γερακούδη για τον προγραμματισμό δράσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Από την πλευρά της η Γ.Γ. ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε πρωτοβουλία αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Ο διοικητής πάντως μέχρι τέλος της εβδομάδας ετοιμάζει ανακοινώσεις… για φλέγοντα θέματα…
Β.Κ

Μουδιασμένοι

«Μοιρασμένοι» στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους είναι οι έμποροι όσον αφορά το μέτρο της ανοιχτής αγοράς ορισμένες Κυριακές μέσα στο χρόνο. Η προχθεσινή πρώτη Κυριακή εφαρμογής του μέτρου, έδειξε εάν μη τι άλλο ότι η «αλήθεια» βρίσκεται κάπου στη μέση και ότι όπως σε όλα τα θέματα δεν είναι άσπρο – μαύρο. Ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι μπας και τελικά βρεθεί μία κοινή συνισταμένη που θα βοηθά όλους.
Β.Κ

Πριν γίνει…
«Το καμπανάκι» από τους σιδηροδρομικούς για το έργο της ηλεκτροκίνησης είναι ιδιαίτερα ηχηρό. Και εάν μη τι άλλο έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που ζητούν από τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές να ζορίσουν την κατάσταση, γιατί όπως πολύ εύστοχα τονίζουν: «μπορεί και η ηλεκτροκίνηση… να γίνει ένας νέος περιφερειακός…».
Β.Κ

Κακή αρχή
Με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι οι καταστηματάρχες της Αγριάς. Με την έρημο Σαχάρα στο στόμα οι θαμώνες των μαγαζιών και τα ρουθούνια φραγμένα από τη σκόνη. Αιτία οι τομές που έγιναν στην παραλιακή της Αγριάς για το έργο της αποχέτευσης και αφέθηκαν ακάλυπτες από τον εργολάβο.
…Κακή αρχή για την εταιρία που ανέλαβε το έργο και με το «καλημέρα» δείχνει να μη σέβεται τους πολίτες.
Φ.Τ.

Καληνύχτα ΔΕΥΑΜΒ

Χτες δέχτηκα τηλεφώνημα από τη ΔΕΥΑΜΒ:
-Καλημέρα σας, για να διορθωθεί ένα λάθος που μας επισημάνατε ότι έγινε στην καταμέτρηση κατανάλωσης νερού, ελάτε από τα γραφεία μας με την αστυνομική σας ταυτότητα.
-Έχω δουλειά, κύριε, απάντησα. Εξ άλλου, εσείς είστε που δεν περάσατε καν να μετρήσετε την κατανάλωση νερού με αποτέλεσμα να φουσκώσετε το λογαριασμό μου, εσείς οφείλετε και να διορθώσετε το λάθος σας, τώρα που έστω και καθ’ υπόδειξή μου το διαπιστώσατε. Γιατί πρέπει ο πολίτης να αφήνει τη δουλειά του και να ταλαιπωρείται για το δικό σας λάθος;
-Γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα, κύριε, κι αν θέλετε να πληρώσετε παραπάνω, πρόβλημά σας, σφύριξε εκνευρισμένα ο υπάλληλος και μου έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα.
…Κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ, καληνύχτα σας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου