ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτικό στίγμα

πολιτικό-στίγμα-607264

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στο Βόλο η πρώτη εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας των 5” που θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο δημαρχείο του Βόλου με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική” θα παρουσιαστεί η στρατηγική της κίνησης κυρίως σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Την “Πρωτοβουλία των 5” αποτελούν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος. Η επιλογή του Βόλου για να γίνει η πρώτη εκδήλωση δεν είναι τυχαία καθώς ο δήμαρχος Βόλου θεωρείται από τους «μπροστάρηδες» της κίνησης των 5 που επιδιώκουν «να αρθρώσουν πολιτικό λόγο στην τοπική διακυβέρνηση με κύρια αιτήματα την αλλαγή στη νοοτροπία τρόπου διοίκησης και τη διαφάνεια»
.Β.Κ

Αλληλοσυγχαίρονται
Αλληλοσυγχαρητήρια σε ανώτατο επίπεδο χθες στο Νοσοκομείο Βόλου για την ετοιμότητα του ΓΝΒ στο συμβάν με τους τραυματίες λαθρομετανάστες.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υγείας «χαιρέτησε» και εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του και για την επιτυχή αλλαγή γάζας……
Β.Κ

Πήγε
ως θεατής
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η χθεσινή παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αργ. Κοπάνα που λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από συνεργάτες του, μπήκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και από την πρώτη σειρά καθισμάτων της αίθουσας παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου που εκείνη την ώρα συζητούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα Εργων του Δήμου για το 2014.

Καρότο
και μαστίγιο
Tην ώρα που μπήκε ο Αργύρης Κοπάνας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνη την ώρα μιλούσε ο Δήμαρχος Βόλου που απαντούσε στην κριτική των εισηγητών της μειοψηφίας που λίγο νωρίτερα είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική στη Δημοτική Αρχή για τα πεπραγμένα της στον τομέα των δημοτικών έργων τη χρονιά που φεύγει, αλλά και αυτών που προγραμματίζονται τη χρονιά που έρχεται.
Χαιρετίζουμε την παρουσία του Αργύρη Κοπάνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε από μικροφώνου ο Π. Σκοτινιώτης, για να αφήσει στη συνέχεια αιχμές για όλα όσα υποστήριξε στην ομιλία του ο περιφερειακός δημοτικός σύμβουλος την περασμένη εβδομάδα κατά την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του. «Για να μην λέγονται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος…

Επίθεση
στον Πρόεδρο
Σφοδρότατη επίθεση κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Φοινικόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για φασίζουσα νοοτροπία και για πρωτοφανή ενέργεια εκ μέρους του που καταγράφεται στις πλέον μελανές σελίδες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γιώργος Μουλάς. Ο λόγος; Επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν του έδωσε το λόγο να τοποθετηθεί, καθώς εισηγητής για το Τεχνικό Πρόγραμμα είχε οριστεί από τη μείζονα μειοψηφία ο κ. Δουλόπουλος και όχι ο ίδιος, στον οποίο δεν δόθηκε ο λόγος, επειδή προηγουμένως δεν είχε ζητήσει να αναγραφεί το όνομά του στον πίνακα των ομιλητών.

Ενα από τα πολλά

Το στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινωνιολόγος Σταύρος Κατσούρας, έκανε την εμφάνισή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι, καθώς τα μέλη της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών είναι ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τους εν δυνάμει υποψήφιους του κόμματος για το Δήμο Βόλου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Χάνουν ώρες
Ζήτημα απώλειας διδακτικών ωρών και αναπλήρωσής τους σε δεύτερο χρόνο, στα κατά τόπους σχολεία, προκύπτει από τις ενημερωτικές συναντήσεις ανά ειδικότητα καθηγητών που διοργανώνουν σχολικοί σύμβουλοι.
Οι ενημερώσεις που γίνονται εντός του σχολικού ωραρίου έχουν ως αποτέλεσμα μαθητές να χάνουν μαθήματα. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων οι μαθητές έχουν κενό και απασχολούνται στα σχολικά προαύλια υπό την επιτήρηση καθηγητών τους.
Οι ενημερώσεις όμως των σχολικών συμβούλων θα μπορούσαν να γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου για να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα ούτε των μαθητών ούτε των καθηγητών.
Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου