ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέμα με Μπαλτάκο;

θέμα-με-μπαλτάκο-612856

Θέμα προέκυψε χθες με αφορμή παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιου του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον υιό Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους. Ο 24χρονος υιός δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται. Προσέφυγε στο ΑΣΕΠ και μετά στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά το οποίο και ζήτησε από την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου όπερ και έγινε και τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση και ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο. Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ζήτησε να ριχθεί φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες.
Β.Κ

Διευκρίνιση

Με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς για την πορεία της εκπόνησης και εφαρμογής της πενταετούς διαχειριστικής μελέτης 2009 – 2013 του δάσους της Λέσχιανης για τις οποίες υπήρξε αντίδραση από το Δήμο Βόλου ο ίδιος διευκρίνιζε ότι: «σε καμία περίπτωση δεν αφορούν καταγγελία ή απόδοση προσωπικών ευθυνών και ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η αναποτελεσματική λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου, σχετικά με την υλοποίηση τέτοιων θεμάτων καθώς ο Καλλικράτης δυστυχώς μετέφερε στην Αυτοδιοίκηση ένα αποτυχημένο, συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό μοντέλο λειτουργίας».
Β.Κ

Μπερδεμένοι

Πολλοί πασόκοι είναι μπερδεμένοι αλλά και προβληματισμένοι στο Βόλο μετά τη νέα προγραμματική συμφωνία. Το χειρότερο από όλα είναι η «καζούρα» που δέχονται από πολλούς που σπεύδουν να τους συγχαρούν για τα «αρραβωνιάσματα» και αρχίζουν να δίνουν εξηγήσεις για το πώς και τι… για να δικαιολογήσουν τη «συμφωνία» μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Φαντάζομαι ότι ανάλογα… συναισθήματα διαπνέουν και αρκετούς γαλάζιους… αλλά άμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…
Β.Κ

Πόσο
να αντέξουμε;

Πρέπει να είναι πολλοί οι πονηροί εκεί στη Δημοτική Αρχή του Βόλου και κυρίως στη ΔΕΥΑΜΒ. Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στη χθεσινή ανακοίνωση με αφορμή τον οχετό που άδειασαν στον Παγασητικό ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφήνουν να διαφανεί η περηφάνια τους! Πιο συγκεκριμένα μας πληροφορούν ότι η ρύπανση που προκλήθηκε είναι εντός των ορίων χωρίς να μπουν στον κόπο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα και τις παραμέτρους των μετρήσεων. Ετσι καμαρωτά και… λεβέντικα χωρίς κανένα στοιχείο. Καλά οι άλλοι, ο δήμαρχος όμως δεν έχει ακούσει την παροιμία «είτε λίγα κόπρανα φας, είτε πολλά είναι ένα και το ίδιο;». Το θράσος να μην παραθέτουν στοιχεία όπως γίνεται σε όλες τις μετρήσεις -πόσο μάλλον για μια τόσο σοβαρή υπόθεση- δικαιολογημένα εμβάλει σε υποψίες τους πολίτες που τους καταλογίζουν ότι μετέτρεψαν σε βόθρο το λιμάνι.
Χ.Μ.

Η σίτιση

Προχθές γράφαμε το παρακάτω σχόλιο: «Στις ενστάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Απ. Παντσάς για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δώσει σε ιδιώτες την παρασκευή του φαγητού για τα άτομα με κινητικά και οικονομικά προβλήματα (Πρόγραμμα Σίτιση Κατ΄Οίκον) και το οποίο μέχρι σήμερα παρασκευάζονταν από άτομα – υπαλλήλους των ΚΑΠΗ (δύο άτομα). Ο Αντιδήμαρχος πολύ σωστά κάνει λόγο ότι η συγκεκριμένη επιλογή επιβλήθηκε κάτω από το πρίσμα «οικονομίες κλίμακος/βέλτιστο αποτέλεσμα». Ελπίζω το α΄ σκέλος που αφορά το κόστος να είναι αυτό που υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος και αναφέρεται και στους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού (3,20 ευρώ η μερίδα + 13% ΦΠΑ) και όχι λίγο πάνω από 2 ευρώ που ήταν φέτος (τους εννιά πρώτους μήνες) και κάτω από 2 ευρώ/μερίδα που ήταν πέρυσι, όπως υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι;
Πέρασαν 48 ώρες και απάντηση δεν πήραμε. Μήπως μπορούμε να την έχουμε σήμερα;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Να μας λείπουν;

Την επόμενη εβδομάδα περνά από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων για τα Αυθαίρετα το θέμα που έχει να κάνει με το αποτεφρωτήριο νεκρών. Είμαστε η πρώτη πόλη που κάνει ενέργειες για ένα τέτοιο έργο, δήλωσε αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου. Να μας λείπουν τέτοιες πρωτιές.

Το Δικαστικό
Μέγαρο
Στο θέμα της τελικής χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την αρμόδια Επιτροπή που απαρτίζουν εκπρόσωποι από το Δήμο, από το Πανεπιστήμιο και από το ΤΕΕ καθυστερεί η εισαγωγή του θέματος που έχει να κάνει με την εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της Μελέτης Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Π.Σ Βόλου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Λεξικό ανωμάλων ρημάτων
του Δήμου Βόλου
Η επιστροφή του βοθρολυματικού Λαοκόοντα στον Παγασητικό δεν είναι καραμπινάτη ρύπανση της θάλασσας από το Δήμο Βόλου, είναι έργα αποκατάστασης αγωγού της ΔΕΥΑΜΒ. Οι επιβαρύνσεις στη θάλασσα δεν είναι μεγάλες, είναι αναμενόμενες μολονότι ισχύει η ρητή απαγόρευση κολυμπιού και ψαρέματος. Η μυρωδιά που πλανάται στην παραλία της πόλης δεν είναι αποφορά βοθρολυμάτων, είναι εμπράγματη εγγύηση ότι ο Δήμος Βόλου επαγρυπνεί. Η «επιστημονικά» σχεδιασμένη πληροφόρηση των Βολιωτών δεν είναι γκεμπελισμός και παραπολιτικό κατιναριό. Είναι υπευθυνότητα…
Φ.Τ.

Κάτι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι!
Σε αποστολή ξεπουλήματος των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν μέρος πάνω από 60 δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280. Πού; Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Πότε; Προχτές. Ποιο το περιεχόμενο της «σύναξης»; Να επεξεργαστούν, μαζί με τον εντεταλμένο της γερμανικής καγκελαρίας στην Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ, σχέδια επέλασης γερμανικών ιδιωτικών συμφερόντων κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, εκπροσωπούμενος από τον Δερβένη!
…Τι γίνεται εδώ; Από πότε η Δημοτική Αρχή Βόλου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημάρχους – συνεργάτες του Φούχτελ, που συναντιούνται κρυφά ή φανερά μαζί του, προκειμένου να διαλυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να παραδοθεί ως λάφυρο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα και ντόπια;
Φ.Τ.

Αλλη μια επιτυχία
Αγρότες: Φόρος 13% στο καθαρό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.
…Άλλη μια επιτυχία της εθνικής ημών κυβερνήσεως και του κυρίου πρωθυπουργού προσωπικά!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου