ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναγνώριση

αναγνώριση-617765

Αυτή η ιστορία με την 4χρονη Μαρία έφερε στο προσκήνιο τη δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια στα ληξιαρχεία και στα δημοτολόγια. Υπηρεσίες υποτιμημένες ίσως για την κάθε Δημοτική Αρχή, ωστόσο όπως αποδεικνύεται από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών είναι τόσο σημαντικές. Και όλα αυτά τη στιγμή που και τα δύο αυτά τμήματα είναι υποστελεχωμένα και οι υπάλληλοι επιχειρούν με νύχια και με δόντια να τα φέρουν βόλτα και να εξυπηρετήσουν τους δημότες. Μάλιστα χθες η αρμόδια Αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσσα Οικονόμου (φωτο) αναγνώρισε το έργο των υπαλλήλων και τους δικαιολόγησε όταν είναι άκρως τυπικοί με την τήρηση του νόμου και αυστηροί με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Μόνον ηλεκτρονικά
Το θέμα με τις γεννήσεις που δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση και την παρουσία δύο μαρτύρων γεννά ερωτηματικά τι γίνεται με τα επιδόματα του ΟΓΑ. Πλέον όπως μας λένε οι ανταποκριτές του Οργανισμού στο Δήμο Βόλου από την 1.1.2013 οι δηλώσεις για το επίδομα τέκνων ή το πολυτεκνικό επίδομα έχει να κάνει με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Α 21 που ξεκίνησε από φέτος. Το Α 21 προϋποθέτει την υποβολή φορολογικής δήλωσης και ως εκ τούτου θωρακίζεται σημαντικά το σύστημα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, ιδίως Ρομά, που επί χρόνια έπαιρναν επιδόματα, χωρίς να έχουν υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση.

Αλλοι είναι
το πρόβλημα
Μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί οι Ρομά τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η ληξίαρχος Βόλου Αλεξάνδρα Τέντη μόνον υποτιμητικά δεν εκφράζεται για τη φυλή τους. Αναγνωρίζουν όπως λέει ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε, όπως λέει, για να προσθέσει ότι περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η υπηρεσία από κάποιους μετανάστες γειτονικών χωρών.

Παγωμένα
Παγωμένα τέλη για το 2014 αποφασίζει αυτές τις μέρες ο ΣΥΔΙΣΑ Νομού Μαγνησίας. Αναμενόμενο. Δεν είναι μόνον η οικονομική κρίση που υπάρχει, είναι και προεκλογική χρονιά αυτή που μπαίνει. Μην το ξεχνάμε…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ο Αντώνης Καρράς

Εφυγε από τη ζωή, ο Αντώνης Καρράς, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα και μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του Κινήματος, από την ίδρυσή του. Ο Αντώνης Καρράς ήταν οικονομολόγος, διετέλεσε Διευθυντής του υπουργείου Συντονισμού επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διατηρούσε προσωπική φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΚ και ήταν από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του. Ηταν από την αρχή εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε επίσης, για πολλά χρόνια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, της κορυφαίας Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος.
Β.Κ

Εμμονές

Υπέρ της τρόικας και κατά του Μεγάρου Μαξίμου «ξεσπάθωσε» η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του Σκάι, επιτέθηκε στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο, επειδή χαρακτήρισε το μνημόνιο «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας» και ζήτησε να επιβληθεί «σιωπή» (!) στον κ. Μπαλτάκο, με το επιχείρημα ότι «ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις». Η Ψηλή «χτύπησε» πάλι διότι όπως λένε οι πληροφορίες είναι δυσαρεστημένη που ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε να ακούσει τις απόψεις της. Αυτό το «μητσοτακέικο» ρε παιδί μου… με τις εμμονές του.
Β.Κ

Αξιος ο μισθός τους
Ποιας πόλης η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας απαγορεύει το κολύμπι και το ψάρεμα εντός των ορίων της ευρύτερης περιοχής του Κεντρικού Λιμένα, λόγω εκτροπής των σκ…ών και των λυμάτων του δικτύου αποχέτευσης στη… θάλασσα;
…Μην κουράζεστε! Η πόλη λέγεται Βόλος! Άξιος ο μισθός των διοικούντων αυτήν!
Φ.Τ.

Μια ερωτησούλα
Μια ερωτησούλα προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας: Είστε σίγουροι ότι στις περιοχές που βρίσκονται εκτός των ορίων της ευρύτερης περιοχής του Κεντρικού Λιμένα Βόλου μπορούμε να κολυμπάμε και να ψαρεύουμε;
…Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ή να μας διαβεβαιώσετε ότι τα σκ…ά, τα νερά, τα λύματα και τα ψάρια που βρίσκονται εντός των ορίων της ευρύτερης περιοχής του Κεντρικού Λιμένα Βόλου δεν… βγαίνουν εκτός ή να μας δείξετε σχετικό φιρμάνι του δημάρχου που τους απαγορεύει να μετακινηθούν, οπότε όλα καλά.
Φ.Τ.

Ο νοών, νοήτω
Στον υφέρποντα ή και ανοιχτό ρατσισμό εναντίον των τσιγγάνων που καλλιεργείται συστηματικά με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας των Φαρσάλων στάθηκε ανάχωμα ο μητροπολίτης Δημητριάδος. «…Δεν πρέπει να γενικεύουμε και να εντάσσουμε όλους τους Ρομά στον χώρο της παραβατικότητας…» είπε και ο νοών, νοήτω.
Φ.Τ.

Μη μου τα μέτρα τάραττε
Γιατί, ρε, γκρινιάζετε; Πού τα είδατε εσείς τα νέα μέτρα;
…Τα διαρθρωτικά δεν πιάνονται, διότι δεν είναι μέτρα. Για παράδειγμα, 3.000 απολύσεις δεν είναι μέτρο, είναι διαρθρωτική αλλαγή δια της οποίας αποφεύγεται η μείωση μισθών 30.000 υπαλλήλων, που είναι δημοσιονομική αλλαγή και, άρα, μέτρο. Όχι παίζουμε!
Φ.Τ.

Πράσινο φως για τις Νηές

Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά και την τελευταία τρίμηνη καθυστέρηση εξαιτίας του αιτήματος του δήμου Αλμυρού να ζητήσει παράταση για να φέρει το θέμα στο δικό του συμβούλιο, άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση «πράσινο φως» στην μεγάλη τουριστική επένδυση τις Νηές.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πρόκειται για μία από τις δέκα γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών που περιμένει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την τελική του απόφαση.
Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: ή να μη γίνει τίποτε ή να τεθούν ακόμη πιο αυστηροί όροι για την προστασία του περιβάλλοντος από εκείνους που θέτει η νομοθεσία και να διασφαλιστεί η εφαρμογή τους. Επελέγη τελικά ο δεύτερος.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου