ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσφυγή στον εισαγγελέα

προσφυγή-στον-εισαγγελέα-622134

Μπορεί ο δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ να μελετούν πώς θα ρίξουν τα λύματα στον Παγασητικό, αλλά μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Μαθαίνουμε ότι τόσο ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιάννης Πρίγκος, όσο ο κεντρικός λιμενάρχης Βόλου Κώστας Γανωτής έχουν κοινοποιήσει το ενδιαφέρον τους και την ανησυχία τους στις τοπικές εισαγγελικές αρχές. Ετσι τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες. Οπότε η επιχείρηση «χαβούζα» θα συναντήσει αντιδράσεις. Νεότερα απόψε το βράδυ, οπότε και αναμένονται οι κινήσεις.
Χ.Μ.

Ανακοινώσεις
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει το «ενδιαφέρον» του για το δήμο Βόλου ο Αργύρης Κοπάνας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Volos Palace. Εχουν αποσταλεί μαζικά sms. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από τον νυν περιφερειακό σύμβουλο. Από τη στιγμή που δεν ανακοινώνει υποψηφιότητα, αλλά «ενδιαφέρον», όλα κινούνται εντός πλαισίου.
Μαθαίνουμε επίσης ότι στις 30 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας των 5 δημάρχων, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης. Αυτό το τελευταίο το μεταφέρουμε με επιφύλαξη, αφού δεν είναι τσεκαρισμένο.
Χ.Μ.

Επερώτηση Ζάχου
Με επερώτησή του ο Χαράλαμπος Ζάχος προς το δημοτικό συμβούλιο ζητά να πληροφορηθεί ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τον πανικό, που δημιούργησαν στους πολίτες της Αγριάς, τα αντιφατικά αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων για την παράμετρο του αρσενικού στο πόσιμο νερό. Με όπλο στα χέρια τους τις τελευταίες μετρήσεις, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος, ο Χαράλαμπος «πυροβολεί» όσους έσπευσαν να τον πικάρουν ότι έχει πιάσει στασίδι στα τοπικά ΜΜΕ. Ο… μεγαλοδύναμος συγχωρεί, ο Μπάμπης ποτέ!
Ν.Τ.

Eπαιξε σε λάθος… θέση
Σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε την περασμένη Κυριακή στα Λεχώνια για φιλανθρωπικό σκοπό για την ενίσχυση της Φλόγας, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μόνον αυτόν που εκτελούσε χρέη διαιτητή και που δεν ήταν άλλος από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και παλαίμαχο διαιτητή Χαρ. Ζάχο. Στον ίδιο αγώνα όμως αγωνίστηκε, κανονικά με… φανέλα και σορτσάκι και ο τοπικός Αντιδήμαρχος της περιοχής Σωτ. Χαλκιάς. Μόνο που, όπως μαθαίνω, δεν έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του κυνηγού ( σ.σ μανιώδης λάτρης του κυνηγιού ο Αντιδήμαρχος ), αλλά σε αυτή της γραμμής των χαφ, έτσι επόμενο ήταν να μην είναι ανάμεσα στους διακριθέντες, με αποτέλεσμα να χάσει το φωτογραφικό ενσταντανέ για τον τίτλο του ΜVP…

Χαιρετίσματα στο… Φούχτελ
Αναχωρεί σήμερα για τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Δημήτρης Δερβένης, όπου μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία αιρετών (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι) από πολλούς Δήμους της χώρας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στη γερμανική πόλη μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.
Χαιρετίσματα στο Φούχτελ… ευχήθηκε περιπαικτικά στον Αντιδήμαρχο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνος, όταν και εισήχθη προς έγκριση το θέμα για τα έξοδα μετακίνησής του…

Νέοι διοικητές
Ετοιμο να ανακοινώσει τους νέους διοικητές σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι το Υπουργείο Υγείας. Η σχετική λίστα είναι έτοιμη από την εποχή που ήταν Υπουργός ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και η ανακοίνωσή της πήγε πίσω λόγω της αποχώρησης της ΔΗΜ.ΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ελπίζουμε να μην έχουμε αλλαγή σκυτάλης πάλι στο Αχιλλοπούλειο. Κάναμε αμάν να ηρεμήσουμε…

Αντιδράσεις
Μπορεί οι μετρήσεις που έγιναν από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να έδειξαν ότι οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο κέντρο του Βόλου, να είναι κάτω από τα όρια της ελληνικής νομοθεσίας, ωστόσο οι αντιδράσεις και οι ανησυχίες πολιτών δεν έχουν τέλος. Ετσι τις τελευταίες μέρες έχουμε αντιδράσεις από κατοίκους των οδών Δημητριάδος και Κουμουνδούρου για την πρόθεση επιχειρηματία να τοποθετήσει κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την οποία έχει γνωμοδοτήσει ήδη αρνητικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Και άλλες μειώσεις
Μειωμένες κατά 250 εκατ. ευρώ θα είναι το 2014 οι πιστώσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Περίπου τα μισά, 110 εκατ. ευρώ, θα είναι οι πιστώσεις ΣΑΤΑ που αφορούν χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ για έργα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ακόμη λιγότερα λεφτά στους Δήμους για τις συντηρήσεις στην οδοποιία, στα σχολεία, στα δημοτικά κτίρια, στα πάρκα, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, γιατί για καινούργια έργα ούτε λόγος. Ο, τι προκύψει από το ΕΣΠΑ και από εκεί και πέρα ο Θεός… βοηθός. Το έχουμε ξαναγράψει. Το πρόβλημα στα χρόνια που διανύουμε δεν είναι αν θα γίνουν καινούργια έργα, αλλά σε ποιο βαθμό θα απαξιωθούν ήδη υφιστάμενες υποδομές που υπάρχουν στις πόλεις, στις κωμοπόλεις και στα χωριά. Χαρακτηριστικό των μειώσεων στις πιστώσεις ΣΑΤΑ όπως λένε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, είναι ότι το 2013 ο ενιαίος, από εννέα πρώην ΟΤΑ, Δήμος Βόλου, πήρε τόσα χρήματα όσα πήρε το 2010 ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας μόνος του.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Οι πινακίδες του Ιδρύματος
Δεληγεώργη

Η τωρινή Δημαρχιακή Αρχή έχει αφαιρέσει τις αναμνηστικές πινακίδες, που τοποθετήθηκαν από προηγούμενους δημάρχους, σε ορισμένα Κοινωνικά Κέντρα και Κέντρα Νεότητας, μετά από δωρεές που έκανε το ίδρυμα Δεληγεώργη.

Οι πινακίδες είναι ιερά κειμήλια μνήμης και τιμής προς τον ευεργέτη και είναι ιεροσυλία να αφαιρούνται.

Υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις επιστροφής των δωρεών από το Δήμο. Αυτό το γνωρίζει ο Δήμαρχος; Δεν θα έπρεπε να είμαστε αγνώμονες προς τους ευεργέτες.

Το Ίδρυμα Δεληγεώργη έχει προσφέρει αρκετά προς το Δήμο Βόλου και γενικότερα στην πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία και θα συνεχίσει να προσφέρει, τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις διαθέσεις του προέδρου του ιδρύματος Ν. Δεληγιώργη.
Ν.Τ

Είδες η ΔΕΥΑΜΒ;
Δυναμικά παρούσα η Χορωδία της Αγριάς ξεκίνησε ήδη τις πρόβες…
…Ήπιαν νερό δηλητηριασμένο με αρσενικό κι έγιναν τούρμπο. Μερίμνη ΔΕΥΑΜΒ και των πολιτικών της προϊσταμένων Σκοτινιώτη και Μαυρογιάννη η φωνή τους πιάνει πλέον τουλάχιστον τρεις οκτάβες.
Φ.Τ.

Μεγάλες κουβέντες
Π. Σκοτινιώτης: Η αντίσταση στο φασισμό – ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία έκφραση πατριωτισμού.
…Ναι, αλλά στο χτεσινό αντιφασιστικό – αντιναζιστικό συλλαλητήριο δεν ήσουν, δήμαρχε. Ούτε και στα προηγούμενα.
Φ.Τ.

Το επόμενο βήμα
Η τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω: Κλείστε τώρα τις αμυντικές βιομηχανίες!
…Επόμενο βήμα, καταργείστε το στρατό.
Φ.Τ.

Ευχαριστημένοι
Να είμαστε ευχαριστημένοι, λέει η κυβέρνηση, πάμε καλά.
…Ευχαριστημένοι μπορούν να είναι μια χούφτα ολιγάρχες που κάνουν χοντρές μπίζνες, οι κυβερνώντες που τους κρατάνε τα μπόσικα και μαζί κρατάνε και τις καρέκλες τους κι οι λίγοι που κινούνται παρασιτικά γύρω τους και ψωμίζονται από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της εξουσίας.
…Εμείς οι υπόλοιποι για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου