ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τον ΟΑΕΕ

από-τον-οαεε-623398

Οι περισσότεροι ανασφάλιστοι που χρησιμοποιούν το Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Βόλο για παθολογικά περιστατικά είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ενώ αυτοί που προσφεύγουν για παιδιατρικά περιστατικά είναι παιδιά αλβανικής καταγωγής. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν χθες από τον Επιμελητή Α΄ της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Μιχ. Μεϊκόπουλο που είναι η «ψυχή» του Ιατρείου που λειτουργεί εδώ και οκτώ μήνες…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Παραιτήθηκε
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το Σώμα έκανε αποδεκτό το αίτημα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και πρώην Κοινοτάρχη Μακρινίτσας Γ. Κερασιώτη που ζήτησε την παραίτησή του από τα όργανα του Δήμου στα οποία συμμετέχει (Αναπτυξιακή Εταιρία Βόλου, Σφαγεία Βόλου και εκπρόσωπος του Δήμου στην ΕΑΠ ) επικαλούμενος λόγους συνταξιοδότησης. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και στη θέση του με απόφαση του Δημάρχου τοποθετήθηκε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου – Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Χαρ. Τσαμπάζης.

Τα ξύλα για
τους άπορους
Πέρυσι ήταν τα… άρρωστα πεύκα της Γορίτσας τα οποία μετά από άδεια του Δασαρχείου Βόλου κόπηκαν για λογαριασμό του Δήμου Βόλου με τη βοήθεια και των εθελοντικών οργανώσεων. Τα ξύλα τα οποία κόπηκαν δόθηκαν για τις ανάγκες θέρμανσης σε άπορες οικογένειες στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Φέτος θα υπάρξει ανάλογη δημοτική μέριμνα; Οι δεκάδες τόνοι που υλοτομήθηκαν παράνομα από το δάσος της Μακρινίτσας θα δοθούν μόνον για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού ή θα καλύψουν και τις ανάγκες των άπορων οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα θέρμανσης για το φετινό χειμώνα; Αναζητείται απάντηση…

Το νερό
της Αγριάς
Οπως γράφαμε και χθες τα νέα αποτελέσματα από δύο ακόμη διαπιστευμένα εργαστήρια που διενήργησαν μετρήσεις για λογαριασμό της Διεύθυνσης Υγείας έδειξαν ότι οι ποσότητες του αρσενικού στο νερό της Αγριάς είναι πολύ πιο κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των 10μg/ lit. Ως εκ τούτου χθες εκδόθηκε και με τη… βούλα, η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ που σημαίνει άρση του… συναγερμού και ως εκ τούτου οι Αγριώτες σήμερα από το σούπερ μάρκετ θα γλυτώσουν τα έξοδα για την αγορά εμφιαλωμένου νερού…
Η ανακοίνωση που δόθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ γράφει: «Δελτίο Τύπου» και το ύφος γραφής… προδίδει ως πιθανό συντάκτη της τον Πρόεδρο της Επιχείρησης και Δήμαρχο Βόλου, που αφήνει αιχμές για τις πρωτοβουλίες του Μπάμπη (ένας είναι ο… Μπάμπης) που σύμφωνα με τη δήλωση Σκοτινιώτη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο «έπιασε στασίδι» για το θέμα του νερού στα τοπικά ΜΜΕ. «Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, όπως και η Διεύθυνση Υγείας, χειρίστηκαν το ευαίσθητο αυτό θέμα με την επιβαλλόμενη επιστημονική και κοινωνική υπευθυνότητα. Περιοριζόμαστε μόνο σε αυτή την επισήμανση, προστίθεται στην ανακοίνωση, αρνούμενοι να σχολιάσουμε την ανευθυνότητα που σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρισε το δημόσιο λόγο τις μέρες αυτές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά», καταλήγει η ανακοίνωση με το δηκτικό ύφος. Η ανακοίνωση φυσικά περιλαμβάνει, εκτός από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και μερίδα των τοπικών ΜΜΕ. Ελπίζουμε ότι δεν πιάνει τον… υπογράφοντα που έκανε ρεπορτάζ διασταυρωμένο από πολλές, πάρα πολλές, πλευρές.

Θα έχει συνέχεια
….Ρεπορτάζ που λέει ότι το θέμα με τις μετρήσεις του αρσενικού στο νερό της Αγριάς δεν θα περάσει έτσι, αλλά θα έχει και συνέχεια. Ισως μπορούμε να πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες…

Υπόθεση
που σοκάρει

Η υπόθεση της τετράχρονης που βρέθηκε στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναδούμε πως λειτουργούν στη χώρα μας ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, υιοθεσίες, εμπόριο βρεφών, καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων και κυρίως ενσωμάτωση των Ρομά. Είναι ώρα να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη μας ως κοινωνία για θέματα τα οποία ουσιαστικά επιτρέπουν τη λειτουργία σκλαβοπάζαρων στη χώρα μας.

Χ.Μ.

Πολιτικαντισμός
Πως λέγεται η τακτική μπροστά στα προβλήματα να δηλώνεις αναρμόδιος και όταν λύνεται κανένα προβληματάκι να σπεύδεις να το οικειοποιηθείς δημοσίως, έστω και αν δεν έχεις καμιά σχέση με το αντικείμενο; Μάλλον πρόκειται για παλιομοδίτικο πολιτικαντισμό που παραπέμπει στις αλήστου μνήμης εποχές του… «κατόπιν ενεργειών μου».
Γ.Ζ.

Ζεσταίνεται
το κλίμα

Αλλοι ετοιμάζονται για ανακοινώσεις και άλλοι συγκροτούν ομάδες. Πολλούς ενδιαφερόμενους προσελκύουν οι δημοτικές εκλογές του Βόλου. Αν μάλιστα αλλάξει και το εκλογικό σύστημα, θα αυξηθούν ραγδαία οι υποψήφιοι.

Γ.Ζ.

Τα μεγάλα σουξέ
Φοβερή επιτυχία, Ζέττα μου. Πατείς με πατώ σε οι ανασφάλιστοι στο Ιατρείο Αλληλεγγύης!
…Όχι, εμείς δεν μιλάμε για κενό του κράτους που καλύπτουν οι εθελοντές γιατροί. Μιλάμε για ανυπαρξία του κράτους στον τομέα της Υγείας, τον οποίο θεραπεύεις ως υφυπουργός.
Φ.Τ.

Αυτοί που έπραξαν το κακό
Η ΔΕΥΑΜΒ «…αρνείται να σχολιάσει την ανευθυνότητα που σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρισε το δημόσιο λόγο τις μέρες αυτές (για το νερό της Αγριάς)».
…Προφανώς. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζει ως «επιβαλλόμενη επιστημονική και κοινωνική υπευθυνότητα» τις… αλληλοαναιρούμενες μετρήσεις της για αρσενικό στο νερό και τις… αντικρουόμενες ανακοινώσεις της που ενέσπειραν τον πανικό στον πληθυσμό, συντελώντας στην καταρράκωση κάθε αξιοπιστίας της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγριά, δεν θα περίμενε κανείς πολιτική παρρησία και γενναιότητα εκ μέρους των πολιτικών της προϊσταμένων, παρά «αυτοί που έπραξαν το κακό» να ζητούν και τα ρέστα.
Φ.Τ.

Με τη μέθοδο του σαλαμιού
Αλλη μια αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου παραχωρείται σε ιδιώτη. Η παρασκευή φαγητού για τους ηλικιωμένους.
…Το πότε υπολογίζεται να έχει εκχωρηθεί ολόκληρος ο Δήμος στους ιδιώτες δεν μας το λέει ο δήμαρχος. Το αφήνει φλου, για να έχει σασπένς.
Φ.Τ.

Το μείζον και το έλασσον
Βουίζει η πιάτσα!!! Μείωση κρατικών δαπανών 10 δισ. προβλέπει το Νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-17!!! Ως «οδικός χάρτης εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση» παρουσιάζεται από τους Σαμαροβενιζέλους, έτσι όμως κι εφαρμοστεί θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, που ούτως ή άλλως και σήμερα δεν το λες ότι περνούν ζωή χαρισάμενη!!!
…Τέλος πάντων, αυτό είναι το έλασσον. Το μείζον είναι διασωθεί η κυβέρνησις και να διατηρήσουν οι υπουργοί τα υπουργεία των.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου