ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπό μάλης…

υπό-μάλης-624939

Πιέζω να έχω τα αποτελέσματα σήμερα, έτσι ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο της Αγριάς ότι το νερό είναι ασφαλές. Αυτό υποστήριξε χθες ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Οικονομίδης που θα ζητήσει να έχει το πρωί στα χέρια του το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας. Χωρίς έγγραφο, πρόσθεσε, δεν μπορώ να βγάλω καμία ανακοίνωση.
Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα δοθούν σήμερα, γιατί μετά πάμε Δευτέρα, οπότε για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο οι Αγριώτες μάλλον θα είναι με τα εμφιαλωμένα υπό μάλης…

Στασίδια και Λειτουργία
Μερικοί έχουν πιάσει στασίδι, κατηγόρησε το δημοτικό σύμβουλο Μπάμπη Ζάχο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, με αφορμή την κριτική που ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του νερού της Αγριάς. Και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας έσπευσε να τον… δικαιώσει. Εδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αναλύσεων που έδωσε εντολή να γίνουν για λογαριασμό του από το διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο του Αλ. Γούναρη για την ανίχνευση αρσενικού στο νερό της περιοχής. Αφού έχω πιάσει στασίδι, θα περιμένουμε να τελειώσει η… Λειτουργία. Μόνο που αυτή η Λειτουργία θα είναι σαν τη μακριά γαϊδούρα, καθώς θα λήξει το βράδυ των αποτελεσμάτων των ερχόμενων δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάιο…

Ατυχές γεγονός
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλάς χαρακτήρισε, έστω και ετεροχρονισμένα, μετά από επισήμανση του Δημάρχου Βόλου, ότι ήταν ατυχές το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της παράταξής του συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος άτομο που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2009.

Συλλυπητήρια
Στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του Γ. Χουρμουζιάδη βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Σημειώνεται πως στον εκλιπόντα καθηγητή του ΑΠΘ έγινε πολιτική κηδεία στο Κοιμητήριο της Θέρμης.
Την ίδια ώρα για τον κομμουνιστή αρχαιολόγο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βόλου Απ. Νάνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος και Μ.Κοντάκης έκαναν την παρακάτω συλλυπητήρια δήλωση: «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του συντρόφου Γιώργου Χουρμουζιάδη, του κομμουνιστή επιστήμονα που διακρίθηκε για το πλούσιο επαγγελματικό, ακαδημαϊκό, επιστημονικό και συγγραφικό του έργο, ιδιαίτερα στους κλάδους της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της μουσειολογίας, μαζί με την άοκνη και ανιδιοτελή προσφορά του στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά του».

Από το δεύτερο
παράλληλο

Από το δεύτερο παράλληλο δρόμο της Αγριάς θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου της αποχέτευσης. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στους επόμενους παράλληλους δρόμους με τελευταίο τον παραλιακό, καθώς εκεί η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να πάρει πρώτα τις εγκρίσεις από τη Λιμενική και την Κτηματική Υπηρεσία. Οι εργασίες όπως έχουν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της αναδόχου εταιρείας, θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Απόφαση Σταθμός

Δικαίωση από το δικαστήριο για την Κούνεβα. Eυθύνες στην εταιρεία, αποζημίωση 250.000 ευρώ. Η εργοδότρια εταιρεία είχε ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008. Αυτό αναγνώρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, που δικαίωσε τη συνδικαλίστρια και επιδίκασε αποζημίωση από την εταιρεία 250.000 ευρώ, από τα οποία τα 80.000 είναι άμεσα καταβλητέα. Επιτέλους και μία δικαίωση… για τους εργαζόμενους.
Β.Κ

Με το «βαμβάκι»

Ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής με αφορμή τα όσα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, για τις συμβάσεις. «Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, ούτε τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να λύνουν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής και τον έσκισε με το «βαμβάκι» τον ατσαλάκωτο.
Β.Κ

Καθόλου τυχαίο

Ευχάριστη ήταν η έκπληξη που περίμενε χθες το πρωί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος συμπλήρωσε τα 95 του χρόνια, καθώς η Ανγκέλα Μέρκελ του έστειλε τις ευχές της. Στην επιστολή της, η κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικά θερμή και ευχήθηκε μακροημέρευση στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ενώ μάλιστα επαίνεσε ιδιαιτέρως το πολιτικό έργο του κ. Μητσοτάκη. Διόλου τυχαίο…
Β.Κ

ΟΧΙ του Βόλου στους ναζί
Πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο αύριο στο Βόλο (Πλατεία Ελευθερίας, 11.30 το πρωί) από τις αντιφασιστικές επιτροπές Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, με την ευκαιρία της 69ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής.
…Τώρα που ο ναζισμός πάει να σηκώσει κεφάλι είναι αναγκαίο να μη λείψει κανείς. Αύριο να ακουστεί από όλο το Βόλο ΟΧΙ στο φασισμό – ΟΧΙ στο ναζισμό.

Φ.Τ.

Ιστορία επιτυχίας
Die Zeit: Απίθανη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές – Έρχονται νέα μέτρα!
…Το success story του Σαμαρά μέχρι τώρα: Ανεργία στα ύψη. Διαλυμένη κρατική μηχανή. Μισοπεθαμένη οικονομία. Τραπεζικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια. Θεσμοί ανυπόληπτοι. Εθνική κυριαρχία παραδομένη. Δημοκρατία αλωμένη από μεγάλα συμφέροντα. ΜΜΕ διαπλεκόμενα. Κοινωνία εξαθλιωμένη και επίτηδες διχασμένη.
Κι έρχονται νέα μέτρα!!!
Φ.Τ.

Αναξιόπιστοι
Οχι σε νέα μέτρα, το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πιστωτές.
…Πάντως κανείς από τους πολίτες δεν τους πιστεύει. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όταν ζητάς την άδεια της τρόικας να πας ως και για κατούρημα κι επιλέγεις να στηρίξεις την αξιοπιστία σου στους… Φαήλους, τους Ντερμπεντέρηδες, τους Πάγκαλους, τους Κεδίκογλου, αυτά παθαίνεις.
Φ.Τ.

Η σειρά τους
Νέες θυσίες ζητάει η τρόικα (το χτεσινό πρωτοσέλιδο του Ταχυδρόμου).
…Μέχρι τώρα τα μνημόνια, εκτός από τον ελληνικό λαό, έφαγαν δυο κυβερνήσεις κι ενάμισι κόμμα. Τώρα έρχεται η σειρά της κυβέρνησης Σαμαρά και της Ν.Δ.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου