ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ασπρη μέρα

ασπρη-μέρα-630896

Πρόταση για τις «Λευκές Νύχτες» κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ της Π.Ε. Μαγνησίας, Κ. Χαλέβας, ωστόσο στη Μαγνησία ακόμη… συσκεπτόμαστε.
Αντιθέτως, στην Καρδίτσα, η πρόταση υιοθετήθηκε αμέσως και οι φορείς της περιοχής ετοιμάζονται να την υλοποιήσουν στις αρχές Νοεμβρίου.
Για «μειωμένα αντανακλαστικά» φορέων του νομού, έκανε λόγο ο κ. Χαλέβας, που προέβλεψε ότι: «εάν δεν ενεργοποιηθούμε δε θα δούμε άσπρη μέρα…».
Ε.Χ.

Μετακινήσεις
Η αβελτηρία για την οποία κατηγορήθηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο Βόλου οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου με αφορμή τον ελλιπή τρόπο σύνταξης του διεθνούς διαγωνισμού για τα καύσιμα, είναι η αιτία για μετακινήσεις των υπαλλήλων στο αρμόδιο τμήμα;

Η ΑΕΚ
και το ΕΑΚ…

Τα έργα στο ΕΑΚ του Βόλου ήταν το αντικείμενο επερώτησης που είχαν καταθέσει δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου και επειδή το θέμα έχει ενδιαφέρον με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ενδιαφέρον η απάντηση που έδωσε για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ /ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης.
…« οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ερωτώντες δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, σημειώνει στην απάντησή του ο κ. Μαβίδης, ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί αθλητικά έργα, αφού η σχετική δαπάνη δεν θεωρείται επιλέξιμη.
Στο πλαίσιο αυτό, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ αθλητικές εγκαταστάσεις, η παρέμβαση που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ, με ποσό 20.000.000 ευρώ, αφορά αποκλειστικά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου της ΑΕΚ, σε δημοτική έκταση 35 στρεμμάτων, με δημιουργία θέσεων στάθμευσης και άλλες παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα»…

Μανούλες

Για το θέμα του ΕΑΚ ο λόγος και η γραπτή απάντηση που έδωσε για το θέμα ανακατασκευής από το Δήμο ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ Π.Μαβίδης σε σχετική επερώτηση του Γ. Μουλά. «Πέραν των παραπάνω, περιμένουμε από τον κ.Μουλά να ξεκαθαρίσει, λέει ο κ. Μαβίδης, τη θέση του ιδίου και της παράταξής του για το ΕΑΚ. Διότι, σε αντίθεση με το περιεχόμενο της ερώτησης, με δηλώσεις του στις 27.6.2013 κάλεσε τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν θα «εκχωρήσει το γήπεδο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για 20-30 χρόνια, όπως είχε πει και ο κ. Μπέος» (!), ζητώντας δηλαδή από τη Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει το ΕΑΚ για 20-30 χρόνια, όταν μάλιστα ουδέποτε η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός διατύπωσε τέτοιο αίτημα»!
– Με κολακεύετε κύριε Μαβίδη όταν έχετε καταγεγραμμένες δηλώσεις μου από το περασμένο καλοκαίρι, είπε ο κ. Μουλάς.
– Διαπιστώνετε και εσείς πόσο καλά λειτουργεί η Δημοτική Αρχή, απάντησε ο κ. Μαβίδης.
– Για κάτι τέτοια είστε μανούλες, ανταπάντησε ο κ. Μουλάς.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή
Με τις επιφυλάξεις της μείζονος μειοψηφίας που επέμενε στη θεωρία των δύο άκρων και την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου υιοθέτησε χθες ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Το ψήφισμα θα … ρετουσαριστεί σήμερα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Απόστολο Φοινικόπουλο (φωτο) και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Πρώην και νυν
Ο πρώην επικροτεί το έργο του σημερινού πρωθυπουργού στο εξωτερικό και του υπουργού Οικονομικών στην οικονομία: «Η κατάσταση θα είναι μίζερη μέχρι το 2020, αλλά θα έχουμε το κεφάλι έξω από το νερό». Ευτυχώς που το είπε ο Κώστας Σημίτης για να ηρεμήσουμε τώρα. Την αυτοκριτική του βεβαίως… ακόμη για τις ευθύνες της δική του διακυβέρνησης… δεν την έχει κάνει ακόμη. Ίσως νομίζει ότι οι Έλληνες έχουν ακόμη πολύ υπομονή…

Β.Κ

Οχι και έτσι

«Το λέω μέσα από την εμπειρία ενός ανθρώπου που τους τελευταίους τρεις μήνες ασχολήθηκε μόνο με την κινητικότητα και έχω πει ότι δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας, θέλω να είμαι υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο σύνολο». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι…προφανώς ενοχλημένος που έχει συνδέσει μέχρι τώρα το όνομά του με διαθεσιμότητες και κινητικότητα…
Β.Κ

Για πάσα νόσο….

«Εντάξει τώρα… θα μας σώσει η «Ελιά» σχολίαζαν χθες με δεικτικό τρόπο δημοσιογράφοι στα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ, με αφορμή το κάλεσμα των 58 στελεχών να ανοίξει ένας διάλογος για την Κεντροαριστερά. Η αίσθηση που πάντως έχω, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να ανοίξει τέτοιος διάλογος, αλλά η πολλοστή, είναι ότι μόλις ορισμένοι αισθανθούν στριμωγμένοι… βγάζουν από το μανίκι… την Κεντροαριστερά…. Εμ δεν είναι φάρμακο για πάσα νόσο…
Β.Κ

Αρσενικό στο νερό
Ερμε Αγριώτη, δε σε σεβάστηκαν! Τι για σπέκουλα στο νερό άκουσες στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου, τι για κορώνες και για επίδειξη σοβαρότητας, τι για εμπιστοσύνη στη ΔΕΥΑΜΒ υπό την προϋπόθεση αυτή να… πείσει τους πολίτες ότι είναι άξια εμπιστοσύνης, τι ότι φταίνε οι προηγούμενοι δήμαρχοι που άφησαν πίσω τους συντρίμμια και καμένη γη, τι για βαριές πληγές στο νερό της Αγριάς που όλη μέρα κι όλη νύχτα τρέχει ο νυν δήμαρχος να συμμαζέψει, τι παχιά, τι ψεύτικα λόγια… Ποιος; Εσύ που οι βρύσες σου βγάζουν άλλοτε υδράργυρο, άλλοτε χλώριο, άλλοτε βενζόλιο κι άλλοτε αρσενικό!
…Το μόνο που δεν άκουσες από τους δημοτικούς σου άρχοντες είναι ποιες ουσιαστικές ενέργειες αναλαμβάνονται άμεσα ώστε να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του!
Φ.Τ.

Δηλαδή… πίνεται;
Δηλαδή, κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ, τώρα που όπως λέτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων δύο άλλων εργαστηρίων δίνουν συγκεντρώσεις πολύ χαμηλότερες της ανώτατης επιτρεπόμενης, μη επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εργαστηρίου που έδειχναν φουλ αρσενικό, το νερό της Αγριάς μπορούμε να το πιούμε;
…Να δούμε ποιος γενναίος θα τολμήσει να απαντήσει.
Φ.Τ.

Λείπει ο Μάρτης;
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που υπέγραψαν μανιφέστο και ζητούν νέα Κεντροαριστερά και νέο αρχηγό (πολλοί απ’ αυτούς έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο στο εκσυγχρονιστικό έγκλημα από το 1996 και εντεύθεν!) επαινούν το «κίνημα» των πέντε δημάρχων που δείχνουν το δρόμο της συνεργασίας στη βάση των κοινών αξιών, δηλαδή των Μπουτάρη, Καμίνη, Φίλιου, Δημαρά και… Σκοτινιώτη!
…Παναγία, βόηθα! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου