ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μισός αιώνας

μισός-αιώνας-632574

Μετά από πενήντα χρόνια προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ Βασίλης Κοντορίζος προτίθεται να αποχωρήσει οριστικά και τελεσίδικα από τα κοινά. Θυμίζουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά το 1964…

Η εικόνα της πόλης

Ο κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι τα οικονομικά στους Δήμους μόνον ανθηρά δεν είναι τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, όλοι ομολογούν ότι ο Βόλος είναι μία πόλη – προορισμός για τον εσωτερικό τουρισμό ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Μία πόλη όμως που θέλει να είναι ελκυστική στους επισκέπτες της μπορεί να εμφανίζει την αποκρουστική εικόνα που εμφανίζει σήμερα στο κέντρο της, με τα αναρίθμητα συνθήματα που είναι αναγεγραμμένα στις εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων της; Όχι φυσικά. Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους εθελοντές, θα μπορούσε να κάνει πολλά προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλωστε δεν πέρασαν πολλοί μήνες που η Δημοτική Αρχή είχε δημοσιοποιήσει ότι ήταν μέσα στις προθέσεις της η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας. Αυτή την πρωτοβουλία περιμένουμε…

Τον …έχει
Τον … έχει ο Σκοτ το φίλο του το γιατρό . Ποιο γιατρό ; Αυτόν που μοστράρουν τις τελευταίες μέρες οι νεοδημοκράτες για υποψήφιο Δήμαρχο.

Μαθήματα
Στο Δίαυλο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τα μαθήματα εκμάθησης αλβανικής γλώσσας στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που ζουν στην περιοχή μας. Το σχετικό αίτημα το υπέβαλε ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «Για την Πρόοδο» στην ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ που ζήτησε ένα μεγάλο χώρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, καθώς, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου, οι εγγραφές των παιδιών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 250. Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινωφελούς προτάθηκε ότι ίσως τα μαθήματα θα μπορούσαν να γίνουν σε δύο Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου Βόλου τα οποία είναι κλειστά. Το ένα στην Αγία Κυριακή στην συνοικία της Αγίας Παρασκευής και το άλλο στην οδό Σπετσών στην περιοχή της Νεάπολης. Τελικά οι ενδιαφερόμενοι, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ Β. Κοντορίζος, φαίνεται πως κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα πιο κεντρικό δημοτικό κτίριο που θα εξυπηρετεί πιο καλά τους νεαρούς Αλβανούς.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

«Καινούριος» κόσμος

Ερχονται οι νέες λίστες διαθεσιμότητας. Στο στόχαστρο 50.000 υπάλληλοι!!!
…Ένας «καινούριος» κόσμος χτίζεται απ’ την κυβέρνηση με ψέματα κι ομίχλη, με δάκρυα και αίμα. Και να σκεφτεί κανείς πως είναι ακόμα αρχή.

Φ.Τ.

Ευκινησία γάτας
και αντανακλαστικά μύγας

24.710 τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Ελέγχθηκαν μόνο 2!!! 10.000 οι off shore: Ελέγχθηκαν 34!!! Λίστα Λαγκάρντ: Δεν ελέγχθηκε κανένας!!! Λίστα Λουξεμβούργου κ.τ.λ.: Τα ίδια!!!
…Ευκινησία γάτας και αντανακλαστικά μύγας επιδεικνύει η κυβέρνηση στο χτύπημα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος. Ή, αλλιώς, ο λαός πληρώνει το μάρμαρο.
Φ.Τ.

Κάνουν τη δουλειά τους
Τι σόι αντιρατσιστές, αντιφασίστες κι αντιναζί είναι αυτοί στην κυβέρνηση, όταν είναι γνωστό ότι η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν φέρνει κι άλλη φτώχεια και δυστυχία, και άλλη εξαθλίωση, που με τη σειρά τους γεννούν κι άλλο ρατσισμό, φασισμό και ναζισμό;
…Αυτοί που κυβερνούν κάνουν τη δουλειά τους. Η μόνη δουλειά που αποφεύγουν είναι υπέρ του λαού.
Φ.Τ.

Περί βίας και μίσους
Βία, πρωθυπουργέ, δεν είναι να στοχοποιείς όποιον διαφωνεί πολιτικά μαζί σου; Βία δεν είναι να αναλαμβάνεις κήνσορας των συμφερόντων των εργαζομένων, ερήμην των ίδιων των εργαζομένων; Βία δεν είναι να πατάς με την μπότα στο λαιμό κάθε αδύναμο άνθρωπο επειδή τον βρίσκεις μπόσικο; Βία δεν είναι να εξισώνεις την Αριστερά και τα συνδικάτα με το φασισμό και το ναζισμό; Πού την πας τη δουλειά δηλαδή; Να σφάζει ο Έλληνας τον Έλληνα καταμεσής του δρόμου, αρκεί οι δανειστές να παίρνουν πίσω τα λεφτά τους και τα κέρδη τους; Τέτοια κοινωνία θέλεις; Έτσι θα τη χτίσεις, καθαρίζοντας τα «μιάσματα» για να μείνετε μόνο οι «καλοί»;
…Όχι, ρε, στο μίσος, όχι στη μισαλλοδοξία σας.
Φ.Τ.

Επανεμφάνιση
Ο Γ. Παπανδρέου επανεμφανίστηκε με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, από την οποία ζητάει να αποσύρει την απόφαση για τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης. Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγορεί τη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πως ματαιώνει την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με την απόφασή της στο θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης. Οι συνεργάτες του βέβαια επισημαίνουν ότι η επανεμφάνιση αυτή… θα έχει συνέχεια και ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα παρεμβαίνει συχνότερα. Για να εκνευρίζει τον Ευάγγελο, λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ…
Β.Κ

Πιο προχωρημένος..
Δεν χάνει ευκαιρία… να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα πολιτικής ο Άδωνις. Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Υπουργός Υγείας φέρνει ως παράδειγμα δηλώσεις στελεχών του, ότι έχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρόπαλα κ.α., αλλά και τις δηλώσεις Παναγούλη περί λιντσαρίσματος πολιτικών. Σε ερώτηση αν είναι το ίδιο, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί στην υπόθεση των Σκουριών, με τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α., απαντά: «Αν υπάρχει συνομιλία και βουλευτού της Ν.Δ. που να λέει “πηγαίνετε, κάψτε και πιάστε τους ανθρώπους”, προφανώς πρέπει να συλληφθεί. Η βία δεν έχει χρώμα. Αδελφός μου να είναι, πρέπει να μπει φυλακή. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες». Ακόμη πιο… προχωρημένος ο Άδωνις… από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Β.Κ

Αντιδράσεις
Αντιδράσεις και στο Βόλο, έχει προκαλέσει η καταδικαστική απόφαση για έξι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους, αντιδρώντας στην κατάργηση ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Εκτός από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, τη συμπαράστασή τους, στους συμμαθητές τους της Λαμίας, αναμένεται να εκφράσουν και μαθητές του Βόλου.
Τη Δευτέρα, μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η μορφή που θα επιλεγεί θα είναι μάλλον αυτή της αποχής από τα μαθήματα τις τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος.
Για κατάληψη ούτε λόγος… μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για παράταση του σχολικού έτους τόσες ημέρες όσες και αυτές των μαθητικών καταλήψεων.

Αυθαίρετα
Η οικονομική δυσπραγία φαίνεται ότι εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων.
Το ζητούμενο είναι όμως ότι δεν είναι μόνο οι ιδιώτες που έχουν αυθαίρετα. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται πληθώρα δημοσίων κτιρίων, μεταξύ των οποίων και σχολικές μονάδες.
Με αυτά τι γίνεται;
Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου