ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οργισμένος

οργισμένος-634265

«Οποιος φοράει παντελόνια και έχει στοιχεία για αυτά που λέει, ο Εισαγγελέας και τα Δικαστήρια είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, ας τα καταθέσει, διαφορετικά είναι κοινός συκοφάντης», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλου στα όσα υποστηρίζει το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» για τα μητρώα των μελών των συνδικάτων σε οργισμένο μάλιστα ύφος, καθώς όπως τόνιζε ο ίδιος, δεν είναι δυνατόν ο καθένας να γράφει μία ανακοίνωση και να υποστηρίζει ότι θέλει, χωρίς να ελέγχεται για αυτό. Προβλέπω… άγριες κόντρες στην επόμενη συνεδρίαση…
Β.Κ

Συντάχθηκαν γιατί…
Εισήγηση για την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της την Πέμπτη. Με την απόφαση έσπευσε να συνταχθεί και το ΠΑΜΕ που είχε ανακοινώσει(;) απεργία στις 23 Οκτωβρίου και μάλιστα ακόμη προχθές το απόγευμα κάποιοι στο Βόλο ετοιμάζονταν για «επαναστατική γυμναστική» αφού δεν είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές και για το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ κατάλαβε πως μόνο του να προκηρύξει απεργία… δεν είναι και τόσο εύκολο… τελικά.
Β.Κ

Εχει χαθεί η μπάλα
Αναρχοκομμουνιστές, η καινούργια πτέρυγα σας περιμένει, γράφει η Χριστίνα Σιδέρη, στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών, η οποία ζήτησε να συλληφθούν όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αρκετές δολοφονίες, όπως αυτές της Marfin. Καλά μιλάμε ότι έχει χαθεί το μέτρο από μερικούς, σαν την εν λόγω κυρία, που θέλει να εκπροσωπήσει και τους πολίτες στη Βουλή. Για «πέντε λεπτά δημοσιότητας», όπως είπε πολύ εύστοχα… και ένας συνάδελφος.
Β.Κ

Συγκινητική
ανταπόκριση
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το τελευταίο 48ωρο το θέμα της έλλειψης βασικών ειδών από το Δημοτικό Παντοπωλείο υπήρξε δραστηριοποίηση από τους τοπικούς επιχειρηματίες Γεωργάκο και Ερμαριόπουλο που γέμισαν τα ράφια με ζυμαρικά και όσπρια.

Εσείς το είπατε
Η αντιπαράθεση για το Δημοτικό Παντοπωλείο είχε και χθες συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε χθες το πρωί η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κατερίνα Μπαρμπουδάκη που επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι δηλαδή οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται σε λάθος χειρισμούς. Όταν ο συνάδελφος Γ. Αναστασίου τη ρώτησε: «εννοείτε ότι ο κ. Παντσάς δεν κάνει καλά τη δουλειά του; η δημοτική σύμβουλος απάντησε: «Εσείς το είπατε. Εγώ δεν είπα τίποτα»…

Τελευταία παρουσία
Μία αναγκαία διόρθωση – διευκρίνιση για χθεσινό μας σχόλιο. Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ. ΑΡ Παντ. Μαστρογιάννης ήταν παρών και όχι απών στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ. Ήταν όμως η τελευταία παρουσία του στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς, αφού επέδωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ Βασίλη Κοντορίζο την επιστολή παραίτησής του,επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν από μέλη του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ ο κ. Μαστρογιάννης παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας μετά από παραπολιτικό σχόλιο εφημερίδας.

Σε ιδιώτες

Επιβεβαιώνεται και επίσημα η πληροφορία που είχε δώσει πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Απόστολος Παντσάς, ότι εφεξής τα γεύματα που προσφέρει εδώ και χρόνια ο Δήμος, μέσω των ΚΑΠΗ, θα παρασκευάζονται από ιδιώτη – ιδιοκτήτη catering, που θα παρασκευάζει ακόμη το φαγητό για τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, των κακοποιημένων γυναικών στον ξενώνα φιλοξενίας και για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Η σχετική απόφαση έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι
Ολα καλά στην Αγριά με το νερό! Μόνο σε… δυο γεωτρήσεις το αρσενικό ξεπερνάει το όριο! (Μικρή λεπτομέρεια: από τις δύο αυτές γεωτρήσεις υδρεύεται αποκλειστικά η Αγριά!).
…Πάψτε, μπρε! Να μην ακούω παλιόλογα! Δείξτε και λίγο έλεος! Ξεύρεις τι είναι να τυγχάνεις αντιδήμαρχος ΔΕΥΑΜΒ και μέρα παρά μέρα να καλείσαι να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα πότε με τα χλώρια, πότε με τα βενζόλια, πότε με τα αρσενικά και πότε με τους λογαριασμούς νερού στην Αγριά;
Φ.Τ.

Διάψευση και γρήγορα
Το πρόσφατο δημοσίευμα του Aftodioikisis.gr σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων συνδέει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας με την απαράδεκτη από την άποψη της καθαριότητας κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Βόλου και τη μεθοδευμένη, όπως αναφέρει, εκ μέρους της δημοτικής αρχής απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσφορες συνθήκες ιδιωτικοποίησής της.
…Κύριε δήμαρχε, επιβάλλεται άμεσα διάψευση. Ο,τιδήποτε άλλο συνηγορεί στην καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ.
Φ.Τ.

Η Ζέττα, κυρία Μαρίνα μου;
Μ. Χρυσοβελώνη: Πολιτικό λούνα παρκ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης!
…Η υφυπουργός Ζέττα, κυρία Μαρίνα μου; Ούτε καν φλιπεράκι; Προς τόση περιφρόνησις;
Φ.Τ.

Οι… Μουμουέδες
Ε, ναι. Υπάρχουν κι εκείνα τα μεγάλα ΜΜΕ που «εξαγοράζουν» τις συχνότητές τους, αποσιωπώντας ή διαστρέφοντας την αλήθεια των μνημονίων, για να πειστεί ο λαός να υπομείνει τα πάνδεινα χάριν των τραπεζών. Έτσι δεν είναι, κύριε Ντερμπεντέρη μου και λοιποί;
…Ο φόβος και ο τρόμος εμπεριέχονται στο φασισμό κι όχι τ’ ανάποδο. Το πολιτικό ψέμα και η διαστροφή είναι ιδιότητές του. Κι εσείς τ’ αναπαράγετε εν γνώσει σας κι ύστερα, τάχα μου, καμώνεστε πως πέφτετε απ’ τα σύννεφα.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου