ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φθινοπωρινές διαλέξεις

φθινοπωρινές-διαλέξεις-640412

Με το που ξεκίνησε η νέα σύνοδος της Bουλής και μια μέρα μετά τον αγιασμό, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε άδεια για να λείψει στο εξωτερικό. Το αίτημα διάβασε ο αντιπρόεδρος του σώματος Γιάννης Τραγάκης χαμογελώντας με νόημα. «Το σώμα αποδέχεται; Το σώμα απεδέχθη», είπε γρήγορα – γρήγορα ο κ.Τραγάκης και έτσι ο πρώην πρωθυπουργός με την άδεια της βουλής ξεκινά τις φθινοπωρινές διαλέξεις…
Β.Κ

Ανοιξα στόματα
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Π. Μανάβης αρνήθηκε ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις για την… όχι και τόσο χρηστή διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης στην περιοχή της Κορίνθου, υποστηρίζοντας ότι τα μεγαλοστελέχη γλεντούσαν με τις εισφορές των μελών… Στην υγειά των κορόιδων δηλαδή… Άνοιξαν τα στόματα και θα μάθουμε πολλά ακόμη.
Β.Κ

Προσοχή

«Οι Γιατροί του Κόσμου δεν πραγματοποιούν εράνους πηγαίνοντας στα σπίτια πόρτα – πόρτα, ούτε και πωλήσεις περιοδικών στο δρόμο. Κάνουν μόνο μπαζάρ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα σε ειδικά σταντ σε συγκεκριμένους χώρους. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε συνεχείς αναφορές για επιτήδειους που έχουν κατεβάσει το λογότυπο των Γιατρών του Κόσμου από το Ίντερνετ και κάνουν εράνους ή πωλήσεις δίνοντας μάλιστα και απόδειξη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης. Η δράση των αγνώστων… έφτασε μέχρι Βόλο. «Θύμα» και η υπογράφουσα Κυριακή πρωί στην παραλία, νομίζοντας ότι συνδράμει οικονομικά τους Γιατρούς του Κόσμου… Προσοχή λοιπόν στους επιτήδειους.
Β.Κ

Συνεργείο
ο «Μπάμπης»;
Διαβάσαμε την απάντηση του Δήμου Βόλου μετά από επερώτηση του Χαράλαμπου Ζάχου, κατά κόσμο Μπάμπη, για το επίπεδο καθαριότητας στην Αγριά και προβληματιστήκαμε. Δήλωναν οι αρμόδιοι ότι τα οχήματα αποκομιδής χρειάστηκε φέτος να πάνε 32 φορές στο συνεργείο. Και λοιπόν; Τι έπρεπε να κάνει ο Μπάμπης που σας τα παρέδωσε προ τριετίας; Να πάρει το μπουζόκλειδο ή μήπως το… γαλλικό κυρία αντιδήμαρχε;
Ν.Τ.

Εκτός από τη Γ. Δήμου
Οτι θες εκτός από τη Γιάννη Δήμου. Με τη φράση αυτή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης πήγε χθες το μεσημέρι να… ξεκόψει μία και καλή τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών με τα οπωρολαχανικά Απ. Τσακανίκα που ζητούσε επίμονα να επανέλθει η λαϊκή του Σαββάτου στη Γιάννη Δήμου. Εμείς δεν έχουμε με τους περιοίκους τα προβλήματα που καταλογίζουν στους πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης. Εμάς μας έφαγε το Αστικό ΚΤΕΛ, είπε παραπονούμενος ο… αιώνιος Πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών…

Η συγκοινωνία
στους Αμπελόκηπους

Για τις λαϊκές αγορές και για τη μεταφορά τους από την οδό Μελίνας Μερκούρη στην οδό Ικάρων στη Νέα Ιωνία, ζήτησε και πήρε το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστ. Μπασδάνης, που θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο από τις φωνές που υποστηρίζουν ότι «πίεσε» για να μην γίνεται η λαϊκή της Δευτέρας στην οδό Μελίνας Μερκούρη, όπου βρίσκεται η επιχείρησή του.
Θα πρέπει να ξέρουν, είπε, οι παραγωγοί, ότι το Αστικό ΚΤΕΛ λόγω της λαϊκής στη Μελίνας Μερκούρη άλλαξε το δρομολόγιο Νο 2 και αντί για τη Μελίνας Μερκούρη από την οποία κατέβαινε επί χρόνια προς το Βόλο, επέλεξε ως οδό ανόδου και καθόδου την οδό Παρασκευοπούλου. Αυτό, όπως είπε, είχε ως αποτέλεσμα, να αντιδράσουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων, που νιώθουν απομονωμένοι συγκοινωνιακά και οι οποίοι, όπως κατέληξε, θα βγουν και πάλι στους δρόμους, αν δεν επανέλθει το Νο 2 από την οδό Μ. Μερκούρη.

Ξέρει καλύτερα…
Την επέκταση στο νότιο τμήμα της Νέας Αγχιάλου πρότεινε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βόλου, ενόψει της σύνταξης της μελέτης αναθεώρησης του ΓΠΣ της περιοχής. Η περιοχή γειτνιάζει με το αεροδρόμιο, εξέφρασε τις ενστάσεις της το μέλος της Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος Μαρία Τσιάμη για να προσθέσει από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Ιγγλέσης, ως απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, ότι η δημιουργία τουριστικών μονάδων σε περιοχή που γειτνιάζει με το στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο, θα δημιουργήσει προβλήματα, ανάλογα με αυτά που δημιούργησε, όπως τόνισε και στη Σαντορίνη, όπου η γύρω περιοχή έμεινε τουριστικά αναξιοποίητη…

Βυζαντινό
Μουσείο
Η Νέα Αγχίαλος έχει ένα μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα με πολύ πλούσια ευρήματα της παλαιοχριστιανικής περιόδου (5ος μ.Χ αιώνας ) που δεν υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας, κάτι που δικαιολογεί εκ μέρους του Δήμου Βόλου πρότασης για τη δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου σε έκταση που υφίσταται, και που δεν είναι άλλη από αυτή του παλιού Οινοποιείου. Τις παραπάνω απόψεις διατύπωσε κατά τη χθεσινή συζήτηση για την Αναθεωρημένη Μελέτη του ΓΠΣ Νέας Αγχιάλου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Ευθ. Τσάμης.

Απέναντι
στον Αγοραστό
Τελικά κάτι κινείται και στο ΣΥΡΙΖΑ αν ισχύει η είδηση που αναρτήθηκε χθες σε γνωστό site της γειτονικής Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ως αντίπαλο δέος απέναντι στον Κ. Αγοραστό για τις εκλογές της αιρετής Περιφέρειας του ερχόμενου Μαΐου ετοιμάζεται η βουλευτής του κόμματος Ηρώ Διώτη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Πόσο πρέπει να ντρέπονται
Δημιουργείται Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δράκεια. Καλούνται, όσοι κατέχουν, να συνεισφέρουν υλικό.
…Ντρεπόμαστε που δεν ντρέπονται οι σημερινοί ντόπιοι ναζί. Αλλά, αν ντρεπόταν, δεν θα ήταν ναζί.
Φ.Τ.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10:30 το πρωί από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου στην είσοδο του Δημαρχείου. Οι γονείς καταγγέλλουν ζητήματα που είναι αρμοδιότητας του δήμου Βόλου και ζητήματα για τα οποία η δημοτική αρχή Βόλου επέδειξε παγερή αδιαφορία. Στην πρώτη κατηγορία συγκαταλέγονται η μείωση χρηματοδότησης στις λειτουργικές δαπάνες, η παντελής έλλειψη συντήρησης των σχολείων του Δήμου και τα κωλύματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σχετικά με τη μεταφορά τους στις σχολικές μονάδες. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία και οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
…Σκοτινιώτη, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.
Φ.Τ.

Πού πάνε τα λεφτά;
Τριάντα δύο φορές (αριθμός 32) χρειάστηκε τα απορριμματοφόρα της Αγριάς να πάνε συνεργείο μέσα στο 2013 σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο.
…Παρά τις οικτρότατες υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρει ο δήμος Βόλου στην Αγριά, κυρία Νατάσσα, εξακολουθείτε να εισπράττετε εξ ολοκλήρου τα δημοτικά τέλη από τους Αγριώτες, γεγονός που δεν συνάδει με σαράβαλα αυτοκίνητα και, συνεπώς, τις δικαιολογίες σας για το απερίγραπτο χάλι των σκουπιδιών και των άπλυτων κάδων.
Εκτός εάν με κάποιον μαγικό τρόπο μέρος των ανταποδοτικών τελών των Αγριωτών κατευθύνεται αλλού. Τότε… αγριεύει το πράγμα.
Φ.Τ.

Μπράβο, ρε!
Με το νέο προϋπολογισμό φόροι μόνο για αδύναμους. Εξαιρούνται οι πλούσιοι και όσοι αναγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ.
…Η κυβέρνηση μάς σκέφτεται. Κοιμάται και ξυπνάει με τον καημό μας.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου