ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση από πολίτες

πρόταση-από-πολίτες-648227

Μία πρόταση που κάνουν αναγνώστες μας προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φώτη Λαμπρινίδη. «Γνωρίζουμε, σημειώνουν, ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι πολύ περιορισμένα, όπως επίσης ότι έχει καταρτιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα Εργων του Δήμου Βόλου για το 2014 το οποίο ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί όμως, όπως λένε, με ένα πολύ μικρό κόστος για το Δήμο να γίνουν σε κάποια κεντρική πλατεία, πάρκο ή κοινόχρηστο χώρο της πόλης, κάποιες ειδικές κατασκευές για να μπορούν να ψυχαγωγούνται τα παιδιά και οι έφηβοι με τις… «σανίδες», τα ρόλερς ή τα ποδήλατά τους, που μη έχοντας άλλη λύση βρίσκουν μέχρι τώρα…καταφύγιο στα προαύλια των εκκλησιών. Είναι ένα θέαμα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι αναγνώστες, που δεν το αξίζουν ούτε τα παιδιά, ούτε η ίδια η πόλη».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Οι κορύνες
στη Δημητριάδος

Μπορεί τους άντρες της Τροχαίας Βόλου να τους βλέπουμε όλο και πιο συχνά το τελευταίο 15νθήμερο στο κέντρο του Βόλου, ωστόσο οι οδηγοί του Αστικού ΚΤΕΛ λένε ότι η κατάσταση στη Δημητριάδος και στην Ιάσονος δεν πάει άλλο και ζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Δήμου για την τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος.
Για το ίδιο θέμα στο Δήμο Βόλου λένε ότι για να μπουν κορύνες στη Δημητριάδος περιμένουν πρώτα την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πότε θα εγκριθεί; Αγνωστο λένε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Μπορεί να είναι μία εβδομάδα, μπορεί να είναι και δύο μήνες, δήλωσε αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου που άφησε αιχμές για την αιρετή Περιφέρεια, επειδή απεκδύθηκε, όπως είπε, τις ευθύνες της για το συγκεκριμένο θέμα, πετώντας το… μπαλάκι στην Αποκεντρωμένη.

Οι λαϊκές
Οτι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από τους περιοίκους των οδών όπου γίνονται οι λαϊκές αγορές δεν είναι κάτι το καινούργιο. Εύλογες επομένως και οι κατ΄ ιδίαν παραστάσεις τους στους καθ ΄ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους Νίκο Μόσχο και Δημ. Δερβένη. Τι τους διαβεβαιώνουν οι τελευταίοι; Να κάνουν υπομονή και ότι σε ένα χρόνο το πολύ θα αλλάξει η χωροθέτησή τους, κυρίως από τους δρόμους εκείνους που, όπως τους διαμηνύουν, μπήκαν πρόσφατα, π.χ η οδός Κωνσταντά, στο πρόγραμμα των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου.

Λιτανείες
Μετά τα χλωριούχα και τις βλάβες, έκανε πάλι την εμφάνισή του το αρσενικό, έστω και σε επιτρεπόμενα όρια, στο νερό της Αγριάς. Μάλλον πρέπει να αρχίσουν τις λιτανείες, εκεί στη ΔΕΥΑΜΒ…

Το Μουσείο
της Πόλης
Το κτίριο έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Πότε όμως θα γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου, μπορούμε να το μάθουμε από το Δήμο Βόλου; Ο λόγος για το Μουσείο της Πόλης στη συνοικία των Παλαιών.

Ποιος;
H ξένη αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο Βόλο για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ εμφορούμενη φυσικά από τα ιδεώδη του ταξικού προσανατολισμού συμμετείχε και στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο Βαλεντίν Πάσο μάλιστα, που είναι στα ανώτερα κλιμάκια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας επισήμανε ότι πλέον αλλάζει το κλίμα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία… μετά τους σοσιαλδημοκράτες… για τους οποίους μόνο κακά λόγια είχε να πει. Προφανώς δεν τον είχαν ενημερώσει ότι μόλις προχθές στη Βραζιλία, οι δάσκαλοι που έκαναν απεργία και πορεία διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους έφαγαν ξύλο… με το τσουβάλι. Για αυτό το ξύλο ποιος θα απολογηθεί;

Β.Κ

Το DNA

Οποιος μου εξηγήσει με όρους απλούς και χωρίς πολλές σοφιστείες και αμπελοφιλοσοφίες τι σημαίνει ο όρος «λειτουργικές καταλήψεις» ίσως καταλάβω και εγώ η αδαής… Όχι τίποτα άλλο αλλά αισθάνομαι ότι ενώ όλοι γύρω μου είναι έτοιμοι για αγώνα… εγώ φυγομαχώ και ας σπεύδω κάθε φορά να συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν στη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Μόνο που κάθε φορά ορισμένοι από αυτούς που σήμερα επικρίνουν τους άλλους για μηχανισμό, επειδή οι ίδιοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, είναι αυτοί που χαλάνε… τη συλλογική προσπάθεια και ας λένε ότι δεν λειτουργούν με αποκλεισμούς. Μόνο αυτό κάνουν… γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Είναι θέμα DNA.
Β.Κ

«Πράσινο φως»
στην πρόταση Παπατόλια

Συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη είχε προχτές στην Αθήνα ο Απόστολος Παπατόλιας. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόταση του κ. Παπατόλια για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση της Αυτοδιοίκησης που είχε πρωτοδημοσιευτεί στον «Ταχυδρόμο».
Από τη συνάντηση προέκυψαν και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο επόμενο διάστημα, ώστε να προωθηθεί η πρόταση αυτή στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και στα συναρμόδια Υπουργεία, ως επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκε την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη και τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, κ. Σγουρό, στις οποίες ο κ. Παπατόλιας και ο κ. Αναγνωστάκης, βουλευτής Ευβοίας και Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, θα καταθέσουν επισήμως τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την κινητικότητα και το εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ. Κουβέλη με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, ενώ προγραμματίζεται και ειδική εκδήλωση στο Βόλο για το θέμα μέσα στον επόμενο μήνα. Το πήρε «ζεστά» ο πρώην Νομάρχης κι αυτό πλέον δεν κρύβεται…
Ν.Τ.

Γιατί μόνο Κουμουνδούρου
και τσιπουράδικα;

Τον τελευταίο καιρό στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου συζητείται το κλείσιμο μαγαζιών της Κουμουνδούρου για ηχορύπανση, καθώς και ορισμένων τσιπουράδικων που έχουν παραπάνω τραπεζοκαθίσματα από τα προβλεπόμενα. Δεν συζητείται όμως η περίπτωση κάποιων καταστημάτων, που ενώ διαθέτουν άδεια για καφέ – μπαρ παρ’ όλα αυτά λειτουργούν σαν νυχτερινά κέντρα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάνει έσοδα, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν έχει ούτε για καύσιμα. Να σκεφτεί κανείς ότι μόνον το 1/10 των εισφορών να πληρωνόταν ο Δήμος για τα καταστήματα αυτά, θα συνέρρεαν στο ταμείο του δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.
…Πόσα, άραγε, έσοδα χάθηκαν συνολικά για το Δήμο Βόλου με δεδομένο ότι τα καταστήματα αυτά λειτουργούν πάνω από δεκαετία; Πόσα χάνονται κάθε μήνα; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Οι παρανομούντες είναι γνωστοί. Ποιοι και γιατί τους καλύπτουν;

Φ.Τ.

Τιμοκατάλογος Χρυσής Αυγής
BBC: Ο τιμοκατάλογος της Χρυσής Αυγής – Έσπαγαν χέρια και πόδια για 300 ευρώ, έστελναν άνθρωπο στο νοσοκομείο για 1.500…
…Να φανταστεί κανείς ότι ακόμα κι η Μαρί Λεπέν, η αρχηγός της γαλλικής «Χρυσής Αυγής», έχει φρίξει από τον εγκληματικό του χαρακτήρα και… αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας το ελληνικό ναζιστικό κόμμα: «Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς… Στο ίδιο τσουβάλι βάζουν τον Μπρέιβικ (ακροδεξιό Νορβηγό δολοφόνο) και τη Χρυσή Αυγή».

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου