ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σύμπτωση;

σύμπτωση-649564

Η σημερινή εκδήλωση της ΔΕΥΑΜΒ για την παρουσίαση των έργων της αποχέτευσης στην Αγριά συμπίπτει με μία χρονική στιγμή όπου σημειώνεται σύγκρουση ανάμεσα στη σημερινή Δημοτική Αρχή και το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής με τον πρώην Δήμαρχο της περιοχής Θωμά Παπαευθυμίου, που κατηγορεί τη ΔΕΥΑΜΒ για ανεπάρκεια, με τη Δημοτική Επιχείρηση να ανταπαντά μέσω ανακοίνωσης του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής για το έργο που έχει παράξει τα τελευταία χρόνια για να καλύψει αστοχίες της πρώην Δημοτικής Αρχής.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν στη σημερινή εκδήλωση θα είναι παρών ο πρώην Δήμαρχος και αν θα ζητήσει το λόγο για όλα όσα (δεν) έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια στην Αγριά.

Ηχηρές
απουσίες
Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Βόλου για τα χθεσινά εγκαίνια του κεντρικού ΚΑΠΗ στο «Θεόφιλο» πρέπει να υπήρχαν αρκετές ηχηρές απουσίες με ξεχωριστή σημειολογική αξία και σημασία…

Παράνομη
υλοτόμηση
Δεκάδες τόνοι με καυσόξυλα που υλοτομήθηκαν παράνομα και τα οποία κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο Βόλου, πρόκειται να διανεμηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στους κατοίκους της Μακρινίτσας για την κάλυψη των αναγκών τους ενόψει του επερχόμενου χειμώνα

Αγονοι
Αγονοι κηρύχθηκαν οι δύο διαγωνισμοί που έγιναν από το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Βόλου για την ανάδειξη του επιχειρηματία που θα αναλάβει να στήσει τις κατασκευές στην πλατεία Ρήγα Φεραίου κατά την περίοδο των εορτών, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια η Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Αναδιάρθρωση
δρομολογίων
Μέσα στις επόμενες μέρες παραδίδεται από τη μελετήτρια στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου η πρότασή της για τη λειτουργία αστικών λεωφορειακών γραμμών στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων που κατοικούν στην περιοχή της Γ. Δήμου, καθώς και στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων που χρησιμοποιούν τη γραμμή Νο 2.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Αντιπρόεδρος η Ντόρα
Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η εκλογή της έγινε χθες με όλες τις «τιμές…». Νέα μεγαλεία για την Ντόρα που βρήκε ακόμη ένα «βήμα» να παρεμβαίνει σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο…
Β.Κ

Επίδομα μόνωσης
Για το θέμα της καθυστέρησης που προβλέπεται στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλίας σχολίαζαν χθες ότι: «απαιτείται μια μακροπρόθεσμη πολιτική για τη θέρμανση, που θα στηρίζει την πορεία προς την απεξάρτηση των νοικοκυριών από το πετρέλαιο και θα επενδύει στην εξοικονόμηση ενέργειας με οφέλη τόσο για την οικιακή και εθνική οικονομία όσο και για το περιβάλλον. «Έτσι, αντί -μεταξύ άλλων- να έχει προνοήσει για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και επιδόματος μόνωσης, εγκλωβίζεται στο μέτρο του επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου, που η προχειρότητα στο σχεδιασμό του κινδυνεύει να το τινάξει στον αέρα», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα και εάν μη τι άλλο αξίζει τον κόπο να συζητηθεί.
Β.Κ

Εύσημα
Εύσημα από το Υπουργείο Εργασίας απέσπασαν χθες ονομαστικά ο Αλ. Καραγεωργίου και η Μάγδα Ηλιδάκη από το ΣΕΠΕ και όχι άδικα. Χωρίς να υποβαθμίζεται η συνεισφορά και των υπολοίπων υπαλλήλων, οι δύο προαναφερθέντες έχουν ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη υπηρεσία και πράγματι το έργο τους είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο όσον αφορά τον τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Και αυτό ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια με πολύ κόπο… καθώς και το ΣΕΠΕ είναι «θύμα» της κρίσης και των διαρκών περικοπών δημοσίων δαπανών.
Β.Κ

Αναδιάρθρωση

Αλλαγές στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Οι παραιτήσεις του Γραμματέα Δημ. Τσομπάνου και του αντιπροέδρου Στ. Κορώνη, έφεραν αναδιάρθρωση συμβουλίου και έτσι γραμματέας ανέλαβε ο Γ. Σούκιας, από τους παλιούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και ο Γ. Τζάκας στη θέση του αντιπροέδρου.
Β.Κ

Αίσχος!
Ποιος Φαήλος; Ο ίδιος ο Σαμαράς βγήκε και είπε πως ένα το άκρο της Χρυσής Αυγής που πρέπει να αντιμετωπιστεί κι ένα το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε., το ευρώ και το ΝΑΤΟ!
…Δηλαδή, κύριοι της κυβέρνησης, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β ένα και το αυτό με τους φασίστες και τους ναζί; Τώρα που «καταφέρατε» να αφεθούν ελεύθεροι οι Χρυσαυγίτες ποιος λέτε να βάλει, αν χρειαστεί, και το κορμί του ακόμα μπροστά για να σωθεί η κοινωνία μας και η χώρα από το φασισμό και το ναζισμό; Οι κεντροδεξιοί νοικοκυραίοι ή οι αριστεροί που εξισώνετε με τους… φασίστες και τους ναζί;
Φ.Τ.

Να κοιτάζεστε
Τσίπρας: Όταν ο Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται.
…Αριστεροί όλων των αποχρώσεων, όταν ο Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, να κοιτάζεστε.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου