ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παράπονα

παράπονα-659225

Παράπονα

Παράπονα από πολίτες εις βάρος αστυνομικών εκφράστηκαν χθες το πρωί, με αφορμή συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο του Βόλου για την πάταξη της παράνομης στάθμευσης.

Καλώς κάνουν τη δουλειά τους οι αστυνομικοί και αφαιρούν πινακίδες κυκλοφορίας από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα όταν πρέπει. Θα πρέπει όμως -ιδίως όταν απευθύνονται σε ηλικιωμένους- να μιλούν στους πολίτες με τον προσήκοντα σεβασμό και στον πληθυντικό.
Δεν χρειάζεται να χάνουν το δίκιο τους με τον τρόπο συμπεριφοράς τους.
Ν.Τ.

Παρών από την ΕΛ.ΑΣ

Δεν ξέρω αν υπήρξε παρέμβαση από το Δήμαρχο ή τους αρμόδιους Αντιδημάρχους ή ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Ταμβάκης έδωσε την εντολή όπως η ΕΛ.ΑΣ δηλώσει «παρών» στο κυκλοφοριακό του Βόλου από την αρχή της εβδομάδος οπότε και καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία; Ένα είναι βέβαιο ότι οι τροχονόμοι έχουν κάνει από την περασμένη Δευτέρα αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο του Βόλου, με αποτέλεσμα η κατάσταση στο κέντρο να έχει γίνει κάπως πιο υποφερτή τα πρωινά…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Βγάλαν… δόντια στις Αλυκές

Ως άλλοι κάστορες έβγαλαν… δόντια χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου για την οδό… Κάστορος στις Αλυκές. Από τη μία κάτοικος της περιοχής και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών Κ. Βιδανόπουλος και από την άλλη ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου και πρώην Αντιδήμαρχος Χρ. Τσαμπρινός που διαμένει στον παραπάνω δρόμο. Ο κ. Τσαμπρινός ζητούσε όπως ο δρόμος που είναι χαρακτηρισμένος από το Σχέδιο ως πεζόδρομος, να μείνει πεζόδρομος, ενώ οι δύο πρώτοι επέμεναν ότι δεν είναι ο μόνος δρόμος της περιοχής που είναι χαρακτηρισμένος ως πεζόδρομος και ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως υποστήριξαν, όσοι κατοικούν στους πέριξ δρόμους θα αναγκάζονται να κάνουν μία μεγάλη παράκαμψη για να φτάσουν στα σπίτια τους, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Τελικά η Επιτροπή τάχθηκε με τη θέση του κ. Τσαμπρινού να μείνει ο δρόμος πεζόδρομος, δόθηκε όμως εντολή στην υπηρεσία να συντάξει πρόταση με τις επισημάνσεις της προς τους μελετητές όπως περιοριστεί το πυκνό δίκτυο πεζοδρόμων που προβλέπεται στην περιοχή.

Καθόλου τυχαίο

Μία και πλέον ώρα κράτησε χθες η ενημέρωση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου από τον αν. Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκο Ηλιού για την ανάπτυξη της πρότασής του που αφορούσε τη δημιουργία λεωφορειολωρίδας στην οδό Δημητριάδος.. Μαζί με τις διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής η σχετική συζήτηση με τον κ. Ηλιού κράτησε πάνω από 1 ½ ώρα. Μόλις ο Καθηγητής του Π.Θ αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου γίνονταν η συνεδρίαση, τότε μπήκε… τυχαία στην αίθουσα ο συγκοινωνιολόγος και στέλεχος πλέον της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Μπάμπης Σκυργιάννης. Σύμπτωση; Δεν νομίζω;

Νησίδα

Νησίδα πλάτους ενός μέτρου αντί των κορυνών που υπάρχουν σήμερα μπροστά από την είσοδο του Νοσοκομείου επί της οδού Πολυμέρη, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση ήταν για τη δημιουργία νησίδας πλάτους τριών μέτρων, πρόταση για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και που έκαναν τελικά τα μέλη της Επιτροπής να το ξανασκεφτούν…

Ακόμη και η Τροχαία;

Στηλίτευσε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Νίκος Μόσχος τη συστηματική απουσία των φορέων που θεσμικά συμμετέχουν στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του ενιαίου Δήμου Βόλου στην οποία προεδρεύει και η οποία είναι η συνέχεια της παλιάς Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του πρώην Δήμου Βόλου. Ο Αντιδήμαρχος δεν είχε πρόβλημα να κατονομάσει και τους φορείς που απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, αποποιούμενοι έτσι προκλητικά τον κοινωνικό ρόλο που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όπως π.χ. το Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και η Τροχαία Βόλου!!!
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Περί λευκού….

Ο Γραμματέας της Ν.Ε ΔΗΜΑΡ Αλ. Μεταφτσής χθες με γραπτή δήλωσή του επιχειρεί να διαψεύσει ότι ψήφισε λευκό στην ψηφοφορία των δύο προτάσεων Λαμπρινίδη – Παπατόλια για την ανακοίνωση που έπρεπε να εκδοθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τονίζει ότι: «Προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων, σας ενημερώνω ότι, στην πορεία των 51 χρόνων ζωής μου, ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει το «λευκό» ως επιλογή. Πάντα έπαιρνα θέση όπως και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και δυστυχώς αυτό πάντα το πλήρωνα. Λυπάμαι αλλά οι λαλίστατοι «σύντροφοί μου», που ενημέρωσαν συναδέλφους σας, περί άλλων, η βρίσκονταν αλλού ή αυτό τους βόλευε να μεταδώσουν.» Εάν όπως υποστηρίζει ο κ. Μεταφτσής δεν ψήφισε λευκό, ας δημοσιοποιήσει τι ψήφισε τελικά διότι οι πληροφορίες επιμένουν ότι όταν ρωτήθηκε επισήμανε ότι «δεν ψηφίζει υπέρ καμίας από τις δύο προτάσεις…».
Β.Κ

Ψάχνουν ανάσες

Αναγκαία η διευκρίνιση για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες. Τα στοιχεία που αφορούσαν στις θέσεις εργασίας, ζημιές, τραπεζικό άνοιγμα αφορούν ολόκληρο τον κλάδο της χαλυβουργίας, δηλαδή και τις τρεις εταιρίες: Χαλυβουργία Ελλάδος, Σιδενόρ και Χαλυβουργική. Ένας κλάδος που μέχρι πρότινος ανθούσε και τώρα… προσπαθεί να παραμείνει όρθιος με βαθιές ανάσες…
Β.Κ

Και στη Μαγνησία

Εγκρίθηκαν χθες δύο νέες τουριστικές επενδύσεις για ένταξη στο καθεστώς Fast Trak, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1.900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.
Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται. Μετά από αυτό νομίζω ότι έφτασε η ώρα η ίδια διαδικασία Fast Track να ακολουθηθεί και για τη μεγάλη επένδυση στις Νηές. Επιτέλους αυτός ο Νομός θα πρέπει να «αρπάξει» ορισμένες ευκαιρίες διότι σε λίγο θα κλαίμε όλοι μαζί…
Β.Κ

Επιστήμονας…

Ο Απόστολος Κομνός, Βολιώτης στην καταγωγή είναι ο Διευθυντής στην εντατική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του πραγματικά κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέτυχαν το «θαύμα». Τέτοιοι επιστήμονες πραγματικά χρειάζονται και είμαστε τυχεροί που τους έχουμε.
Β.Κ

Αναγκαία απάντηση

Όταν ο τοπικός τύπος αναδημοσίευε επί χρόνια τα αθηναϊκά δημοσιεύματα για τον αείμνηστο Θανάση Νάκο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και δεν ίδρωνε το αυτί κανενός. Όταν αναδημοσίευε για τον επίσης αείμνηστο Λεωνίδα Τζανή ή για την Ροδούλα Ζήση κανείς δεν εξέφραζε την ανησυχία του και δεν έψαχνε για …φαντάσματα.
Μόλις προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναδημοσίευσε ρεπορτάζ της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία Κυριακάτικης εφημερίδας για το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος της Μαγνησίας, πολλοί ήταν αυτοί που τρελάθηκαν. Ελπίζουμε όχι και η ίδια η υφυπουργός που διακρίνεται για την ψυχραιμία της και η απάντηση της οποίας δημοσιεύτηκε απολύτως δίκαια, έγκαιρα και δεοντολογικά.
Από ραδιόφωνα και εφημερίδες άλλοι είδαν σκοπιμότητες, άλλοι τις επόμενες εκλογές, κάποιοι πιο ευφάνταστοι «πολιτικές κληρονομιές», άλλοι ρέκτες τις μυθοπλασίας ανακάλυψαν πένες- μαχαίρια και κάποιοι ίσως ονειρεύονται γόβες στιλέτα!
Κύριοι είπαμε! Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα έγραψε για το μοναδικό στέλεχος της κυβέρνησης από τη Μαγνησία. Να προσποιηθούμε ότι δεν το διαβάσαμε; Τέλος.
Μπορεί να υπάρχουν ραδιόφωνα ή εφημερίδες που κάνουν γαργάρα αυτά που νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν από τους πολίτες και να χαίρονται το ρόλο τους. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας δεν θα αποποιηθεί για κανένα λόγο το ρόλο της.

«Τ» Το καλό το παλικάρι

Σκούρα τα πράγματα για τον Σκοτινιώτη στη ΔΗΜΑΡ. Και να υπερισχύσει τελικά η πρόταση για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το σίγουρο είναι ότι θα χάσει τους μισούς. Και μαζί μ’ αυτούς και το όποιο… κεντροαριστερό αεράκι προσδοκούσε να φουσκώσει τα πανιά του.
…Ε, και λοιπόν; Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.
Φ.Τ.

Ο πατέρας κι οι ναζί

Αν ο άνεργος πατέρας απ’ το Βόλο, ο οποίος έκλεψε ένα κουτί με μαρκαδόρους που χρειαζόταν το παιδί του για το σχολείο, καταδικάστηκε απ’ το Αυτόφωρο, τότε ποιας και πόσο μεγάλης καταδίκης θα πρέπει να τύχουν για τα εγκλήματά τους οι φασίστες κι οι ναζί;
…Το κράτος μέχρι προχτές αποδείχτηκε πιο ανεκτικό απέναντι στους φασίστες και τους ναζιστές που εγκληματούν, παρά στον άνεργο πατέρα από το Βόλο, που έκλεψε ένα κουτί με μαρκαδόρους για να μπορεί να ζωγραφίζει και το δικό του παιδί στο σχολείο, όπως όλα τα άλλα παιδιά.
Φ.Τ.

Τις πταίει;

The Guardian: Στενές σχέσεις κράτους και Χρυσής Αυγής.
…Σώωωωωπα!!! Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα μαζί με την κυβέρνηση και τους Ντερμπεντέρηδες!!!
Φ.Τ.

Ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνο θύματα

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Η κυβέρνηση άργησε να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε έχοντας άλλες σκέψεις;
…Το δεύτερο, Δέσποτα, το δεύτερο!

Φ.Τ.

Ενημέρωση

Μετά τη φωτογραφία που δημοσίευσε αλά μπρατσέτα με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης, μήπως σκέφτεται να ενημερώσει το πρωθυπουργικό γραφείο και για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αναπτυξιακή;
Ν.Τ.

Απορία

Είναι δυνατό να θέλεις να εκλεγείς τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας καταλαμβάνοντας θεσμική θέση, από τη στιγμή που ελέγχεσαι πολιτικά και δικαστικά για δημόσιο έργο;
Δεν είναι δική μας η απορία, αλλά εύλογη απορία ανθρώπων του τεχνικού κόσμου της πόλης.
Ν.Τ.

Είτε εμπρός, είτε πίσω

Το προγραμματισμένο συλλαλητήριο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας προχθές δεν είχε την τύχη που ανέμεναν οι οργανωτές του. Και πριν καλά – καλά συγκεντρωθούν τα σωματεία του Δημοσίου, από ανοργανωσιά ή κάποιο λάθος, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν μπροστά οι μαθητές και να ξεκινήσουν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το σύνθημα ακολούθησε ο μαθητικός κόσμος, με αποτέλεσμα οι ηγεσίες τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΕΛΜΕ να μείνουν μόνες τους στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας, χωρίς να συνοδεύονται από τους συναδέλφους τους που, όπως είπε κάποιος, θυμίζανε αυτό που λέει ο λαός «σαν την καλαμιά στον κάμπο».

Στην έξοδο του Μεσολογγίου και ενώ όλοι οι μαθητές τραβούσαν μπροστά για την ηρωική έξοδο, μια φωνή που ακούστηκε να φωνάζει «πίσω – πίσω» έγινε αιτία πολεμιστές και γυναικόπαιδα να κάνουν όλοι όπισθεν. Τι άλλο καλύτερο για τους Τούρκους που εισέβαλαν άνευ αντίστασης στην πόλη, με τα γνωστά επακόλουθα. Βρε παιδιά, τι θα γίνει με μας τους Ελληνες; Είτε μας φωνάζουν «εμπρός», είτε «πίσω» τα ίδια αρνητικά επακόλουθα έχουμε.

Ξεγυμνώθηκε εδώ η απεργία, κατακυριεύτηκε το Μεσολόγγι. Ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε, της πρωτοπορίας και της εξέγερσης ή της οπισθοχώρησης; Μένει η ανοχή. Γι’ αυτήν ούτε καν λόγος να γίνεται. Είμαστε και λίγο άτυχοι βρε παιδιά. Σύγκρουση με την Τρόικα ή υποταγή σε αυτήν; Δεν ρωτάμε και τον κ. Στουρνάρα να μας συμβουλεύσει;
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου