ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με φαξ και αργά…

με-φαξ-και-αργά-660762

Στη ΔΕΥΑΜΒ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους και επιμένουν ότι πήραν με φαξ τις επισημάνσεις της ΔΕΥΑΡΦ αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης όπου βρεθεί και όπου σταθεί έχει το χαρτί με τις ώρες που έφτασαν τα δύο φαξ, που έχουν ώρα παραλαβής 14.25΄ και 14.28΄, ώρες κατά τις οποίες είχε συνταχθεί ήδη η ημερήσια διάταξη για το Διοικητικό Συμβούλιο της 17ης Σεπτεμβρίου. Ένα συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε η μονομερής υπογραφή της προγραμματικής μόνον από τη ΔΕΥΑΜΒ και η απόφαση όπως η προγραμματική υπογραφεί και από τη ΔΕΥΑΡΦ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Μία προγραμματική που περιλαμβάνει όλα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο Δημάρχων τον περασμένο Νοέμβριο και έκτοτε ουδέν…

Τη βρίσκουν… αλμυρή

Τις απαντήσεις από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 150 τουρίστες που επισκέφθηκαν το Βόλο μέσα στο 2013 περιλαμβάνει μία έρευνα που θα παρουσιαστεί μεθαύριο Παρασκευή στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Δημαρχείο για το τουριστικό προφίλ της πόλης. Από όσα έγιναν γνωστά τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο Βόλος παραμένει ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός, και το μόνο μεμπτό το οποίο επισημαίνουν πολλοί από τους ερωτηθέντες, είναι ότι η πόλη είναι αρκετά…αλμυρή, όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.
Περισσότερες λεπτομέρειες μετά την εκδήλωση της Παρασκευής…

Νέα άδεια
με άλλο όνομα
Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν εγγεγραμμένα πολλά θέματα που αφορούσαν την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη.
Με αφορμή το παραπάνω γεγονός μία βόλτα στην πόλη δείχνει ότι δεν είναι λίγα τα καταστήματα εκείνα στα οποία έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους, την οποία οι ιδιοκτήτες τους, προχωρούν, στη γνωστή μέθοδο έκδοσης νέας άδειας σε άλλο όνομα…

Κόντρα
στη Δημητριάδος

Η πρόταση που έχει επεξεργαστεί για λογαριασμό του Αστικού ΚΤΕΛ ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Νίκος Ηλιού, ο οποίος διερεύνησε τη δυνατότητα διαμόρφωσης λεωφορειολωρίδας αντίθετης ροής στην οδό Δημητριάδος, με αντίστοιχες παρεμβάσεις και στην οδό Ιάσονος, που θα βοηθήσουν τη ροή των αστικών λεωφορείων και στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία της πόλης, θα παρουσιαστεί σήμερα στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Οι μεζέδες
του… καφέ
Για ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος που ο εκμισθωτής του το μετέτρεψε από παραδοσιακό καφενείο σε ουζερί ήταν το θέμα συζήτησης στη χθεσινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Μόσχο να σημειώνει τα ευρήματα αυτοψίας του Υγειονομικού που ήταν όπως είπε: «τηγανητά ψάρια, μύδια και πατατοσαλάτα»…
Οι συνήθεις μεζέδες του… καφέ ήταν το σχόλιο του Αντιδημάρχου Δ. Δερβένη που δε φαίνεται να πείστηκε και πολύ για τις προθέσεις του καταστηματάρχη που επέμενε ότι το κατάστημα λειτουργεί ως καφενείο και ότι που και που βγάζει κανένα τσιπουράκι στους πελάτες…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Μαζέψτε τα ρετάλια
Από τη μία η Ντόρα και από την άλλη η Ρεπούση βγήκαν χθες για να πουν, η πρώτη υπέρ της μετωπικής σύγκρουσης με τη Χρυσή Αυγή και η δεύτερη να καταγγείλει ότι η Χ.Α στρατολογεί μαθητές στα σχολεία. Εκεί που πιστεύαμε ότι ο αντιναζιστικός αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία ήρθαν οι δύο κυρίες να δώσουν ανάσα επιβίωσης στο μόρφωμα του Μιχαλολιάκου. Όσο τα βεβαρημένα ρετάλια του πολιτικού συστήματος αναλαμβάνουν τέτοιες «υποχρεώσεις», τόσο σίγουροι αισθανόμαστε ότι οι αγώνες θα χαθούν. Για διαφορετικούς λόγους οι δυο τους δεν παρέχουν καμία ελπίδα πειθούς προς την κοινωνία.
Ν.Τ.

Πολιτικοί
και δεινόσαυροι
«Του χρόνου θα κλείσω τα 69 χρόνια, είμαι 20 χρόνια ευρωβουλευτής και θέλω να έρθουν άλλοι νεότεροι». Η φράση δεν ανήκει φυσικά σε κάποιον Έλληνα πολιτικό. Οι δικοί μας… πεθαίνουν στην καρέκλα και μετά αποχωρούν. Το είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα της οικολογίας, της αριστεράς και των κινημάτων και φυσικά ηγέτης του Μάη του 68, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ το είπε. Τελικά, παραμένουμε η μόνη πολιτικά υπανάπτυκτη χώρα της Ευρώπης. Η χώρα που γέννησε την αντιπροσωπευτική και ανόθευτη Δημοκρατία γίνεται υποχείριο στις ορέξεις πολιτικών συστημάτων και κυκλωμάτων.

Β.Κ.

Εκλογές
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογές στο ΤΕΕ, που προκηρύχθηκαν για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.
Στο Βόλο θα στηθούν τέσσερα εκλογικά τμήματα, προκειμένου οι μηχανικοί να ψηφίσουν για την 47μελή αντιπροσωπεία και το πειθαρχικό συμβούλιο του περιφερειακού τμήματος, αλλά και για τα τρία μέλη που θα εκπροσωπήσουν το τοπικό τμήμα στην κεντρική αντιπροσωπεία.
Από σήμερα ουσιαστικά ξεκινά και η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Οκτωβρίου.
Ε.Χ.

Συνεργασία

Επίσκεψη στο Γ.Ν. Βόλου πραγματοποίησε η διοίκηση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου». Στην πρώτη αυτή επαφή με το διοικητή Κ. Καραμπάτσα και τον αν. διοικητή Χ. Μπαλή, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου και τον κοινό στόχο των δύο πλευρών για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες της Μαγνησίας.
Β.Κ

Ασφυξία…

Ορισμένα πάντως στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο αισθάνονται τόσο ασφυκτικά από όλο αυτό το «θόρυβο» με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν αποκλείεται ακόμη και να αποστασιοποιηθούν στο τέλος. «Δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί μία οργάνωση για τις δημοτικές εκλογές. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι», τόνισε εις εξ αυτών στη στήλη, φανερά απογοητευμένος. Και που είσαι ακόμη…

Η Διεύθυνση του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» αποφάσισε φέτος να μην πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία, την οποία επαναλάμβανε κάθε χρόνο.
Πιθανότατα το σύνολο των οικογενειών των μαθητών δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα της εκδρομής.
Η απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και με στόχο κανένα παιδί να μη νιώθει μειονεκτικά.
Το γεγονός όμως από μόνο του, δείχνει ότι ακόμη και τα πιο εύπορα κοινωνικά στρώματα πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ν.Τ.

Ανασύνταξη
Μερικές ημέρες ανάπαυλα για ανασύνταξη των δυνάμεών της και νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο πρώτο ή δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Η πρόταση της ΕΛΜΕ θα τεθεί σήμερα στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας με τους καθηγητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Ε.Χ.

Αντιφασιστική διαδήλωση
Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
…Η ιθύνουσα τάξη έφερε τους ναζί στο προσκήνιο, τη ναζιστική «ιδεολογία» στους χώρους δουλειάς, σε δρόμους και σε σχολεία. Αυτός που μπορεί να τους θέσει στο περιθώριο είναι μόνον ο κόσμος της εργασίας.
Φ.Τ.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!
Μια πρωτοφανής τάση δημοκρατικότητας συγκλονίζει τη χώρα. Μετά την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι Ντερμπεντέρηδες ανακαλύπτουν το ναζισμό, πέφτουν από τα σύννεφα και μας λένε αναδρομικά για τα εγκλήματα των ναζί εναντίον των μεταναστών, των τσιγγάνων, των αναρχικών, των αριστερών, που αγνοούσαν έως σήμερα! Μόλις το μαθαίνει η κυβέρνηση ξιφουλκεί κατά του ναζισμού με επικεφαλής τον αγωνιστή της δημοκρατίας Δένδια -που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ξανακούσει για τις σχέσεις Αστυνομίας – Χρυσής Αυγής- και ξηλώνει τη μισή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ! Δεν θα περάσει ο φασισμός, τσιρίζει ως κι ο… Άδωνις! Το άκρον άωτον, η Αστυνομία κι ο Στρατός υποδεικνύονται ή αναφέρονται πλέον ως τα πεδία όπου κατ’ εξοχήν ευδοκιμούν ναζιστικοί θύλακες! Φοβερό, ε;
…Η κυβέρνηση ήξερε και παραήξερε περί ανόδου και δράσης του ναζισμού, ναζιστικών εγκλημάτων, σχέσεων του ναζισμού με το κράτος κ.τ.λ. αλλά ποιούσε την νήσσαν, γιατί έτσι τη βόλευε. Τι έγινε ξαφνικά και παίρνει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου